Kajgana Song Contest #265 - Најдобар рок албум

• Креатор на темата Креатор на темата Darklady
  • Време на започнување Време на започнување
Вака од искуство да ви кажам дека не треба да барате подалеку од бившата федерација.
Xhontra, Major Tom i Zlatkocivus дадоа пример. Овие простори се плодни со одлични рок изведувачи.

Кој како сака нека речи , ама според мене ова е најдобриот албум на сите времиња иако не е чист рок ... башка е издаден истата година кога сум роден :)

Многу е тешко да избереш најдобар албум од омилениот бенд а не па најдобар рок албум. Тесно беше помеѓу Sleeping With Ghosts од Пласибо и Love Metal. Албумов практично ме внесе у рок музиката и многу го слушав коа излезе. Башка роденден му е на Хермани па викам ајде нека бидат Финциве.

На денешното мени, специјалитет на куќата е:

Силен контендер за најдобар деби-албум на сите времиња и дефинитивно најдобриот албум(и група) засекогаш од Данска!
Нека не ве разубедува стигмата околу блек металот.. вакво нешто немате слушнато!
И нежен, и моќен, и бескрајно оригинален…
Еден и единствен Кинг Дајмонд!
Мелиса :love:

за фановите на Шиталика… мал кјуриозити: далечната 1984 кога уште биле андерграунд и у најјакото… дошле на мини турнеја у Европа/Данска! Мислеле дека господ го имаат за ј*ајца фатено додека не им ги ставиле Мерсифул фејт за предгрупа! После нив срам им било да се појават на сцената! Со подотворена уста и неверување ги гледале! Публиката наравно ги викала на бис!

Последно уредено од модератор:
Него што заборавив, малце ме изненади што немаше ниеден албум на Стоунси на натпреваров :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom