British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288
British english појќе ми се бендисва , поинтересен е некако, поголем шмек има, ама е многу потежок за нас остатокот од светот да го научиме :)

Абе не е еден american english и таму има дијалекти многу шо звучат ептен различно. Е сеа најблиску до онај стандардниот по телевизија шо се пљампа е негде midwestern да речиме Чикаго, Детроит од поголемите градој.

Мене најфаца дијалекат на англискиот ми е бостонскиот, незнам да објаснам како звучи ама да слушниш има евидентна разлика. Абе да не се мачам да објаснувам Matt Damon го збора по филмој.

Британскиот ми е срање, предрасудно по дифолт ме нервира некако препотентно и арогантно ми звучи.

Американскиот е подобар, пократок и појасен!

Јас повеќе повеќе знам Американскиот најверојантно нешто источен брег...Британскиот ми е мачен иако звучи ОК. Најмалку се разбира Шкотскиот а сум гледал прави јамајкански филмови само со превод на некој друг Англски се разбираат. Тоа не е англиски што го зборат оние може слободно да го кодифицираат и да направат свој јамајкански јазик.

американски-
не за друго, најгадна нација ми се Англичаните, поготово оние со плава крв што зборат литературно и те гледаат насабајле на косо кога ќе те прашаат: Хау ду ју ду?, а ти им одговараш ОК.. а требало вери вел тенк ју...
ма иди бегај бе таму....

Јас повеќе повеќе знам Американскиот најверојантно нешто источен брег...Британскиот ми е мачен иако звучи ОК. Најмалку се разбира Шкотскиот а сум гледал прави јамајкански филмови само со превод на некој друг Англски се разбираат. Тоа не е англиски што го зборат оние може слободно да го кодифицираат и да направат свој јамајкански јазик.

Па незнам дали се нарекува како посебен јазик, ама тие го викаат Патуа. Се пиши исто како англискиот, ама се чита госпо-знај како. 2 лета во САД бев и скоро секој ден слушав како зборат Јамајканци и до ден денес многу ретко разбирам по некој збор, нити пак Американците ги разбират.

Единствено шо разбирам е кога пцујат и знам 7-8 синоними за педер :pos2:

Можно ли е човек на кој не му е мајчин јазик англискиот, да постигне ниво на флуентност како native speaker, без разлика дали е американски или британски акцент? Или границата секогаш ќе биде near- native ?

Бритиш, Бритиш :D Поинтересно звучи, поинтересен е за слушање и пред се по оригинален е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom