Да, тоа што албанците што дивеа и не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Чив шпиун си ти, кажи си ајде.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, тоа што албанците што дивеа и не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Еве и да палеле и колеле албанците, и да не плаќале данок, и воопшто никој да не е осуден пошто се албанци тоа не значи дека Ламбе ... - Класична комуњарска поговорка !!!!Да, тоа што албанците што дивеа и не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Не си прочитал убаво што пишав, а и линкот очигледно си го пропуштил....Ламбе одма го однесоа у притвор а оние што кршеа,палеа и фрлаа бои на фасадите , не ги ни пипнаа...е на таа правда, неправда, мислев.Да, тоа што учките не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Чив шпиун си ти, кажи си ајде.
Еве и да палеле и колеле албанците, и да не плаќале данок, и воопшто никој да не е осуден пошто се албанци тоа не значи дека Ламбе ... - Класична комуњарска поговорка !!!!
Не си прочитал убаво што пишав, а и линкот очигледно си го пропуштил....Ламбе одма го однесоа у притвор а оние што кршеа,палеа и фрлаа бои на фасадите , не ги ни пипнаа...е на таа правда, неправда, мислев.
Ее..сега ако има некоја смислена позадина на овој настан, па Ламбе наш да се офајди, да се збогати, па после да ја дувне во Америка, тоа е нешто сосема друго, но ќе се дознае уште малку која политичка мандра се игра.
На стринати, ај сега ела запали ми ја куќата оти немаш друг аргумент.
Друже, ако не разбираш зошто контрираме на ова тогаш нема поента за дискусија. Ако ти фаќа тоа акалот, ќе разбереше до сега која е поентава на дискусијата.
Ако можат сите други околу нас, да бранат се и сешто што ќе се направи во државава, тешки криминали, убиства, дрога и шверц, и се тоа да проѓа лагано... тогаш прости ми што за мене ова е тотално небитно и се надевам дека ќе излезе со лесна казна условна или домашен притвор.
Со самото тоа што ми релативизираш ми ствараш одбивност. Као ти си цел „ол ин за правда, не оправдувам криминали“. Класичен комуњар, ситна душа. Бркај работа бе.
ps: Сеа глеам дури се повторувам со @Ryan Giggs. Очигледно е дури...
Не, или живееме во цивилизирана држава каде владее законот, или...
Вие, гладните за правда, не требаше и да дозволите тоа здружение да се формира без дозвола од Министерство за правда, ама во тој случај не бевте нешто заинтересирани за правда и поредок.
Вака правдољубив, верувам ќе се сложиш дека треба да се казни основачот, кој сигурно знаел што прави и институцијата(централен регистар) што ја заобиколила постапката...
Или можеби ако се обиде некој да го казни основачот, ќе биде тоа уште еден пример натиск и репресија срешту блгарите од страна на УДБАКОСОЗНА и секако, неодминливиот Синиша Алексовски.
Да му го бричите на Ламбета со џамче зелено
Е со ова ќе си го *испринташ после на А3 формат и стој на Мавровка.
Не ми објаснувај како треба една функционална и правна држава да функционира. Со самото тоа што толку фама се крева за Ламбе е доказ дека сме фушерај. Ламбе ќе го затвориме и сите проблеми ќе ни се решат.
На сите глупости во државава буквално ме заболе за ова, не знам како да ти кажам. Не ме дира дали запалил или не. Му посакувам се најдобро во животот.
Треба дозвола од државата да формираш "Културен Клуб"? Ајде те молам посочи каде го пишува тоа во законот.
Ќе го бричат Ламбета в затвор каде припаѓаат пиромани како него.
Значи ти пак релативизираш, ако некој убил некого пример и незаконски го ослободиле од кривична одговорност, по твоја логика значи дека и јас можам да одам да убијам некој и да не лежам.
Јас пример ама ИЧ не ги сакам Французите, абе ич, и сега јас следен пат кога ќе сум Битола ќе фатам и ќе им го запалам конзулатот, и ќе им се посерам на француските гробишта, според твојата дефиниција за правда и владеење на закон, јас имам право да го направам тоа и да не бидам гонет.
Ок те пофалив ама гледам дека си ретардиран.Треба дозвола од државата да формираш "Културен Клуб"? Ајде те молам посочи каде го пишува тоа во законот.