- Член од
- 23 јули 2019
- Мислења
- 406
- Поени од реакции
- 2.760
Оки. Не се лутиФотографиjата е моjа ,фотографирано во галерија. Провери EXIF file data ...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оки. Не се лутиФотографиjата е моjа ,фотографирано во галерија. Провери EXIF file data ...
... пред да сеШто е ова?![]()
Немаше никаков потсмев или цинизам во моето прашање (барем не во мојата глава и во тонот со кој го поставив прашањето).... пред да сееве, ќе те прашам што значи според тебе ,,модерна уметност,, како што е поставениот наслов!?
... мене веднаш ми иде паметот на Пабло Пикасо, дали исто не кажуваме за неговите дела ,,што е ова"?
...да се потсетиме, како дел на модерен арт што лично си ја вбројувам и апстрактната уметност (необјективна уметност ), таа е слика или скулптура која не прикажува личност, место или нешто во природниот свет, апстрактните фотографии се стремат да бидат необјективни и нерепрезентативни, овозможувајќи им на гледачот токму тоа да не знае и да се чуди за форма, боја, фигура, време, субјект на фотката, а ти насочуваш токму тоа да се напише за фотката!
...инаку моето ,,дело" е сосема случајно направено кога се слизнав во фоајето и највероватно сосема случајно сум штракнала нешто во мојата фотосесија на настанот, што го сметам за интересно и апстракно !
...ај не ја тупи, не си во право, да не ги набројам сите изуми како по случајност се создале кои денес живот значат и лебот да не го заборавиле, па мувлосал што ќе имавме денес антибиотик!Немаше никаков потсмев или цинизам во моето прашање (барем не во мојата глава и во тонот со кој го поставив прашањето).
Да, најчесто кога ќе помислиме на модерна уметност во главата ни се појавуваат делата на Пикасо. Но треба да имаме предвид дека тој е претставник на надреализмот во кој преовладуваат нелогични јукстапозиции и испревртени, нереални прикази на предмети, суштества од реалниот свет. Кога ја имаш пред себе Герника, Сон или Жената која плаче, не се прашуваш што е ова бидејќи ги разбираш формите кои преовладуваат. Исто така, многу битен фактор во разбирањето на модерната (и апстрактна) уметност, е токму насловот бидејќи при поголемиот дел од делата нѐ насочува како да го интерпетираме концептот кој стои позади уметничкото дело.
Но тоа е друго.
Она што мене ме мачи е тоа што темава е насловена како "Модерна уметност" под што јас подразбирам фотографија од уметничко дело, а не фотографија како уметничко дело (бидејќи фотографијата сѐ уште не е целосно прифатена како една од седумте главни уметности).
И лично, сметам дека случајното фотографирање на нешто додека се слизнуваме нема никаква уметничка вредност. Интересна да.![]()
јас па темава ја разбирам поише како фотографијата како уметничко дело, дека ако фотнам нечие уметничко дело, тогаш би се оценувало делото, а не фотографијатаНемаше никаков потсмев или цинизам во моето прашање (барем не во мојата глава и во тонот со кој го поставив прашањето).
Да, најчесто кога ќе помислиме на модерна уметност во главата ни се појавуваат делата на Пикасо. Но треба да имаме предвид дека тој е претставник на надреализмот во кој преовладуваат нелогични јукстапозиции и испревртени, нереални прикази на предмети, суштества од реалниот свет. Кога ја имаш пред себе Герника, Сон или Жената која плаче, не се прашуваш што е ова бидејќи ги разбираш формите кои преовладуваат. Исто така, многу битен фактор во разбирањето на модерната (и апстрактна) уметност, е токму насловот бидејќи при поголемиот дел од делата нѐ насочува како да го интерпетираме концептот кој стои позади уметничкото дело.
Но тоа е друго.
Она што мене ме мачи е тоа што темава е насловена како "Модерна уметност" под што јас подразбирам фотографија од уметничко дело, а не фотографија како уметничко дело (бидејќи фотографијата сѐ уште не е целосно прифатена како една од седумте главни уметности).
И лично, сметам дека случајното фотографирање на нешто додека се слизнуваме нема никаква уметничка вредност. Интересна да.![]()
Можеби си во право, мене некако не ми легнува таа мисла, но ок.. На крајот на краиштата, натпревариве се тука и за да си ги споделиме мислењата!јас па темава ја разбирам поише како фотографијата како уметничко дело, дека ако фотнам нечие уметничко дело, тогаш би се оценувало делото, а не фотографијата![]()
...не може!јас па темава ја разбирам поише како фотографијата како уметничко дело, дека ако фотнам нечие уметничко дело, тогаш би се оценувало делото, а не фотографијата
Автоматски споено мислење:
Кога сме веќе кај пикасо
Прегледај го приврзокот 309766
може вака?
И да не и придавате значење на бијонс како паметува на тема што нема поима и каде редовно постира очајни слики.На крајот на краиштата, натпревариве се тука и за да си ги споделиме мислењата!![]()
никаде во правилата нема спонато дека не смеат да се употребуваат апликации и програми за доработка на фотките...не може!
ова е фотошопирана фотографија, не е оригинал фотната, туку одпосле преработена така и прелазите се оцртуваат слика во слика!
..ова би било да се фотошопира нечива фотка т.е твојата, ако се признава на абрако што си фотнал во галерија, тогаш може и твојатаОва твоја фотка е? Или не ја сфаќам темата, да се фотне нечива слика?
мојата е од мене фотната и од мене манипулирана, башка гарант сите употребуваат (или повеќето) програми за дотерување на фотките, дури и кога не се приметува..ова би било да се фотошопира нечива фотка т.е твојата, ако се признава на абрако што си фотнал во галерија, тогаш може и твојата![]()
Позната манекенка од Милано.јас па темава ја разбирам поише како фотографијата како уметничко дело, дека ако фотнам нечие уметничко дело, тогаш би се оценувало делото, а не фотографијата
Автоматски споено мислење:
Кога сме веќе кај пикасо
Прегледај го приврзокот 309766
може вака?
не ја издавај!!!!Позната манекенка од Милано.
,,,Што е ова?
И што е она на @TrendS ?
Кога веќе поставуваме слики од уметнички дела, би било убаво да ја напишеме и 'личната карта' на самото дело: име, локација, година, па и автор (ако се знаат).
@shutrak ова е твоја лична слика? Бидејќи имам чувство дека ја имам видено некаде по интернетов.
@abrako фотографијата од сликата е лично твоја?