Зошто секогаш е така?

• Креатор на темата Креатор на темата black angel
  • Време на започнување Време на започнување
jas sum malce staromodna sakam da imam seks koga ke se pocustvuvam psihicki,fizicki,i emocionalno zrela....nekoi 2-3 ogd vo idnina

И другите говореле вака - и биле старо модни и биднало за 2-3 месеца :)

e dobro de ja ne mozam da znam so ke bide
Точно дека не можеш. Сето тоа е само момент и ќе се случи кога ќе се случи. Не може да планираш нешто што се одвива спонтано.

Nikogas ne sum sakal (gubam interes odma,koga ke svatam so kogo si imam rabota) devojki koi sto merat na koj 'sostanok' ke mi dadat...
Apsurdno e!
Edna od celite zaradi koi sto sme zaedno u vrska e tacno taa da bideme telo uz telo zaedno...
I u isto vreme da napravime jaka duhovna vrska pomegju nas...i da mi fali i da mi treba...itn...itn.
I sega...zasto nekoj nastojuval da ima sex uste na prviot sostanok?
Pa cekaj be....a zasto ti umesto da probas da se otpustis i da uzivas u sekoj moment sto go pominuvas so tvojot decko...meris na stoperica dali ke mu dades ili nema i koga???
Mene si mi startno neprivlecna ako taka...sorry...ama nemam stimul...
Jas sakam...da se odnesuvam prirodno...i mnogu da caskam i da laskam (ako zasluzuva) i da se smejam i gluposti da pravam...i iljada i ednas da ja iznenadam za nula vreme...
i koga dvajcata ke go osetime momentot bezrazlika dali e na prviot saat otkoga sme se upoznale ili posle deset dena...da imam sex na obostrano zadovolstvo so nea...
A devojkite so stoperica...SE OUT!
Ic ne mi trebaat...i ne osekjam pozuda da 'si igram' so nea koga ke osetam deka se drzi neprirodno...i glumi ludilo i broi vreme...(bljak)
Zasto mi e takva?:vozbud:

zosto maskite sekoga ocekuvaat od nas seks uste pri 3 sostanok?ovie sto se na moja vozrast uste od 1 sostanok epten nezreli se,a pak so postar ke ceka nekoe vreme pa ke mu stemni i ke te natera!ko da ne svakaat deka nevinosta e nesto posebno za devojakata....vasi mislenja

Не е кај сите така,не генерализирај.:smir:
Ако му значиш на некој и те почитува,нема да те присилува на ништо.
На ТИЕ за кои што зборуваш.најверојатно им удриле хормоните во глава.:)

zavisi do covekot, zavisi do toa kolku mu znacis, ako mu znacis ke te ceka koga ti se bides spremna, ako ne ke ti dosagja.

Ako ocekuva na 3et sostanok ili takfo neso, Te gleda samo kako telo, ne gleda nesto podlaboko.. Takvite otkacuvaj gi..

zosto maskite sekoga ocekuvaat od nas seks uste pri 3 sostanok?ovie sto se na moja vozrast uste od 1 sostanok epten nezreli se,a pak so postar ke ceka nekoe vreme pa ke mu stemni i ke te natera!ko da ne svakaat deka nevinosta e nesto posebno za devojakata....vasi mislenja

Zatoa sto se toa proizleguva od poznatite politicki slogani :

1. Makedonija nema vreme za chekanje

2. Nema trt mrt pichka ( sloboda ) ili smrt

Sto da se prai nestrpliv i voinstven narod sme

Sovet ti zaebi go daj mu uste u prviot saat ( pod uslov da ne si maloletna )

ako te saka so srce onaka kako sto treba ke ceka ako treba i do krajot na svojot zivot.(ova go napisav onaka figurativno).ke ceka se do onoj moment koga ti ke bides spremna da go storis toa.bez razlika dali e postar ili e tvoja vozrast.ali ako insistira i ne te razbira deka ne sakas deka ne se cuvstvuvas dovolno spremna togas te gleda samo kako telo.ne te gleda so ocite na srceto.iskreno takov covek vo mojot zivot ne mi treba.

Nikogas ne sum sakal (gubam interes odma,koga ke svatam so kogo si imam rabota) devojki koi sto merat na koj 'sostanok' ke mi dadat...
Apsurdno e!
Edna od celite zaradi koi sto sme zaedno u vrska e tacno taa da bideme telo uz telo zaedno...
I u isto vreme da napravime jaka duhovna vrska pomegju nas...i da mi fali i da mi treba...itn...itn.
I sega...zasto nekoj nastojuval da ima sex uste na prviot sostanok?
Pa cekaj be....a zasto ti umesto da probas da se otpustis i da uzivas u sekoj moment sto go pominuvas so tvojot decko...meris na stoperica dali ke mu dades ili nema i koga???
Mene si mi startno neprivlecna ako taka...sorry...ama nemam stimul...
Jas sakam...da se odnesuvam prirodno...i mnogu da caskam i da laskam (ako zasluzuva) i da se smejam i gluposti da pravam...i iljada i ednas da ja iznenadam za nula vreme...
i koga dvajcata ke go osetime momentot bezrazlika dali e na prviot saat otkoga sme se upoznale ili posle deset dena...da imam sex na obostrano zadovolstvo so nea...
A devojkite so stoperica...SE OUT!
Ic ne mi trebaat...i ne osekjam pozuda da 'si igram' so nea koga ke osetam deka se drzi neprirodno...i glumi ludilo i broi vreme...(bljak)
Zasto mi e takva?:vozbud:
vidi sega ne stanuva zbor za devojki so stoperica ili ne.Potpolno se slagam so tebe koga velis deka ako go osetis momentot i na prviot sostanok i vo prviot saat od koga ste se upoznale da go storis toa.ali jas kako sto razbrav stanuva zbor za vrsene na pritisok od strana na posilniot pol.ako ona ne saka sto ja otkacuvas odma?i sto na primer ako stanuva zbor za maloletnicka zar i togas da se otpusti ili prvo treba da podrazmisli sto treba da pravi. Aj za nas postarite e malku veke glupavo da se pravime e sakam ne sakam koga veke sme ja izgubile nevinosta.Ali za tie sto ne se.Sto so tie?fakt e dekaimaatnekoj nesigurnos vo sebe i se dvoumat.:toe:

Све е тоа ок, машкото да те чека дур си спремна и слично. Ама не разбирам стварно како губењето на невиноста е толку голема работа па да мора вие со години и години психички да се спремате за да ја изгубите. Побогу па тоа е само едно парче тенка кожичка!!! Верувај животот ке ти биде многу поубав и полесен откако ке ја нема, што поскоро тоа подобро, а не после 3 години:nesvest:

Ко прво многу ми се глупи терминиве „му дава“ (за женско) и „си бара“ (за машко). Сексот не е игра на-ти-го-дај-ми-го, туку сплет на хемија и емоции (второво е ептен релативно :)).

Глупо ми е да нарекувам некоја „старомодна“ или некоја „радодајка“ само затоа што првата чекала две години, а вторава го направила тоа кога сакала. Нема поента.

Нормално дека има некоја граница на учтивост, би рекла јас, и не толерирам некој да навалува на прв состанок, па ни втор ни трет, не за друго, не би се чувствувала како доволно да го знам типот и би немала шкртка поверение у него. На крај краева, ако навалува ептен си праиме бај-бај.
Ама „чекање“ у стил, не СМЕАМ да му дадам дур не напраиме година/две години е глупо со големо Г.

Ако и на двајцата ни се сака, не гледам разлика во тоа да се направи по две недели или два месеца.

Све е тоа ок, машкото да те чека дур си спремна и слично. Ама не разбирам стварно како губењето на невиноста е толку голема работа па да мора вие со години и години психички да се спремате за да ја изгубите. Побогу па тоа е само едно парче тенка кожичка!!! Верувај животот ке ти биде многу поубав и полесен откако ке ја нема, што поскоро тоа подобро, а не после 3 години:nesvest:
se ubavo za vas maskite toa ne e koj znae sto ali del od zenskata populacija ne gleda na toa taka i toa debar del od nea

ne vikas deka ne postojat?tie ti se istreben vid

Па не би рекла дека се истребен вид.Можеби се поретки ама уште има такви што знаат да почекаат.Тоа нема никаква врска со годините,дали е дечкото постар или не.Мојот дечко имаше трпение,ме чекаше година и нешто а беше постар,така да ако те сака ќе почека и нема уште на првиот или вториот состанок да ти побара.

сами си сте криви што излегувате со такви луѓе.

ОК не велам дека јас сум премноу чесен, но постои нешто кое се вика говор на тело, интуиција и сл. во вакви случаи многу лесно можеш да препознаеш дали некој сака сека на прво или сака да започне да гради врска!
така да си знаете што ве чека уште на старт во 80% од случаите

сами си сте криви што излегувате со такви луѓе.
Какви луѓе?Верувај,во секој се крие таков човек,доволно е малку страстите да се разгорат и се губи контрола над ситуација.Затоа во поглед на тие емоции сеуште се рамниме со мајмуните(ќе го спомнам секогаш чесниот исклучок тука).
Конкретно за прашањето-не е секогаш така.Една врска не се базира само на секс,иако е важен фактор за опстојување на истата.Ако тие емоции се нешто подлабоки од самата физичка привлечност,сексот е само tip of the iceberg.
Сексот не е обврска,не е домашна работа,не е нешто што е зацртано дека на таа и таа година треба да ја изгубиш невиноста,како што станува збор еве за официјалната полнолетност кај нас,на пример.
Блек Ејнџл,досега веројатно си налетувала на врсници или две-три години постари момчиња од тебе.За жал,така е,мнозинството гледаат со тие очи-потенцијална`жртва`,секс објект.Има многу виновници за тоа,но не навлегувам во други тематики.
Емоциите не се јака страна на сите.Површноста,плиткоста и малоумноста можеш да ја копаш,но не се сите такви,како што сите не си личиме на друг во физички изглед,така е и во чувствата и ставовите.

Јас мислам дека си налетала само на такви машки,секс на прва вечер,трета итн е пребрзо за овде но не и за светот,ама 2-3 години а имаш веќе 17 незнам тоа...совет-кога ќе се почуствуваш спремна да но не го оставај да чека долго зашто ризикуваш да го изгубиш :smir:

za tvoja informacija iam 17 god i SUM NEVINA samo sakav da kazam kakvi se denesnite generacii

Време ти е :) Што се секираш :helou:

jas sum malce staromodna sakam da imam seks koga ke se pocustvuvam psihicki,fizicki,i emocionalno zrela....nekoi 2-3 ogd vo idnina

И другите говореле вака - и биле старо модни и биднало за 2-3 месеца :)

e dobro de ja ne mozam da znam so ke bide

Се докажа Скорпио дека уште и пред состанок можеш да и побараш :)

ноу хард филингс, другарче :pos2:

он-топик:
Јас не барам, мене ми бараат.:baeh:

п.с. како и да е навистина е глупо од прва или втора вечер со некој/а да легнеш, после тој чин ќе се осеќаш како да не си ја почитувала сопствената личност што сте го дале телото на странец.... извинете што дрвам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom