Апгрејд на биосот?

• Креатор на темата Креатор на темата drapeti
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
12
me interesira zosto se pravi nadogradba na bios i dali e toa preporaclivo da go napravam.

Поарно не пробувај...Ако го заебиш ке треба да се флешува, а не ти е потребно да се апдејтува....барем така јас мислам

Поарно не пробувај...Ако го заебиш ке треба да се флешува, а не ти е потребно да се апдејтува....барем така јас мислам

Незнам што кажа, а се кладам дека ни самиот незнаеш:pos2:

Биос се флешува (апдејтува) ако имаш проблеми со веке постоечкиот. Јас лично, секојпат коа ке излезе нов биос за мојава плоча си го апдејтувам, чисто онака да си бидам у тек со настаните. Инаку нема ништо страшно во тоа да го флешуваш. Може да ти се заебе само ако не го напраиш како што треба, а не е Rocket science па да заебеш.

updajetuvan mi e so alpha verizja pa so ok e za proba nisto nema loso vo toa ako znaes so pravis sekoj pata pravi backup na prethodnata verzija

А што ако додека го апдејтуваш снемаш струја и ти се изгаси пц-то ? После како ке се поправи?

Тоа е најголемиот ризик.Затоа поновите (и поскапи) плочи имаат по два,дури и четири биос-а).Постарите ќе го јадат.

Тоа е тренд на Гигабајт со повекето биоси. Асусов мој има 1 биос али затоа ако се заебе, само буташ усб стикче со биос на него и палиш компјутер. Пред да се упали све друго, биосот се флешува аутоматски и ја спасуеш плочата.

А и не е све така црно кај постарите плочи. Некои од нив имаат removable bios.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom