За Искандер и Кинжал нема против мерки. Многу полесно е крстосувачка ракета да соборат украинциве од тие две балистички. Само многу се скапи и комплицирани за производство.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Напредок.Многу полесно е крстосувачка ракета да соборат украинциве
Напредок.
Ајде, ќе стигнеме да разјасниме многу работи.
Који кypац ставаш скадови во муабетов за војната во Украина... Спинуваш како просечен политичар (провидно и невешто).Скадови или модифицирани скадови или Иранските балистички ракети.
Правам споредби.Који кypац ставаш скадови во муабетов за војната во Украина... Спинуваш како просечен политичар (провидно и невешто).
Лесно: Кинжал не можат да го сопрат/срушат... Ај сега олабави со замарање.Правам споредби.
Може да ја посочиш разликата помеѓу Скад и Кинжал, освен што едната е лансирана од воздух?
Поткрепено со trust me bro.Лесно: Кинжал не можат да го сопрат/срушат... Ај сега олабави со замарање.
Испомеша 10 работи, само за кувар си.
Кинжал е само верзија на Искандер, лансирана од воздух.
Точно квазибалистичка, но ништо поразлична од класична балистичка ракета само што ги избегнува системите за соборување балистички ракети. А такви и онака нема Украина.
Со други зборови, терминалната фаза и е константна, нема промена на траекторија, а со тоа влегува во доменот на соборување на системи како Патриот или С-400. Да те едуцирам повеќе.
разликата помеѓу Скад и Кинжал
Од твојов линк:kinzhal missile vs scud missile speed - Пребарување на Google
First of all, the Russian claim that the Kinzhal missile is “unstoppable” is false. It has already been shot down by a Patriot PAC-3 interceptor in Ukraine.
In Russian media the "hypersonic" feature has been highlighted as a unique feature to create an impression it is a new and advanced design (hypersonic glide and scramjet) although the Kinzhal actually uses a standard ballistic missile technology at greater speeds. The "hypersonic" feature is shared with many older designs and does not represent any particular technological breakthrough.
Ова (ако е точно, ама не е) важи за сите балистички ракети, како Скад.![]()
Еве како изгледа тоа отприлика, затоа и се вика кинжал...бодеж.
Украинскиот Ванлок.иначе ова го пријавија како соборен Кинжал
![]()
Ти пуштив линк за да провериш со кои брзини се движат и дали има промени на правец.Од твојов линк:
Ова (ако е точно, ама не е) важи за сите балистички ракети, како Скад.
Реалноста е дека радарот покрива полутопка околу станицата.
Види Ванлок, некој барем се труди со боенката.
Украинскиот Ванлок.
Полоши од "експертите" овде.
Засновано на ФАКТОТ што твојата западна мала група педера, немаат срушено кинжал.Поткрепено со trust me bro.
Сите балистички ракети напаѓаат вертикално. Дали тоа значи дека Патриот не може да собори Скад?Ти пуштив линк за да провериш со кои брзини се движат и дали има промени на правец.
Иначе радар не покрива што му доаѓа одозгора, затоа е и направен кинжалот вака.
Ај се кладиме дека твојата западна мала група педера има срушено кинжал?Засновано на ФАКТОТ што твојата западна мала група педера, немаат срушено кинжал.
Балистичка ракета паѓа по парабола...затоа и се вика балистичка....батали ај, у право си.Сите балистички ракети напаѓаат вертикално. Дали тоа значи дека Патриот не може да собори Скад?
Ај се кладиме дека твојата западна мала група педера има срушено кинжал?
Треба да сум посебно глуп за да се обложам на нешто што ќе го докажуваш со „trust me bro“ муабет (или со гафот на Кличко).Ај се кладиме дека твојата западна мала група педера има срушено кинжал?
Треба ептен да имаш кондиција, и веројатно пак нема да искочиш на крај со него. И да се умори, утре пак ќе се врати по уште. Едноставно не можеш ти толку да посочуваш на реалноста, колку што тој може да ја игнорира.Балистичка ракета паѓа по парабола...затоа и се вика балистичка....батали ај, у право си.