Не купува он. Он е Албанец од Македонија, нему џелатот без пари му ја дава. Сепак, неговите роднини на Косово, ако сакаат да преживеат, ќе треба да купуваат од џелатот. Како и што прават.
Не купува он. Он е Албанец од Македонија, нему џелатот без пари му ја дава. Сепак, неговите роднини на Косово, ако сакаат да преживеат, ќе треба да купуваат од џелатот. Како и што прават.
Не им даваат без пари нив, туку на тебе и мене.
Инаку, Србија е наједноставниот и најефтиниот начин Косово да дојде до жито (и храна општо) и нормално е да купуваат.
Но, доколку сметаат дека треба српските производи да се бојкотираат, у старт имаат когнитивен проблем. Или, како што прават, едноставно ќе се праат на удрени - ќе бојкотираат Плазма и Еурокрем, ама лепче од српско жито ќе си лапкаат.
На пример, доколку иницијативата за бојкот на српски производи го признаеше фактот дека житото им е српско и тргнеше од суштината, евентуално нудејќи решенија за тоа како да се направи да не биде српско житото, тогаш ќе беше друга приказна. Вака, личи како да не им е до албанската кауза него до ефтино српско жито, кое ќе го преќутуваме во кампањата.
Автоматски споено мислење:
Абе, @puno@Dardan-ia , се потпишавте кај Беса, или јорган планина ќе идете?
Тој филм тешко, ама визната либерализација што им се наѕира е за поздрав. Таман не треба чамци и слични ебавања, директно и непречено ќе им се прелеат.
Не спијат ни на Косово, спремни се да ги пречекаат овој пат Србија треба да се пробије а Косово да се брани, а не како во 1998-1999 кога Учк влегуваа преку Албанија и највише гинеа на граница него во борби.
Денес на Косово гордост е да се биде член на косовска армија, додека Србија се соочува со заминување на војници и пензионирање на најдобриот кадар.
Србите имаат само 20 илјади војници под оружје, а веќе 12 години не служат војска.
Ако претходно Учк беше составена од неискусни доброволци, сега е друга приказна:
„Mi kao sindikat upozoravali smo više puta da je Vojsku napustilo u poslednjih pet godina preko 10.000 profesionalaca“, rekao je Antić i podsetio da je i jedan od poslanika u Skupštini Srbije upozoravao da nemamo dovoljno popunjene brigade. „A kada fali 25 posto i više ljudi, ta jedinica vam više nije operativna“, rekao je Antić u Danu uživo N1.
Istakao je da mi u ovom trenutku imamo jako lošu popunjenost Vojske, da imamo staru vojsku od 44 godine i više, kao i da će u narednih pet godina otići više od 50 posto stratešinskog kadra u penziju. „Ako se u naredne tri, četiri godine ne preduzme reforma sistema odbrane pitanje je da li će Srbija imati vojsku sposobnu da ispuni svoju ustavnu ulogu“, naglasio je on.
Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je da je gotovo siguran da predsednik Srbije kao vrhovni komandant ne vlada realnim stanjem u Vojsci. "Na prvom mestu za to krivim Generlaštab, budući da je upravo Generlaštab taj koji prikriva kakva je situacija u Vojsci Srbije (VS)"...
Не спијат ни на Косово, спремни се да ги пречекаат овој пат Србија треба да се пробије а Косово да се брани, а не како во 1998-1999 кога Учк влегуваа преку Албанија и највише гинеа на граница него во борби.
Денес на Косово гордост е да се биде член на косовска армија, додека Србија се соочува со заминување на војници и пензионирање на најдобриот кадар.
Србите имаат само 20 илјади војници под оружје, а веќе 12 години не служат војска.
Ако претходно Учк беше составена од неискусни доброволци, сега е друга приказна:
„Mi kao sindikat upozoravali smo više puta da je Vojsku napustilo u poslednjih pet godina preko 10.000 profesionalaca“, rekao je Antić i podsetio da je i jedan od poslanika u Skupštini Srbije upozoravao da nemamo dovoljno popunjene brigade. „A kada fali 25 posto i više ljudi, ta jedinica vam više nije operativna“, rekao je Antić u Danu uživo N1.
Istakao je da mi u ovom trenutku imamo jako lošu popunjenost Vojske, da imamo staru vojsku od 44 godine i više, kao i da će u narednih pet godina otići više od 50 posto stratešinskog kadra u penziju. „Ako se u naredne tri, četiri godine ne preduzme reforma sistema odbrane pitanje je da li će Srbija imati vojsku sposobnu da ispuni svoju ustavnu ulogu“, naglasio je on.
Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je da je gotovo siguran da predsednik Srbije kao vrhovni komandant ne vlada realnim stanjem u Vojsci. "Na prvom mestu za to krivim Generlaštab, budući da je upravo Generlaštab taj koji prikriva kakva je situacija u Vojsci Srbije (VS)"...
Е да бе, се плаши.
Демек он не знае оти денес Косово е сто пати поспремно отколку во 1999-та, дека
денес на Косово гордост е да се биде член на косовска армија, додека Србија се соочува со заминување на војници и пензионирање на најдобриот кадар. Дека Србите имаат само 20 илјади војници под оружје, а веќе 12 години не служат војска.
Дека ако претходно Учк беше составена од неискусни доброволци, сега е друга приказна.
Мислам дека неговата хистерија е неоправдана. Сите тие налудничави изјави, кои немаат врска со состојбата, само му го рушат рејтингот во светот.
Нема некоја логика да се даваат такви изјави, кога Косово денес е очигледно дека е појако од Србија и нема гајле.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.