Која кредитна картичка ми треба за да купувам преку интернет?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Најлесно и најупотребувано е електронското плаќање преку НЛБ-тутунска банка вадиш дебитна ВИЗА-електрон и си праиш интернет трансакции каде сакаш колку сакаш и добиваш известување по порака на мобилен каде и колку си платил, у банка убацуваш пари нит некој те прашува што како нити ништо може и друг место тебе да ти убаци (нормално ако е у него картицата) до сега сум немал никаков проблем, а да и пејпел се праи со истата таа картица

Има можност да се проверува сметката преку интернет и колку чини таа услуга месечно/годишно...?

Има можност да се проверува сметката преку интернет и колку чини таа услуга месечно/годишно...?

Секако дека имаш увид 24/7 на НЛБклик сајтот не се плаќа ништо

треба да имам например аваст интернет секјурити или безбедно е и со фри верзија за ова ми е страв за онлајн купување?

кој број од виза картичката се внесува тука (на сликата кај сто е покажувачот) горниот 12 цифрен ели тој најдоле 12 цифрен

Attachments

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    53,8 KB · Прегледи: 28
Zdravo ,sakam da prasam dali ima nekoj iskustvo so vadenje pari od Neobux ili ClixSense i drugi slicni strani i dokolku vadel koja karticka ja koristel?

здраво,дали некој можи да ми кажи каков "модел" на картички нудат во уни банка оти гледам спомнувате појке за интернет пазарење ми е и со мајками се расправав оти таа ми вика дека се плака месечно за кредитната,и дали можи да порачувам од amazon и дали работите што ке ги порачам ке треба да платам нешто ако пишува free shipping оти сум слушал дека само за америка е таа опција а додека не прочитав во дискусијава дека можи од amazon во македонија да се порачуваат работи мислев дека amazon,ebay,best-buy итн. се само за америка и дали се доплаќа нешто оти само слушалки сакам да порачам царина нешто дали се доплаќа оти слушалкиве се 4000-5000 зато...

здраво,дали некој можи да ми кажи каков "модел" на картички нудат во уни банка оти гледам спомнувате појке за интернет пазарење ми е и со мајками се расправав оти таа ми вика дека се плака месечно за кредитната,и дали можи да порачувам од amazon и дали работите што ке ги порачам ке треба да платам нешто ако пишува free shipping оти сум слушал дека само за америка е таа опција а додека не прочитав во дискусијава дека можи од amazon во македонија да се порачуваат работи мислев дека amazon,ebay,best-buy итн. се само за америка и дали се доплаќа нешто оти само слушалки сакам да порачам царина нешто дали се доплаќа оти слушалкиве се 4000-5000 зато...
Jas so debitna od UNI nikad ne sum imal problem za online kupivanje, osven neli kaj sto e neohodno da se registriras na pay pal, nema provizija nikakva na kartickata, kolku si kosta tolku ke ti zeme od karticka po kurs na uni banka, e sega za shipingot ke si vidis na kraj pri checkout, pred da platis ke ti kaze koga ke ja stavis adresata dali i kolku ima shipping cost.Beats slusalki sakas?

нзз појке ми е за микрофонот оти ми се за снимање видеа размислував за turtle beach ама ги нема на онлајн продавнициве во македонија и затоа,а во случај ако најдам и други модели во македонија со добар микрофон за 4000-5000 денари би зел од македонија ама важно е бесплатно да извајш и колку ке си клајш на дебитната толку ке си трошиш ништо не е поврзана со другата картичка кај што ти стасува плата освен што преку таја картичка ке си префрлаш пари на оваа а уште нешто да прашам дали можам на пример одам во уни банка и пари му давам и тие ми ги префрлаат во дебитнава?

нзз појке ми е за микрофонот оти ми се за снимање видеа размислував за turtle beach ама ги нема на онлајн продавнициве во македонија и затоа,а во случај ако најдам и други модели во македонија со добар микрофон за 4000-5000 денари би зел од македонија ама важно е бесплатно да извајш и колку ке си клајш на дебитната толку ке си трошиш ништо не е поврзана со другата картичка кај што ти стасува плата освен што преку таја картичка ке си префрлаш пари на оваа а уште нешто да прашам дали можам на пример одам во уни банка и пари му давам и тие ми ги префрлаат во дебитнава?
da de sekako, mozes, nadobro e da se kupuva online so debitna spored mene, i kolku si stavis tolku ke imas

ако можи некој да ме советува со амазон сакам да купам микрофон колку пари за шипинг платил за царина видов не е нешто скапо и дали има малверзации?
9IKZdQb.png

deMT6lh.png
оти гледајте колку е разликата...ве молам за совет :D фала однапред!

ако можи некој да ме советува со амазон сакам да купам микрофон колку пари за шипинг платил за царина видов не е нешто скапо и дали има малверзации?
9IKZdQb.png

deMT6lh.png
оти гледајте колку е разликата...ве молам за совет :D фала однапред!
Batka shippingot ti zavisi od sekoj prodavac razlicno, znaci otkako ke se registriras (neli ti bara billing adresa i shipping adresa) posle toa ke go stavis artiklot u korpa i pri checkout koga ke ja izberes adresata sto si ja stavil za shipping ke ti kaze kolku cini shippingot, moze da se sluci i da bide free, no mnogu retko ako shippuvas u MK, znaci se registriras, stavas u korpa i posle pri checkout ke ti kaze shipping cost

Јас само би додал дека не е невозможно на Амазон да има преваранти. Амазон обично многу побргу реагира од Ибеј или Али, но ако се работи за новопојавен преварант тогаш Амазон ништо нема да може да ти помогне и ќе те уоати случајот д аго пријавиш во полиција.

Јас само би додал дека не е невозможно на Амазон да има преваранти. Амазон обично многу побргу реагира од Ибеј или Али, но ако се работи за новопојавен преварант тогаш Амазон ништо нема да може да ти помогне и ќе те уоати случајот д аго пријавиш во полиција.
Ako zboruvas vo slucaj da ne ti stigne pratka togas da pojasnam deka sekoja naracka pri nivnoto sipuvanje e osigurana preku nivna programa kon potrosuvacite so 100% garancija za refund na sredstvata, taka da nema potreba od plasenje

Ваљда си во право, но јас на нивните форуми сум читал други работи. Можеби не дека воопшто нема да стигне пратката, туку дека ќе дојде нешто сосема друго или фалсификат. Потоа докажувањето оди споро, со враќање на робата на своја сметка (барем отпрво).

Не велам некој да се плаши да купува, само да биде свесен за разни работи што може да се случат. Јас лично не би купувал нешто ако не е од реномиран продавач. Ибеј и Али имаат оценки за продавачите, Амазон само за производите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom