Енергетска криза во Европа

• Креатор на темата Креатор на темата stratUs
  • Време на започнување Време на започнување
Британија очекува рецесија цела 2023 година и најмалку првата половина од 2024 година. Ова е прогноза на Bank of England.

Сексот е уште подобар зошто освен рецесија имаме и инфлација, голем раст на прехранбени производи, струја и цени на недвижности.
Британија yспешно го раководи брегзитот.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Овие економски циклуси беа започнати уште пред војната.

Инфлацијата и енергетската криза беа започнати точно, ама Британија и Германија за 2022 и 2023 година прогнозираа економски раст во рангот помеѓу 2 и 3 проценти. Ова пред да почне војната. Ама успешните санкции поприлично ја сменија ситуацијата.

Инфлацијата и енергетската криза беа започнати точно, ама Британија и Германија за 2022 и 2023 година прогнозираа економски раст во рангот помеѓу 2 и 3 проценти. Ова пред да почне војната. Ама успешните санкции поприлично ја сменија ситуацијата.
Да, прогнозите беа 2-3 посто сега се плус-минус 0. Нот гут, ама има полошо. Па при почетокот на пандемијата имаше пострашен пад.

Да, прогнозите беа 2-3 посто сега се плус-минус 0. Нот гут, ама има полошо. Па при почетокот на пандемијата имаше пострашен пад.
Интересен си како сто проценти ги игнорираш незгодните работи, како постот на @Harald

Тоа е за 2022, во 2023 сигурно ќе има рецесија а за Германија прогнозата беше ако не се лажам раст од 2,6%. Дополнително на тоа најголема инфлација во последните 70%, за кои што да бидеме реални војната не е целосно крива ама санкциите беа како стероиди додадени на таа криза.

Поентата ми е дека санкциите од САД и ЕУ кон Русија се успешни исто колку што Руската инвазија во Украина е успешна. Не ја спречија Русија да води војна, не ја банкротираа, не им ја уништија економијата и не предизвикаа социјални немири. Ништо од тоа што се надеваа не исполнија.

Тоа што пишав од тројца е игнорирано ама не ти прави проблем.
Игорче која е националната стратегија на Германија за 20-30 години од сега?
Дали ти како добро информиран дечко можеш да наброиш 5 индустрии, во кои Германија ќе биде во топ 5, за 20 години од сега?

Не бе, шо се 1000€ по глава ако треба да се одбрани Украина?
Кај и да е ќе умре Путин Русија ќе се распадне и ете после мед и млеко на сите страни.
da bea 1000e, odma im gi davam i plus baksis kje im ostavam.
probaj dodadi uste nekoja 0 na sumata (po covek).

prosecno imam 500-1000e mesecni trosoci za zivot, nastrana od fiksni smetki. do noemvri pred da zaminam se bese 20+ % poskapeno, sega strav mi e da proveram.
eden odmor teranje dekemvri, krunata i evroto tonat kako titanik, na konverzija kasapnica. odmorot sekako ispadna 20+ % povekje od so treba.

Овие економски циклуси беа започнати уште пред војната.

tikvi bea zapocnati... gi imase minimalno i toa striktno vo nebitni, nespremni drzavi ko balkanot za energetika a inflacija recisi nemase nikade poveke od normlanoto.

za vreme na covid imase namaleno proizvodstvo vo odredeni drzavi i logisticki problemi sto donesoa uglavno mali pokacuvanja na cenite ali toa se prebrodi pred konfliktot. imase zadolzuvanje kaj poveketo drzavi za da pomognat i toa ke donesese pogolemi danoci i/ili mali pokacuvanja na kamatite ama nisto vakvo... vo aus guvernerot na rezervnata banka javno kaza do 2024 ke nema pokacuvanje na kamtite za uste sega da se dignat za 3,5%. isti mislenja imaa i vo evropa i fed. ne deka nemade da digaat ama daleku od ova i so ova tempo. fakt e deka da nemase vojna u najmala raka ke imavme za 20% pomali ceni na naftata. evropa ke imase 20-50% poniski energensi plus ke nemase logisticki i red drugi problemi sto nosat inflacija. ke nemase ni energetska kriza. ova sega sto "preziveuvaat" i prosat niz svetot za gas, terminali i red drugi raboti nemase da go gledame....
Автоматски споено мислење:

da bea 1000e, odma im gi davam i plus baksis kje im ostavam.
probaj dodadi uste nekoja 0 na sumata (po covek).

prosecno imam 500-1000e mesecni trosoci za zivot, nastrana od fiksni smetki. do noemvri pred da zaminam se bese 20+ % poskapeno, sega strav mi e da proveram.
eden odmor teranje dekemvri, krunata i evroto tonat kako titanik, na konverzija kasapnica. odmorot sekako ispadna 20+ % povekje od so treba.

prosecen rata za kredit za kuka u aus e dignata za $1000 mesecno. toa ti e familjaren odmor u evropa godisno im e uskrateno na lugeto ovde. dodaj sve drugo bi rekol vistinskata cifra e nekade $1800 mesecno.

Озбилен е, но имај во обзир дека дека он не прави разлика од трилион (1000 милијарди) и билион (1 милијарда, што знае дете колку е тоа .

Овие претходно профити, ама па друга причина можеби е бидејќи @Византиецот го вработија. Мала шала Византиец, не ни знам дал си Германија или Швајцарија. :ајнапиво:

Како е цената на гасот? Како пред војната? Чудно малце. Требаше ова време да бидеше 1000пати повисока. За џабе прогнозите.
Малку срамно е сеа да се чита што све глупости пишеа русофиливе неколку страни наназад. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Abe budali ovie od zapadot, tolku vreme kupvale skap ruski gas a celo vreme imalo za poevtino. Ovie pa Germancite najglupi, duri i dva gasovodi sprovedija. So tie pari ke si kupeja od poeftiniot za 100 godini unapred i rajat :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom