Формула 1 - сезона 2023

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2023?

• Макс Ферстапен

• Серџо Перез

• Чарлс Леклер

• Карлос Саинц

• Луис Хамилтон

• Џорџ Расел

• Естебан Окон

• Пјер Гасли

• Ландо Норис

• Оскар Пјастри

• Валтери Ботас

• Џоу Гуанју

• Ленс Строл

• Фенрадо Алонсо

• Кевин Магнусен

• Нико Хулкенберг

• Ник Де Врис

• Јуки Цунода

• Алекс Албон

• Логан Сарџент

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Статус
Затворена за нови мислења.
334093299_1248348149367264_9182946493283792026_n.jpg

:love: :love: :love:

Како стојат работите...:
РБ
.
.
.
Астон
Ферари
Мерцедес
.
.
.
Остали

Ако по утрото денот се познава ќе биде доста "интересна" сезонава.

Денешната трка имаше возбуда, претицања, жолти знамиња, надмудрување со тактита, око да не затвориш додека гледаш.

вие што сте за ферари време е да смените страна, брука, барем така ќе имате за кого да навивате :icon_lol:
Како фан на Ферари мене друго повеќе ми смета и ми боде очи. Ферари можда во текот на сезонава ќе се подобри и ќе се доближи до Ред Бул ама све више и више сум убеден дека Леклер не е на нивото од Макс. Саинц па не е ниту за коментар.

Алонсо свака част, татко може да биде на пола грид и уште часови дели. Ќе ги малтретира сезонава Мерцедесите.

Макс е друга лига за конкуренцијата. Едино Хамилтон и Алонсо се блиску, но сепак мислам дека Макс е убедливо најдобриот у овој спорт, бар у оваа понова ера задњиве 20 години. Како робот е, нема лош ден, нема лоша трка. Монструм. Дај му кола и све ќе освои.

Макс е друга лига за конкуренцијата. Едино Хамилтон и Алонсо се блиску, но сепак мислам дека Макс е убедливо најдобриот у овој спорт, бар у оваа понова ера задњиве 20 години. Како робот е, нема лош ден, нема лоша трка. Монструм. Дај му кола и све ќе освои.

Сериозен си ? Мислам, детето е одлично последниве 3 и нешто години ама, сериозен си со муабетов ?

Па и убедливо најдобар дури...

Само Рикардо можеше да му биде конкуренција кога му беше тим-мејт, кога тој си отиде, ги одува сите Албон, Гасли, Перез

Сериозен си ? Мислам, детето е одлично последниве 3 и нешто години ама, сериозен си со муабетов ?

Па и убедливо најдобар дури...

брат, ти не гледаш ф1 доволно. Константноста на Макс под секаков притисок е ненадминлива. Го скрши Хамилтон у неговиот најјак период во кариерата.

Гледај ги резултатите и ќе видиш како Хамилтон има лоши трки, најди лоши трки кај Макс. Освен ако не направил некој судар, нема лош скор на ниедна трка каде што све идело по план. 100% од перформансите на болидот ги вади на патека секој ден.

брат, ти не гледаш ф1 доволно. Константноста на Макс под секаков притисок е ненадминлива. Го скрши Хамилтон у неговиот најјак период во кариерата.

Гледај ги резултатите и ќе видиш како Хамилтон има лоши трки, најди лоши трки кај Макс. Освен ако не направил некој судар, нема лош скор на ниедна трка каде што све идело по план.
слично е и кај перез откога е во ред бул посебно последната сезона. Значи болидот им е ненадминлив, а за кој каков шофер е нема да знаеме додека не седнат у еден ист болид.

слично е и кај перез откога е во ред бул посебно последната сезона. Значи болидот им е ненадминлив, а за кој каков шофер е нема да знаеме додека не седнат у еден ист болид.

Брат, гледајте ф1 после коментирајте. Конзистентноста на Перез не е ни за коментар, а не пак да го споредиш со Макс.

Гледај ги резултатите и ќе видиш како Хамилтон има лоши трки, најди лоши трки кај Макс. Освен ако не направил некој судар, нема лош скор на ниедна трка каде што све идело по план.

Глеам Формула редовно од рани 2000ти. Сум пропуштил, се на се 10тина трки. Многу убаво се сеќавам и на Шумахер, и на Алонсо и на Хамилтон и Ветел итн итн.

