jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.640
- Поени од реакции
- 27.598
Поентата на вакцината е организмот да стане имун, поготово од ваков тип на зарази. Вакцинацијата во медицината не беше употребен поим се до ковид вакцинацијата, поимот што се користеше беше имунизација. Има вируси за кои човековото тело не е спремно за имунизација, ма што и да се направи, како што е на пример беснилото, кое има смртност од 100%. Но ете за среќа има лек против беснило кој е 100% ефективен доколку се прими 24 часа од заразата, поточно пред да почне инкубацијата.Зошто воопшто си примил било каква вакцина? Со секој вирус телото ќе се помачи 10тина денови и ќе почне да се бори, е сега ако вирусот е троа побрз и нема да мора да се бори
Не викам дека овој ќе биде многу различен, сите ќе го прележуваме во иднина, финтата е да го поминуваш со полесно. Тие вируси што ги наброи во минатото биле смртосносни, или се завршувало со тешки последици на репродуктивни органи и сл.
In a nutshell тоа е и поентата на вакцината, да му даде на телото дојава и да го припреми за тој тип на вирус, наместо да му треба 2 недели за да почне да се бори ќе му требаат 2-3 денови.
Ковидот очигледно како што гледаме не е таков вирус. Прво имаме луѓе кои и без да знаеме зошто, се имуни на него и во првиот контакт (што знам, може имаат некакви генетски информации за вирусов кои им помагаат да креираат антитела). Второ тие што прележале се претежно имуни на вирусот, дури и фабрикуваните статистики покажуваат дека прележаните имаат далеку подобар имунитет и далеку подобра клиничка слика од вакцинираните, да не збориме колкава е процентуалната разлика доколку се рачунаат во статистиката и тие со една вакцина.
Ете јас го поминав вирусот, зошто морам јас да се вакцинирам. Или зошто морам јас имам забрани за патување, забрани за излагање. Пошто за разлика од вакцинираните, јас ниту го пренесувам вирусот, ниту се заболувам од него (потврдено).