Dave
subcomandante
Баш би сакал да знам, ама никогаш нема да дознаеме...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ми беше премногу ладно кога ја сликав таа слика и гледав што побргу да ја направам фотографијата пред да ми смрзнат рацете и не внимавав што е во кадар а што не, истотака брзината на сликање 1/15сек. ми е доста брза за ноќно сликање бидејќи ми се тресеа рацете кога ја сликав сликава. Кога сликам ноќно време најчесто сликам од 1/4сек до 1/10 сек за да го сведам шумот на минимум. Ноќниве слики ги праам со едно мало апаратче за кое не треба торба Sony RX100 (mark 1). Апаратчево е ситно но динамитноБраво за храброста @The Love Doctor
Не знам што апарат имаш, ама избегнувај да фоткаш на премногу ниски температури. Особено ако го вадиш апаратот од релативно потопла торба, без да му дадеш време да се аклиматизира. Инаку, што се однесува до фотката, не ме бендисува аголот од кој е направена. Си можел да и дадеш повеќе динамика (на пример, да се спуштиш на ниво на муцката на бикот и да дојдеш малку од страна) и да го избегнеш „Пеко“. Види како се мешаат неонските бои од излогот кои маваат на сино и жолтата боја од десната страна...![]()