Тоа дека го скршил е дискутабилно. Мило ми е што Хамилтон ја изгуби 2021, мило ми е што Макс ја освои, ама дека беше чиста и дека го скршил Хамилтон, да не се лажеме. Впрочем и во таа имаше Макс грешки. Имаше Хамилтон повеќе, точно, ама и Макс имаше грешки ( Монца ).

Пред тоа некаде 2019 на полусезона, почна да се стабилизира и да прави помалку грешки, за 2020та да му е најголемиот напредок. За тоа колку грешки/судари имал пред тоа не мора да праиме муабет.

Муабетот како човекот, објективно, нема лоши резултати во ниеден момент не можеш да речиш дека Хамилтон имал повеќе грешки/ лоши трки поради негова вина од Макс, особено ако го земиш фактот дека Хамилтон има и 10 години + повеќе кариера.

А ако тоа е критериумот за „најдобар“ возач тогаш Алонсо со неговите очајни и медиокритетни болиди и резултатите што ги вадеше со нив, е барем 2 класи над двајцава...

Така да, намали доживљај

Макс е моментално во убедливо најдобриот болид. Исто како што беше Хамилтон пред него... Исто како што беше Ветел пред него...

За жал таа неизвесност од 2000ти после 2010 наваму сме ја имале се на се 4 пати, и тоа еден од тие 4 беше Розберг/Хамилтон. Без таква неизвесност, тие титули и резултати во ниеден случај нема да се поголеми од тие на Хамилтон и Ветел. Ветел усвари 2 години имаше и страшна конкуренција...

Браво за Алонсо, баш ми е драго за него, со години се гушеше во катастрофални болиди и повторно даваше максимум, така што конечно оваа сезона доби солиден болид.
Уште да го немеше Строл во тимот, Астон Мартин ќе беа уште посимпатичен тим за гледање :)

Се ми се чини дека сезонава единствено што ќе биде интересно ќе биде со колку победи Макс ќе ја заврши сезоната. Освен ако не се случи чудо не гледам како нешто би довело до поинаков исход. Ред Бул се доминантни.

Боже зошто ме казни да навивам за Ферари?! Секоја година иста приказна ... почнува со надеж кој се претвора во очај како што се нижат трките :)

Глеам Формула редовно од рани 2000ти. Сум пропуштил, се на се 10тина трки. Многу убаво се сеќавам и на Шумахер, и на Алонсо и на Хамилтон и Ветел итн итн.

Тоа дека го скршил е дискутабилно. Мило ми е што Хамилтон ја изгуби 2021, мило ми е што Макс ја освои, ама дека беше чиста и дека го скршил Хамилтон, да не се лажеме. Впрочем и во таа имаше Макс грешки. Имаше Хамилтон повеќе, точно, ама и Макс имаше грешки ( Монца ).

Пред тоа некаде 2019 на полусезона, почна да се стабилизира и да прави помалку грешки, за 2020та да му е најголемиот напредок. За тоа колку грешки/судари имал пред тоа не мора да праиме муабет.

Муабетот како човекот, објективно, нема лоши резултати во ниеден момент не можеш да речиш дека Хамилтон имал повеќе грешки/ лоши трки поради негова вина од Макс, особено ако го земиш фактот дека Хамилтон има и 10 години + повеќе кариера.

А ако тоа е критериумот за „најдобар“ возач тогаш Алонсо со неговите очајни и медиокритетни болиди и резултатите што ги вадеше со нив, е барем 2 класи над двајцава...

Така да, намали доживљај

Макс е моментално во убедливо најдобриот болид. Исто како што беше Хамилтон пред него... Исто како што беше Ветел пред него...

За жал таа неизвесност од 2000ти после 2010 наваму сме ја имале се на се 4 пати, и тоа еден од тие 4 беше Розберг/Хамилтон. Без таква неизвесност, тие титули и резултати во ниеден случај нема да се поголеми од тие на Хамилтон и Ветел. Ветел усвари 2 години имаше и страшна конкуренција...

ја го пратам РБ уште од кога беше Јагуар и знам секој возач што направил. Реално немало шофер како Макс што секој викенд гази пред себе на патека.

Он е уште млад и кариерата е пред него. Нормално е да правел грешки пошто секој прави кога е нов. Но последниве 3 сезони тешко да му најдеш некаква замерка освен за некој судар или лани кога болидот му откажа на две трки.

Единствен возач што е блиску Макс е Хамилтон. Само он може да вози така конзистентно како него. Алонсо е добар шофер и Фетел беше добар, но не се они у таа група шофери кои секој ден можат да извадат 100% од болидите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom