Политички случувања во Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата Dumbledore
  • Време на започнување Време на започнување
сега ќе тепа ли педерчево пак? не дека со другите ќе биде подобро ама ај

ima dobri sansi mada i drugive ko so rece nema da smenat mnogu.

ke bide interesno kolku gladovi ke dobijat malite partii. one nation i united australia mislam ke imaat rekordni glasaci. ako se obedini desnicata ke imaat dobar rezultat.

ima dobri sansi mada i drugive ko so rece nema da smenat mnogu.

ke bide interesno kolku gladovi ke dobijat malite partii. one nation i united australia mislam ke imaat rekordni glasaci. ako se obedini desnicata ke imaat dobar rezultat.
united australia ќе им ги замрси сметките, не дека ќе тепа ама ќе им одлепи солиден број на гласови.

united australia ќе им ги замрси сметките, не дека ќе тепа ама ќе им одлепи солиден број на гласови.

Katter Australian Party vo QLD ke si osvoi edno mesto, standardno top end glasa za nego. Ali toa e od nego, 1 vo parlament 0 u senatot.

United Australia Party so Parmer i negovite pari i te kako ke napravi podem... Sega imaat samo 1 pratenik ali ocekuvam da dojdat do 3-5... Ovie ke imaat i trump glasaci, i desnica i mladi glasaci plus imaat nekoja cudna politika se prikazuvaat kako desnicari i patrioti a istovremeno se i pro biznis. Ovie mislam deka ke zamrsat smetki ama i ke se prodadat za nekolku rudnika u QLD, NT i WA... Probelmot so ovie e sto imaat glasaci ama nema koncentracija. Zavisi sto lista ke izvadat, ako najdat asalni luge koj se lokalno jaki sve e mozno posebno nadvor od golemite gradovi.

One Nation so Pauline mislam deka ima poddrska od belci pogotovo vo QLD mada i na mnogu drugi mesta ali nema da osvoi ni glas od azijatite... Se uste ja ima stigmata na rasisticka partija iako sve sto im kaza Pauline na vremeto sve taka ispadna. Eve i konfliktot so Kina... Ovaa e glupa, daleku od intelegncijata na Katter ili Parmer ama mi e nekako najcesna... Sto na um toa na drum pa ona sto ke veti znam i ke se bori da ostvari. I u zatvor bese za idealite nejzini taka da iako ne se slagam so mnogu od ona sto ima da kaze pak najverojatno bi glasal za nea ili eventalno za United Aus... Nema vo parlametnot mesta, ima 2 vo senatot, ocekuvam pak nesto takvo, tesko deka ke pobedi nekade ali vo senatot kade se gledaat glasovite od cela AUS ocekuvam da ima 3-5.

Megu 3te za da se faktor ke ima treba 10 mesta. Ako United Australian Party gi progolta Jacqui Lamby Network vo Tasmania i Rex Patrick vo SA togas e mozno. So parite na United Aus i lokalnite glasaci i pred se logistika na ovie vo mali drzavi ko Tasmania i regnionalna SA se e mozno. Oni sekako se custvuvaat zapostaveno zad golemite 3 drzavi taka da ne treba mnogu da gi nasskas. Toa ako go napravat bez problem ke idat nad 10.

debatirajte si vie de.... takva ko so e postavena ocigledno e zosto e napravena neli?

plus nitu sum za morison nitu me interesira, jas go optisav pred 3 god koga gorea gradovi a on bese na odmor na havaite.

jas glasam za hardkor desnica ovde veke 20+ god.
Живо ме интересираа, што е поентата на ултра десничарска партија во Австралија? Што мука имате таму за да ви се формира таква партија .

Кој им е таргетот, Абуриџините или има некоја мегали Австралија идеа:icon_lol:

Живо ме интересираа, што е поентата на ултра десничарска партија во Австралија? Што мука имате таму за да ви се формира таква партија .

Кој им е таргетот, Абуриџините или има некоја мегали Австралија идеа:icon_lol:

gledaj go romper stomer... ke ti se sviga

Сиднеј и Мелбурн се претворени во азијатски градови, со огромен раст на кинеска, ѓупска и middle east популација, во многу предградија/населби белците се испод 20%. Со сила се форсира голема миграција од Азија, секоја година увоз на ~300.000 нови мигранти кои ги спуштаат нивото на платите на тукашните работници, ги креваат и така високите цени на недвижностите и ги преотоваруваат јавните сервиси како што се здравство, социјала, транспорт итн. За (не)културата што си ја влечкаат од вукојебините и да не правам муабет.
Сето ова ствара револт кај дел од (пред се белото) население, иако не е толку изразено како во Европа.

Сиднеј и Мелбурн се претворени во азијатски градови, со огромен раст на кинеска, ѓупска и middle east популација, во многу предградија/населби белците се испод 20%. Со сила се форсира голема миграција од Азија, секоја година увоз на ~300.000 нови мигранти кои ги спуштаат нивото на платите на тукашните работници, ги креваат и така високите цени на недвижностите и ги преотоваруваат јавните сервиси како што се здравство, социјала, транспорт итн. За (не)културата што си ја влечкаат од вукојебините и да не правам муабет.
Сето ова ствара револт кај дел од (пред се белото) население, иако не е толку изразено како во Европа.

u melburn poslednive godini ima dosta indijci dojdeno od zutive slabo a i ona sto ide e pristojno. Indijcite koj gi namese koga jas ucev sega se isto kolku grcite... Kinezi dojdoa bar u melburn so paganjeto na HK, novite branovi sega uglavno kaj vas u sidnej idat, sega se selat miljonerite od kina.

25,809,973 (July 2021 est.) English 25.9%, Australian 25.4%, Irish 7.5%, Scottish 6.4%, Italian 3.3%, German 3.2%, Chinese 3.1%, Indian 1.4%, Greek 1.4%, Dutch 1.2%, other 15.8%

25,809,973 (July 2021 est.) English 25.9%, Australian 25.4%, Irish 7.5%, Scottish 6.4%, Italian 3.3%, German 3.2%, Chinese 3.1%, Indian 1.4%, Greek 1.4%, Dutch 1.2%, other 15.8%

Повеќето кинези/ѓупци се декларираат Australian штом земат пасош, Кина и Индија не дозволуваат двојно државјанство.

Според статистикава едно 70% од сите тазе мигранти се Азијати:
MigrationByCountry.png

Повеќето кинези/ѓупци се декларираат Australian штом земат пасош, Кина и Индија не дозволуваат двојно државјанство.

Според статистикава едно 70% од сите тазе мигранти се Азијати:
Прегледај го приврзокот 319868

ima mnogu sto se vtora gen sto se kazuvaat aus. kinezite retko zimaat drzavjanstvo oni obicno se zadovolni so pr. za indijcite da....

kako i da e ovie statistiki se menuvaat sekoj 10 god... pazat da ima raznovidnost. jas sum iznenaden kolku kolumbijci ima u posledno vreme, porano juzna amerika samo brazilci i cileanci imase.

Ne mi e jasno kako zemjata so najstrogi pravila za emigriranje resile vakov dzgan da primat :D

Ne mi e jasno kako zemjata so najstrogi pravila za emigriranje resile vakov dzgan da primat :D

Џабе строги правила кога 2343878 различни типови визи за да ги зaобиколат правилата

Австралија има најголема миграција пер капита од сите развиени земји и за да ги пополнат местата критериумите се многу спуштени, низ филтерот поминуваат и не толку квалитетни луѓе. Плус имаш еден куп категории на визи како што се Spouse и Parent под-типовите каде нема ни никаков критериум, доволно е само крвно сродство или склучен брак. Па така имаш еден куп раја која не знае 2 збора англиски и никаква работна квалификација што цел живот го цица социјалното/пензиското.

Јас кога му викав на Кано дека двајца млади луѓе се имаат преселено од таму во Македонија он се смее. Никој не може да го негира фактот на лошата политика на западот со што ги уништи традиционалните и морални норми и за својот капитал го жртвуваше своето обично население, кое пак на крајот од денот и им го создал сето тоа богатсво и моќ. Се надевав последниве години дека нешто ќе се смени но со короната видов колку белиот и модерен Европеец(мислам и на оние надвор кои ги населиле останатите континенти) е отиден у курац и колку не би направил ништо по прашањето на преживување. Сите не чека тоа, џамијата во градот каде што живеам е полна со младина секој ден иако се работи за мал град и доминатно домородно население, се надевам дека сите слепи послушници на системот сите овие 80 години ќе го почуствуваат исламот на своја кожа како ние 5 века.

Не само што ги спуштаат платите туку голем дел од тие што ги наброја ( азијци и среден исток) не ни работат и не ни мислат да работат, плеснати се на социјала и ги користат сите можни комбинации да го цицаат системот. Здрави прави ко бикој земаат државни станови а луѓе што навистина не можат а им треба социјален стан чекаат со години, катастрофа од систем. Кога гледам каков народ живее не ми јасно како овие луѓе се дојдени до виза, не знаат јазик добро утро да кажат, никаков скил да бараат работа, и наместо да ги населат таму по фармите каде може да работат а им требаат работници овие ги напикаа по предградијава и формираа гета.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom