Насилство од наставник врз ученик

ја како дете сфатив дека децата и не се така невини како што се прават. Само тоа, дете е, не знае, им дава некаков изговор да праат глупави работи.

Искрено, мое мислење е дека треба да де укине Законот за задолжително средно образование.Една од причините е што во училиштата како например: АСУЦ “Боро Петрушевски”, ПТТ “Владо Тасевски”, ЕМУЦ “8-ми Септември”, Гимназијата “Зеф Луш Марку”, Економското училиште “Арсени Јовков и други средни училишта е што се запишуваат деца кои се проблематични, и родителите ги запишуваат за да не добијат парична казна, и нивното дете не оди во школо, и ќе работи за да добие занает, и тоа му е подобра опција за да потоа работи некаде во странство.Во училиштето ЕМУЦ”8-ми Септември” секојдневно учениците имаат конфликт со други паралелки во училиштето.Во училиштето “Владо Тасевски” пред една недела наставникот исмејувал еден ученик пред цело негово одделение, и потоа роднините на тој ученик го истепале тој наставник.Во училиштето “Зеф Луш Марку” наставникот истепал ученик бидејки не влегувал во онлајн часови.Во училиштето “Арсени Јовков” пред 3 години имаше сериозен конфликт помеѓу неколку ученика, и еден ученик беше прободен со нож.

Еее ПТТ до кај стигна… јас кога се запишував строго одлични па и некои со четворка со по некоја врска

Sent from my iPhone using Tapatalk

Нека дигнат два прста оние кои не биле шамарани од учител.
Јас не сум бил ( а бевме доста немирна генерација) па у средно кога отидов ни правев бељи нит ништо.
За шамарање и ќотек се 20, 30 годишни што прават бељи, а не деца.
Ае се собраа олд скул гардите да серат по детето.
А ни они самите не биле ништо поарни. И они биле бељаџии, им правеле какви стигнат заебанции на наставниците.
И сега ќе не учат наводно нас, ќе солат памет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom