Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување

FRv99zRXoAEjc6G

Заобиколување на Словјанск... и тоа од горе, од Харковската област...
Автоматски споено мислење:

https://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Ukrainian_War#/media/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg
Судејќи по мапиве се стега обрачот околу последните Украински гратчиња/упоришта во Донбас (Донецката и Луганската област) од сите страни ... По се изгледа дека во блиска иднина и овие упоришта ќе завршат идентично како и Мариупол !

Последно уредено:
Има нешто труло во руската главна команда

Нарачуваш ракетирање на аеродромот, а цела ескадрила стои нечепната
Ваквата килавост на носење одлуки може многу да ги кошта
Ме потсеќа на една прича од учесник во 2001 ва, ми вика лоцираме цел камион со пуна приколка учки, команда не ни дозволува да го разнесеме...

1651514947338.png

Mozebi si vo pravi ama kako ce poletaat ako e pogodena pistata?

A F-35B ne se.

Има нешто труло во руската главна команда

Нарачуваш ракетирање на аеродромот, а цела ескадрила стои нечепната
Ваквата килавост на носење одлуки може многу да ги кошта
Ме потсеќа на една прича од учесник во 2001 ва, ми вика лоцираме цел камион со пуна приколка учки, команда не ни дозволува да го разнесеме...

Прегледај го приврзокот 330946
Разбирливо е да ги разнесеш, ама ако работат
оној на средината на сликата гледате дека нешто му виси одпозади, така да украинците немаат делови да ги поправат, а русите кај и да е ќе дојдат и ќе си ги поправат и ќе си ги возат.
Автоматски споено мислење:

Mnogu ednostavno, ke gi transportiraat na drug aerodrom/pista, moze ke treba vreme megjutoa e izvodlivo..
Да летаа досега ќе летаа и ќе беа паднати, овие 100% не работат.

Да летаа досега ќе летаа и ќе беа паднати, овие 100% не работат.
[/QUOTE]

ima logika da ne se funkcionalni i za dzabe da ne trosat raketi na niv pa zatoa i ja bombardiraat samo pistata..

тоа се некои неупотребливи миг-29ки. Украинците имаат многу такви авиони наследено од СССР кои се забаталени по писти низ цела украина.

Prvite verzii na Mig29ki sho gi ima Ukraina nitu mozat da napagjaat celi na zemja, povekje se za vozdushni bitki. Samo nekoi ponovi verzii imaat multirole sposobnosti, ama ete gledate dali rusite voopshto gi koristat nivnite migovi vo vojnava. Nitu vo Sirija, nitu tuka ne se koristat. Taka i da letaat dzabe im se, bezkoristen avion za vojnava.

Премногу оружје запленија овие денови русите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom