Кола од 10500-13000 евра, најдобар избор?

ova izgleda kako kola shto privlekuva dundi, imash li povekje info za istoto?

Од 2016 е објавата, може да сонуваме за тие цени сега. Па дури и за тоа време цената беше феноменална.

За тебе само Lexus RX 450h AWD Executive (Luxury)

Лексус е мајка, татко и Бог за се што е спомнато на темаваа.

Од 2016 е објавата, може да сонуваме за тие цени сега. Па дури и за тоа време цената беше феноменална.

Ili poinaku kazhano,
Ima Mercedes i Koli

Ili poinaku kazhano,
Ima Mercedes i Koli

Ме мрзи, побарај си на нет кој бренд води во категорија на (не)дефекти и види кај е Лексус а каде се сите останати. Побарај и повеќе студии не мора само првата па спореди. Плаќате бренд име, не плаќате квалитет. Што е ок, личен избор е во прашање, како што шиптaр не можеш да убедиш дека Голф не е тоа што бил некад истото не можеш ни БМВаши и Мерцедаши и искрено нема ни поента да се трудам. Ако збориме за квалитет, а не што знакче ти стои, Лексус е мајка за сите. Едно меме што го отсликува ова што го пишав (не е од мене мемето правено):

1694557232877.png

Ме мрзи, побарај си на нет кој бренд води во категорија на (не)дефекти и види кај е Лексус а каде се сите останати. Побарај и повеќе студии не мора само првата па спореди. Плаќате бренд име, не плаќате квалитет. Што е ок, личен избор е во прашање, како што шиптaр не можеш да убедиш дека Голф не е тоа што бил некад истото не можеш ни БМВаши и Мерцедаши и искрено нема ни поента да се трудам. Ако збориме за квалитет, а не што знакче ти стои, Лексус е мајка за сите. Едно меме што го отсликува ова што го пишав (не е од мене мемето правено):

Прегледај го приврзокот 390608

DA povtoram,
Ima Mercedes i Koli

Абе ИМТ 539 е и баба и дедо за се од темава, особено convertible :love:, се пентери на секакви терени, воочливо е каде и да го паркираш, одлична видливост при паркирање, теренски гуми, ефтино одржување и вози на црвена нафта - шо да биди :toe:
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 390608
Не се расипува, ама кога ќе се расипе ќе си чека делови цел месец.
Истото и за Субару што го спомна на претходните страни. Возилата се добри и квалитетни, ама не за тој дел од светот.

Абе ИМТ 539 е и баба и дедо за се од темава, особено convertible :love:, се пентери на секакви терени, воочливо е каде и да го паркираш, одлична видливост при паркирање, теренски гуми, ефтино одржување и вози на црвена нафта - шо да биди :toe:
Автоматски споено мислење:

Не се расипува, ама кога ќе се расипе ќе си чека делови цел месец.
Истото и за Субару што го спомна на претходните страни. Возилата се добри и квалитетни, ама не за тој дел од светот.

Зависи што бараш. Дали бараш курчење, дали бараш масирање и греење на курот, двобојна каросерија, надворешен дизајн итн. Ама ако правиме муабет за квалитет не знам што друго да кажам, мислам нема ни што да кажувам тие што требало да кажат кажале. А ако е логиката чекање делови, за Југо и за Застава секаде се наоѓаат.

Зависи што бараш. Дали бараш курчење, дали бараш масирање и греење на курот, двобојна каросерија, надворешен дизајн итн. Ама ако правиме муабет за квалитет не знам што друго да кажам, мислам нема ни што да кажувам тие што требало да кажат кажале. А ако е логиката чекање делови, за Југо и за Застава секаде се наоѓаат.
Што бара ќе си каже членот што ја отвори темата.

Јас лично кога би бил во мкд не би купил во никој случај возило од типот на Лексус, исто како што во АУС не возам европско возило. Кога се расипува возило сакам да биде сервисирано за ден-два и да ми биде достапно, а не да ми дреми во гаража со месеци. Во превод, ако не сакаш да те боли главата не земај возила кои се егзотични за твојот регион.
Лексус таму држи вода ако го купува нов, и го вози додека има гаранција.

А комоција имаат сите, ако можеле да се возат шеици/премиери/претседатели во мерџо/ауди/бмв, сигурно ќе се доволно комотни и за обичен граѓанин на мкд, на крајот од денот повеќе од пола функционалности нема ни да ги проба.

Што бара ќе си каже членот што ја отвори темата.

Јас лично кога би бил во мкд не би купил во никој случај возило од типот на Лексус, исто како што во АУС не возам европско возило. Кога се расипува возило сакам да биде сервисирано за ден-два и да ми биде достапно, а не да ми дреми во гаража со месеци. Во превод, ако не сакаш да те боли главата не земај возила кои се егзотични за твојот регион.
Лексус таму држи вода ако го купува нов, и го вози додека има гаранција.

А комоција имаат сите, ако можеле да се возат шеици/премиери/претседатели во мерџо/ауди/бмв, сигурно ќе се доволно комотни и за обичен граѓанин на мкд, на крајот од денот повеќе од пола функционалности нема ни да ги проба.
Abe clenov preporacuva Lexus od gledamhe na TV ili ednash se povozil.
Mecka e mecka i nema shto povejce da se zboruva.
Evtini delovi, gi ima vo sekoj dujcan, vozhnja pravo uzhivanje, komfort, ....

Djabe ne se vozat site golemci ( osven po nekoj zalutan ) vo Mecki.

Какви лексуси и мечки само тојота.

Какви лексуси и мечки само тојота.
Со плинче :D

Abe clenov preporacuva Lexus od gledamhe na TV ili ednash se povozil.
Mecka e mecka i nema shto povejce da se zboruva.
Evtini delovi, gi ima vo sekoj dujcan, vozhnja pravo uzhivanje, komfort, ....

Djabe ne se vozat site golemci ( osven po nekoj zalutan ) vo Mecki.
Да не се разбереме погрешно, Лексус немаат маана, одличен дизајн и премиум квалитет, ама со среќа во наоѓање на мајстори за истиот, а после тоа и на делови.

Од друга страна Германските ги поправаат скоро во секој сервис, а пола делови ќе ги најде и од половни што за тој буџет има поголема логика.

Се зема возило што можеш да го одржуваш, да најдеш делови, а ако го лупнеш да можеш да го прежалиш без проблем.
Ако тие 10к се последно нешто што има во џеб, и му требаат години да ги тргне на страна, треба да си бара нешто поефтино.

Уште една тема која ќе послужи за лечење комплекси и мерење курови наместо намената за која е отворена...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Убаво си тргна, после само 5 страни отиде у друга насока.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom