SlipKnoT and Stone Sour

• Креатор на темата Креатор на темата §lipKoRn
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 август 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Знаеме дека пред формирањето на SlipKnoT (1995) ,Corey Taylor туркаше еден бенд Stone Sour.Некоја година подоцна (2007) тој се врака во стариот бенд за да заврши тоа што веке го имаше почнато одамна (со нов албум "Come What(Ever) May").Дали славата му помогна да го подигне бендот на нозе или пак остана она што си беше во минатото???И каде се чувствува повеке мокноста во Nu или во Alternative???(SlipKnoT се врака со нов албум во 2008)

А зошто имаш версус меѓу бендовиве? Слипкнот ги знам и риспект за нив, а за другиве прв пат слушам....

Двата бенда немаат ништо заедничко... Stone Sour ми се океј, језда све се балади и една дисторзирана песна која многу ми е по кејф... али ипак се поштуе...

А Слипнот си се Слипнот...

Така да, не треба у ист пакет да се ставаат овие два бенда, пошо се стварно 2 различни нешта...

Двата бенда немаат ништо заедничко... Stone Sour ми се океј, језда све се балади и една дисторзирана песна која многу ми е по кејф... али ипак се поштуе...

А Слипнот си се Слипнот...

Така да, не треба у ист пакет да се ставаат овие два бенда, пошо се стварно 2 различни нешта...
...имаат заеднички(ментално не-ок) фронтмен(скоро ке се појави и во видео со APOCALYPTICA-"I’m Not Jesus" )...па не ли се залага за многу нешта кои еден со др немаат ништо заедничко...a Stone Sour имаат околу 3 албуми мислам и не се се балади...

Од Stone Sour познавам само една песна (30-30/150) и песната е супер, а Slipknot не можам да ги поднесам.

Ама Corey Taylor како пее, мамоооо :)
Закон е типот, мислам дека повеќе му лежи Stone Sour одколку SlipKnoT :)

e porano kao slusav SlipKnot koa izleze Vol.3 uste ja znam duality i uste si go cuvam folderot od site pesna od Iowa Vol.3 i slipknot albumot inace imam slusnato i od stone sour mene poveke mi se svigaat slipknot.

Пристојни се двата бенда. Мада Стоун Соур ми се повеќе софт имаат ок песни, а има и од Slipknot неколку песни шо ми се допаѓаат како Vermilion 1 i 2, Duality..

Slipknot! Јаикс, коа го слушнав првиот албум од нив Mate Feed Kill Repeat ja изгубив сета претстава шо ја имав за нив само од гледање на нивните грди маски хихи, испаднаа многу партали бар за мене, башка активно си ги слушам и ден денес понекогаш, АМА само ги поштувам уште и Slipknot и Iowa на кој што почнаа веќе да се кремчат ама по малце, сега ова што го слушам не ми е по мерак уоптше ама овие 3 албуми ми се Slipknot и сум останал само на нив...
Stone Sour-само една песна и спот и тоа на МТВ хихихи башка коа го видов Кори ми стана јасно дека типот преминал се живо и диво, ама ако сака да си се пробува во различни стилови, ок е тоа :wink:
поздрав

Слипкнот!Закон се дечките мн ги слушав порано и еден голем респект имам за нив. :D

Искрено не можам да го разберам вашиов вкус за музика, еве слушам скоро све од рок, метал, па и транс али едниствен бенд што никоаш не ми напраил кеив се SLIPKNOT, korn, tool i slicni bendovi.мислам воопшто тој стил...чуден ми е.И Невкусен.

Искрено не можам да го разберам вашиов вкус за музика, еве слушам скоро све од рок, метал, па и транс али едниствен бенд што никоаш не ми напраил кеив се SLIPKNOT, korn, tool i slicni bendovi.мислам воопшто тој стил...чуден ми е.И Невкусен.
Абе ќути Корн станаа бетер од Линкин Парк. Срамота. Корн е вистински Корн само во првиот албум од далечната 1994 и донекаде во вториот, после тоа не вредат ни слава ни пари ни ништо. Слипкнот се доста оригинални само во Mate, Feed, Kill, Repeat, после тоа нема ништо посебно во нив што би ме натерало да ги слушам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom