Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво Русија од 1999 и 2022 година не е исто, како второ она оружје што го испорача Кина на Србија не е случајност исто како конфликтот кој се спрема во Азија помеѓу Кина и Америка за Тајван.
Русија моментално ги држи сите карти за Европа (со гас и нафта) и не верувам дека НАТО ќе се вмеша во отворен конфликт на Косово. Еднаш ја направија таа грешка, овој пат многу поскапо ќе ги чини воено и во човекчи жртви а и економската криза нема да им дозволи толкав луксуз да трошат ресурси на Албанезите додека дома им умира народ за храна.
Америка политички и економски слабее од ден во ден, и тек допрва ќе слабее. Следува глобален ресет, и ова што се случува во Украина / Тајван / Косово не е никаква случајност ... повеќе делува на сценарио отколку на сплет на околности.
п.с. Русија нема потреба да се вмешува, ги има цирконите кои летаат за 200 секунди директ до Тирана.
Не знам дали е или не е исто ама сум 100% сигурен дека Русија пак ќе изигра како 1999 пособено сега кога си има сопствена игра за играње со Украина.

Америка нема отворено и Нато да се вмеша ама ќе дила и таја оружје на Косоварите истото ќе го прат и Русите...

Дај боже да нема ништо и да сме во криво, искрено ич неќам да гинат луѓе без разлика националнсот...

Спремни сте за нови 150.000 државјанства издадени на Косовари? Сдс мора да профитира од ова како во 99та, избори се ближат, а подршката кај Македонците ја губат се повеќе и повеќе.

Спремни сте за нови 150.000 државјанства издадени на Косовари? Сдс мора да профитира од ова како во 99та, избори се ближат, а подршката кај Македонците ја губат се повеќе и повеќе.
Не мора. Мислам дека може со косовска лична карта да се гласа кај нас.

Не знам дали е или не е исто ама сум 100% сигурен дека Русија пак ќе изигра како 1999 пособено сега кога си има сопствена игра за играње со Украина.

Америка нема отворено и Нато да се вмеша ама ќе дила и таја оружје на Косоварите истото ќе го прат и Русите...

Дај боже да нема ништо и да сме во криво, искрено ич неќам да гинат луѓе без разлика националнсот...
Незнам колку следиш ама Русија намерно ја успори работава со конфликтот во Украина, а колку подолго трае истиот толку повеќе ќе тоне и Европа во срање. Моментално Русија освен што воено ја гази Украина, економски ја гази и цела Европа вклучуваајќи не и нас. Европа моментално се моли што побрзо да заврши конфликтот во Украина, не дека и е галје за нејзе туку дека економски нема да може да издржи. Да потрае конфликтов уште година дена, народот сам ќе почне насилно да ги руши марионетските Влади кои се под контрола на УСА вклучуваајќи ја и нашата.

Русите играат игра и во Сирија. Против Турција, Израел, и секако САД но ете не го пуштија низ вода Асад. Мислиш демек ако им понудат некој дил Сирија и Косово во замена за Украина ќе прифатат Русите?
Па се тоа што го направија до сега ќе го просерат.

Незнам колку следиш ама Русија намерно ја успори работава со конфликтот во Украина, колку подолго трае толку повеќе ќе тоне и Европа во срање. Моментално освен што воено ја гази Украина, економски ја гази и цела Европа. Европа моментално е моли за да заврши побрзо конфликтот во Украина, не дека и е галје за нејзе туку дека она економски тоне. Да потрае конфликтов уште година дена, народот сам ќе почне насилно да ги руши марионетските Влади кои се под контрола на УСА.
Тоа за Русија и ЕУ ми е јасно и одамна :). За Балканот ми мириса на др сценарио ама пак ќе речам дај боже да грешиме и да нема ништо, пошто ние сигурно наебавме :)
Автоматски споено мислење:

Русите играат игра и во Сирија. Против Турција, Израел, и секако САД но ете не го пуштија низ вода Асад. Мислиш демек ако им понудат некој дил Сирија и Косово во замена за Украина ќе прифатат Русите?
Па се тоа што го направија до сега ќе го просерат.
Политика је курва. Русија мислам дека ќе прифати кога е Украина во прашање во такво сценарио. Дали ќе се посерат …. Ќе го продадат како победа дома…

Не знам стварно не велам дека си грешка или дека сум во право туку тоа е моето мислење засега :)

Тоа за Русија и ЕУ ми е јасно и одамна :). За Балканот ми мириса на др сценарио ама пак ќе речам дај боже да грешиме и да нема ништо, пошто ние сигурно наебавме :)
Какво друго сценарио, Кинезите истопорија еден тон оружје и најсовремени ПВО системи пред пар месеци (ова го направија тајно), па дури и имаше и воена парада во Србија за тоа. Овој пат НАТО авиони нема да летаат на територија на цел Балкан, е толку моќно ПВО им испратија Кинезите.
Зборувај ми за случајност.
Инаку во Косовска Митровица се пука на велико.

Последно уредено:
Автоматски споено мислење:

Политика је курва. Русија мислам дека ќе прифати кога е Украина во прашање во такво сценарио. Дали ќе се посерат …. Ќе го продадат како победа дома…

Не знам стварно не велам дека си грешка или дека сум во право туку тоа е моето мислење засега :)
Дома ќе го продадат? Па има да ги дерат Путин и Ко ако го сторат тоа на сред Москва. Русија во тој момент ќе го пушти Иран низ вода и на цел овој блок што го создаваат ќе му се пљукнат у лице. Нема да имаат никакво алиби после тоа.

Борел беше пред некој ден во Приштина, имаат добиено одврзани раце за да исчистат што е останато Срби на Косово додека е глобален хаос.Мада ова појќе проблеми ќе им создаде на Урсула и компанија во ЕУ отколку на Русија.

Не е битно кој е во право.И јас сум против било какво крвопролевање, посебно во нашиот регион. Можеш после Економијата да ја прогласиш за умрено кај нас на некој период.

Не мора. Мислам дека може со косовска лична карта да се гласа кај нас.
Да можат и со фискална сметка со купени Голден Игл и црвено Марлборо.

Јас искрено не би се летал пред време со заклучок дека се пуштени низ вода, затоа што копилињата не превземаат ништо затоа што така им прднало. Сигурен сум дека добиле дозвола од Америте за да прават пак проблеми тука со цел да се отворат нови конфликти кои ќе бидат тешки за контролирање и ќе се тргне целото внимание од Украина и моменталниот срам што го јаде западот.

• Хаха
Reactions: A__
Јас искрено не би се летал пред време со заклучок дека се пуштени низ вода, затоа што копилињата не превземаат ништо затоа што така им прднало. Сигурен сум дека добиле дозвола од Америте за да прават пак проблеми тука со цел да се отворат нови конфликти кои ќе бидат тешки за контролирање и ќе се тргне целото внимание од Украина и моменталниот срам што го јаде западот.
Ма какви пуштени низ вода...
Напротив.

Разликата од порано до сега е тоа што Србија не е иста, а и Русија и Кина не се исти. И односите помеѓу нив не се исти, како во 1999та.

Денеска цел ден и вечерва има погранични престрелки помеѓу Косовските и Српските безбедносни сили. А имало престрелки и внатре во Србија, кај Нови Пазар. Дали се отвора нов фронт?

Кој има повеќе инфо и линкови, нека ги постира.

Не сум чул за никакви престрелки.
За пукање дека се слуша да, ама престрелки не.
Ако се слушаат рафали, тоа не значи дека има престрелки.

Што не значи дека не може да има.

Не сум чул за никакви престрелки.
За пукање дека се слуша да, ама престрелки не.
Ако се слушаат рафали, тоа не значи дека има престрелки.

Што не значи дека не може да има.
Во српски Курир пишуваше дека има повредени полицајци и цивилни лица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom