Утринска рутина

• Креатор на темата Креатор на темата santelli
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu komplicirani rutini na temava. Uste sto ne pisal nekoj deka stanuva vo 4 pa prvo trca 10kilometri pa pliva eden saat pa sprema porucek za celo semejstvo za potoa da gi nosi decata na skolo i potoa so bicikla da kinisa na rabota.

Tuku mnogu ednostavno:
6:30 budenje bez nikakov problem. Tusiranje, crno masinsko kafe, zabi, oblakanje. Pa kinisuvam.

1. Станувам во 9.
2. Кењам.
3. Се мијам.
4. Седнувам да работам еден саат.
5. Правам појадок и кафе.
6. Појадувам и пијам кафе уз вордлиња, зборлиња, глоблиња и флаглиња.
7. Продолжувам со работа.

Кога работев од канцеларија само 2 и 3 беа константа, се ми беше на брзање.

Каkо не ве мрзи да се бањате сабајле? :D
Се поминувам само со ладна вода(во зима млака) набрзина да ми го освести организмот. Навечер пред легнување со потопла да ме опушти.

Кога се пронаоѓаш у секоја особина што Комита ја пцуе:

Прегледај го приврзокот 342759
Се сомневам дека ти пиеш кафе со тулумба внатре. Пола лажичка нес, 100 коцки мраз, и шеќер:
9cc1cdd277f38a95f5a5285567c38c10_w200.gif

Ама ако го пцујам, пак го трпам секој ден <3

Рутинава ми е останата од војска па така ја терам 15 години

Кога бев помлад (до пред едно 4-5 години)
140 склекови во 2 серии одма после станување и после нив 10 пати на вратило (нормално не почнав со овие бројки, требаше време за ова). Нема да верувате ако кажам, ама до толку ми беше ова во навика така да и кога ќе бев излезен со друштво до касно пијан лом, и сабајлето кога ќе станам за на работа, во спиење ја правев првата серија склекови. Па после втората се осекав како да сум се наспал 10 саати без никакво пиење претходната вечер. Кафе не пијам така да ова ми е мене рутинско освестување

Сега ни пола од тоа не го правам али па ритуалот е упорен секој ден
После сето тоа нормално туширање, миење заби лице...

Помага при расонување ако си ептен отепан на пример од пиење претходната вечер. :D
Помага само да ти ја потсреди главоболката и мутнотината во главата после пиењето, иначи спушта притисок и одма те успива и опушта.
Автоматски споено мислење:

Никој после будење не црта бела линија за да го раздвижи крвотокот во носот ?

Последно уредено:
кафе со овесна каша, домашна, сам си ја правам, за доручек, секој ден исто на repeat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom