Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како фан на Ферари мене друго повеќе ми смета и ми боде очи. Ферари можда во текот на сезонава ќе се подобри и ќе се доближи до Ред Бул ама све више и више сум убеден дека Леклер не е на нивото од Макс. Саинц па не е ниту за коментар.вие што сте за ферари време е да смените страна, брука, барем така ќе имате за кого да навивате![]()
Макс е друга лига за конкуренцијата. Едино Хамилтон и Алонсо се блиску, но сепак мислам дека Макс е убедливо најдобриот у овој спорт, бар у оваа понова ера задњиве 20 години. Како робот е, нема лош ден, нема лоша трка. Монструм. Дај му кола и све ќе освои.
Сериозен си ? Мислам, детето е одлично последниве 3 и нешто години ама, сериозен си со муабетов ?
Па и убедливо најдобар дури...
слично е и кај перез откога е во ред бул посебно последната сезона. Значи болидот им е ненадминлив, а за кој каков шофер е нема да знаеме додека не седнат у еден ист болид.брат, ти не гледаш ф1 доволно. Константноста на Макс под секаков притисок е ненадминлива. Го скрши Хамилтон у неговиот најјак период во кариерата.
Гледај ги резултатите и ќе видиш како Хамилтон има лоши трки, најди лоши трки кај Макс. Освен ако не направил некој судар, нема лош скор на ниедна трка каде што све идело по план.
слично е и кај перез откога е во ред бул посебно последната сезона. Значи болидот им е ненадминлив, а за кој каков шофер е нема да знаеме додека не седнат у еден ист болид.
брат, ти не гледаш ф1 доволно. Константноста на Макс под секаков притисок е ненадминлива. Го скрши Хамилтон у неговиот најјак период во кариерата.
Гледај ги резултатите и ќе видиш како Хамилтон има лоши трки, најди лоши трки кај Макс. Освен ако не направил некој судар, нема лош скор на ниедна трка каде што све идело по план.
Глеам Формула редовно од рани 2000ти. Сум пропуштил, се на се 10тина трки. Многу убаво се сеќавам и на Шумахер, и на Алонсо и на Хамилтон и Ветел итн итн.
Тоа дека го скршил е дискутабилно. Мило ми е што Хамилтон ја изгуби 2021, мило ми е што Макс ја освои, ама дека беше чиста и дека го скршил Хамилтон, да не се лажеме. Впрочем и во таа имаше Макс грешки. Имаше Хамилтон повеќе, точно, ама и Макс имаше грешки ( Монца ).
Пред тоа некаде 2019 на полусезона, почна да се стабилизира и да прави помалку грешки, за 2020та да му е најголемиот напредок. За тоа колку грешки/судари имал пред тоа не мора да праиме муабет.
Муабетот како човекот, објективно, нема лоши резултати во ниеден момент не можеш да речиш дека Хамилтон имал повеќе грешки/ лоши трки поради негова вина од Макс, особено ако го земиш фактот дека Хамилтон има и 10 години + повеќе кариера.
А ако тоа е критериумот за „најдобар“ возач тогаш Алонсо со неговите очајни и медиокритетни болиди и резултатите што ги вадеше со нив, е барем 2 класи над двајцава...
Така да, намали доживљај
Макс е моментално во убедливо најдобриот болид. Исто како што беше Хамилтон пред него... Исто како што беше Ветел пред него...
За жал таа неизвесност од 2000ти после 2010 наваму сме ја имале се на се 4 пати, и тоа еден од тие 4 беше Розберг/Хамилтон. Без таква неизвесност, тие титули и резултати во ниеден случај нема да се поголеми од тие на Хамилтон и Ветел. Ветел усвари 2 години имаше и страшна конкуренција...