Опер. систем "Solaris¨ (screenshot)

• Креатор на темата Креатор на темата torrent
  • Време на започнување Време на започнување

torrent

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Solaris

Нешто повеке за овој оперативен сиситем од Sun Microsystems јас за овој ос незнам ништо освен шо изгледа вака
solaris-10-java-desktop.png

Овај е дел од семејството на Unix и е пишуван во Java.Толку знам за него!!!
Можеш да си го порачаш FREE е.Ќе ти стигнат 3 двд цд-а,и ај да те видам инсталирајго ако можеш, треба од земја да се мавнеш дури најдеш што сака.
П.С
Бара минимум 512 рам и 128 на графичка иначе не пробувај да го инсталираш

и? знам дека сликата вреди 1000 зборови ама можеш некаков текст да ставиш.:)

По ропачки оперативен систем немало. Во наредна прилика ќе напишам едно ревју, зошто тоа го мислам.

Графичкиот интерфејс изгледа одвратно и застарено.
И мојот коментар би бил како на Јане: "И?"

Ah, pa nema da se kaze nisto posebno: UNIX serverski operativen sistem, po mnozina najdobar vo svojata klasa, virtuelizacija, XFS , Java Developement Tools..................megjutoa, kako end-user Desktop, pokraj goreprikazaniot - i, da, tocno, zastareniot- CDE desktop stoi slabo, ima i SUNova varijanta na GNOME, no so dosta slab dijapazon na softverska ponuda.The bottom line e deka gi drzi site benchmarks koga e vo prasanje odrzuvanje na web-aplikacii vo uslovi na golem stres, vklucitelno i private networks, no na "obicen" antiWindows korisnik sepak dosta ke mu bidat poprifatlivi nekoi pojaki LINUX distibucii.Kon ovoj zaklucok se pridrzuva i faktot deka ponudata na freeware se sostoi od IT/Korporativen/Razvoen tip na softwer koja ne e od polza na sekojdnevniot korisnik.

GNOME Vo varijanta: Java Desktop System.

screenshotzi2.png

Јас го имам downloadirano ова чудо, но DVD-то испадна да не е бутабилно. После тоа инсталирав Linux.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom