Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа се последиците од ударниот и топлотниот бран додека од радијација има цело Скопје да настрада. Само што во случај на атомска војна цел свет има комплетно да наебе.
Никој не ја пробал до сега, иначе у првите 2 Км ќе има може 90% жртви. Овие се неутронски бомби, локално делуваат и не шират толку. Ќе има време да се евакуираат луѓето од Скопје и да преживеат сигурно преку 2/3 и повеќе. Иначе Македонија мислам дека релативно добро ќе го преживее ова сценарио. Освен амбасадата нема друга позиција која би била ризична.

Тоа се последиците од ударниот и топлотниот бран додека од радијација има цело Скопје да настрада. Само што во случај на атомска војна цел свет има комплетно да наебе.
Ne e ova nuklearka be ko Hirosima i Nagasaki, takticka nuklearka e, nameneta prvicno za silosi (silosi se mestata pod zemja kade se cuvaat nuklearkite vo USA), sto prodira dlaboko..

Ne e ova nuklearka be ko Hirosima i Nagasaki, takticka nuklearka e, nameneta prvicno za silosi (silosi se mestata pod zemja kade se cuvaat nuklearkite vo USA), sto prodira dlaboko..
Небитно каква е, нуклеарка е, ако било која страна употреби вакво оружје, другата страна има полно право да возврати со исто такво оружје а тогаш сите наебавме.

Ги имаат измислено американците и се користеле првично за АБМ штит. Рускиот А135 е со такви боеви глави. Русите официјално имаат околу 2000 од овие, ма да мислам дека се и повеќе. Калининград, Крим, Белорусија врие од овие и у евентуална ескалација нема еднаа база читава у Европа на НАТО да остане за неполн саат.
Иначе има доста контроверзи и приказни со овa....наводно русите по распад на СССР тргуваат со црвена жива, материјал што се користи за овие бомби. Ова е една интересна приказна, ја имам слушано од еден што се бафта со трговија на артефакти и вакви заебанции. Наводно саудијците давале грдни пари да ја прошверцаат и многу руси се имаат збогатено со ова.
Автоматски споено мислење:

Небитно каква е, нуклеарка е, ако било која страна употреби вакво оружје, другата страна има полно право да возврати со исто такво оружје а тогаш сите наебавме.
Ќе возвратат на места кои се дел од рускиот A2/AD иначе за стратешко ќе подразмислат малку. Ма да на крај најверојатно сите патишта у директен конфликт помеѓу НАТО и Русија водат у армагедон.

читајќи ве ја реков нуклеарка фрлиле :icon_lol:
Натака идеме, ма да сме уште далеку...се додека не ескалира ситуацијата помеѓу Кина и САД нема опасност. Путин ги дупи тактички на свој терен а и прецизноста и брзината на оружјето што го има у моментов се како нуклеарно оружје. Кај сака у кој момент сака може да уништи некоја цел.

References to red mercury first appeared in major Soviet and western media sources in the late 1980s. The articles were never specific as to what exactly red mercury was, but nevertheless claimed it was of great importance in nuclear bombs, or that it was used in the building of boosted fission weapons. Almost as soon as the stories appeared, people started attempting to buy it. At that point, the purported nature of the substance started to change, and eventually turned into anything the buyer happened to be interested in. As New Scientist reported in 1992, a Lawrence Livermore National Laboratory report outlined that:
Приказната е многу поинтересна од еден детал кој си го прочитал од мене ама не е за некој за кој се приказни за успивање.

боди, па у самиот текст ти пишува дека е hoax. Не се користи тоа за правење нуклеарни бомби, да се користеше, сите ќе ги правеа.

боди, па у самиот текст ти пишува дека е hoax. Не се користи тоа за правење нуклеарни бомби, да се користеше, сите ќе ги правеа.
Да,има и каде се правени испитувања..памтам Загреб 2003. Дали е точно или не не знам, сигурно британците нема да ни кажат, како и да е...сигурно е дека саудијци ја плаќале како да е Родиум.
P.S. Иначе треба збогатен Ураниум и Плутониум тука е заебанцијата зошто сите не ги прават. И ако имаш слушнато американцивее ги обвинуваа иранците пред некое време за правење на ова, што се детектира...не знаам точно како ама ако некој го прави ова збогатување ќе знаат.

Последно уредено:
Ахем... да не ја погрешивте темава со онаа општата за Украина. Иако ова мислам дека и таму може да биде офтопик.

Да, црвената жива се користи за зголемување на моќноста на нуклеарките, процес што само Советите го имаат направено. Заедно со користењето на вибраниум, исто така првично откриен и произведен во СССР, имаат можност за лимитирани напади со тактичко нуклеарно оружје во радиус од 2км. Моќноста на црвената жива е некаде меѓу 7175 и 80085 килотони еквивалент ТНТ.

Да, црвената жива се користи за зголемување на моќноста на нуклеарките, процес што само Советите го имаат направено. Заедно со користењето на вибраниум, исто така првично откриен и произведен во СССР, имаат можност за лимитирани напади со тактичко нуклеарно оружје во радиус од 2км. Моќноста на црвената жива е некаде меѓу 7175 и 80085 килотони еквивалент ТНТ.
Мора да изедеш гомна, не бива другачие.
Автоматски споено мислење:

Ахем... да не ја погрешивте темава со онаа општата за Украина. Иако ова мислам дека и таму може да биде офтопик.
Муабетот беше за нуклеарно оружје што секако е тема на муабет посебно у времево у кое живееме.

"nEma veke orUzje za zelenio, nikoj Ne gi esapi !!"

У меѓувреме:

Екстра оди демилитаризацијата може да се каже, се иде по план на наци Русија. :icon_lol:

У меѓувреме:

Екстра оди демилитаризацијата може да се каже, се иде по план на наци Русија. :icon_lol:

ти знаеш што е тоа уопште? иста ракета како химарсот само поголема. Химарсот нема никаков ефект моментално у војнава, ни пак ни ова има да направи нешто.

У меѓувреме:

Изветреаниов дедо мисли дека за сладолед го прашуваат :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom