- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.573
- Поени од реакции
- 18.607
Дури и со 50% ефикасност на вакцините РО бројот на заразување ќе беше низок и еден човек ќе заразуваше помалку од 1 (0.5 ако сме точни).
Кај има 50% ефикасност на вакцините ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дури и со 50% ефикасност на вакцините РО бројот на заразување ќе беше низок и еден човек ќе заразуваше помалку од 1 (0.5 ако сме точни).
Не пишува ни колку заразени ни колку починати. Малку се, ама знам тебе кој дел те мачи.Сва среќа не се сме 72ра, иаме интернет па можеме да видиме што случува во други земји кај што ја нема таа група од 50%. Всушност, можеме да видиме и со 100% вакцинирани што ќе беше. Еве разглеај малце, биди у тек, имаме епидемија со корона а не вариола вера. https://www.bbc.com/news/uk-57830617 (100% вакцинирани со фајзер).
Не бе другар, кажуваш класична лага и после коа ти ги плеснат фактите во лице, кружиш одокулу. Во бродот имале 100% вакцинирана популација а им се јавиле преку 100 случаи.Тоа директно ти ја побива тезата што ја постави, дека у 72ра ќе не вакцинирале сите и вирусот ќе исчезнел. Не е битно колку починале у муабетот, станува збор за млади здрави војници.Не пишува ни колку заразени ни колку починати. Малку се, ама знам тебе кој дел те мачи.
"A spokeswoman said mitigation measured on board included masks, social distancing and a track and trace system."
Фала богу дека ќе се превземат мерки, посебно кога има толку луѓе на толку тесен простор.
Всушност јас и не кажав дека ќе ја прогласиме короната "за умрено"! Меѓутоа мерките ќе бидат насочени и локализирани, а не општи како сега.
@teneke
Израел пријави 36% ефикасност после 6 месеци, Перу 51% на синофарм, а русите >60% на Спутник В после 6 месеци.
Земав 50 како пример.
Не се вакцинираш, имаш морбили. Се вакцинираш и не фаќаш до крај на живот. Нема тука некоја филозофија.
Не пишува ни колку заразени ни колку починати. Малку се, ама знам тебе кој дел те мачи.
"A spokeswoman said mitigation measured on board included masks, social distancing and a track and trace system."
Фала богу дека ќе се превземат мерки, посебно кога има толку луѓе на толку тесен простор.
Всушност јас и не кажав дека ќе ја прогласиме короната "за умрено"! Меѓутоа мерките ќе бидат насочени и локализирани, а не општи како сега.
@teneke
Израел пријави 36% ефикасност после 6 месеци, Перу 51% на синофарм, а русите >60% на Спутник В после 6 месеци.
Земав 50 како пример.
Тоа може се изолирани случаи, меѓутоа фактите се дека епидемија немаме кај вакицнирано население. Кај короната не е така.Мала исправка, оти си млад, па кога ќе формираш фамилија да си знаеш дека не е точно твоето тврдење, т.е. вакцинираните против морбили и те како фаќаат. Само и таму е ист наративот, полесно поминуваат.
Имаш примери од Израел, војник со три дози против морбили, пак фатил. Можеби Евреите дека се посебна сорт, па ете кај нив ни три дози не помага за ништо![]()
Се согласувам дека темава забега во друг правец. Инаку и јас сум да прележаните бидат третирани исто како вакцинирани со две дози.Темава е врска мерките, имаме друга тема за вакицните и короната.
Е сеа Лестер и други, од една страна се против дел од мерките, пример за прележаните, ама сепак се противат на тие што викаме стоп за фашистичките мерки.
Не сфаќам, ако од една страна ви р јасно дека мерките се неефикасни, нелогични, оти сте од страната на системот
Рон, Птицата, Стефус итн на пример се за сите мерки, нема што да се прашуваме да му ја мислиме. Во овие работи, нема место за воздржани.
Мала исправка, оти си млад, па кога ќе формираш фамилија да си знаеш дека не е точно твоето тврдење, т.е. вакцинираните против морбили и те како фаќаат. Само и таму е ист наративот, полесно поминуваат.
Имаш примери од Израел, војник со три дози против морбили, пак фатил. Можеби Евреите дека се посебна сорт, па ете кај нив ни три дози не помага за ништо![]()
Да, за заштита правиме муабет.Чек правиме муабет за заштита од инфекција, така?
Во Израел е 16% по 6 месеци. Кинескиве се... кизнај што се за заштита од инфекција. Спутник добар беше во Бахраин, ама пак периодот беше помалце од 6 месеци.
Ама реално слабо е со податоци. Само Израел има солидна база и се педантни. Британците исто се добри.
Американците се очај. Буквално очај за податоци.
Пак фаќаш, само симптомите се далеку послаби, генерално поминува за 7-10 денови во домашни услови без сериозна температура и трајни последици. Поголема е шансата за козметички последици ако ги чешаш, отколку далеку пострашните кои биле пред вакцините.Врска немаат овие вакцини со тие за морбили. Луѓе што одбиваа вакцини за морбили беа тешко малцинство, најчесто забеганите што ги цитирате за да си докажете поента.
Со тие вакцини е прилично јасна работата. Не се вакцинираш, имаш морбили. Се вакцинираш и не фаќаш до крај на живот. Нема тука некоја филозофија.
Е кај короната не е баш таква работата, вирусот се шири и кај 100% вакцинирана популација, ефикасност им опаѓа по неколку месеци, иако не беше најавено така. Значи реално не биле испитани, и сеуште има непознати работи, колку бустери ќе треба 1,2 или 10? Значи можам да разберам некој ако е скептичен да си почека. Нормално не секој има можност да чека, негова работа. Правото на избор е тоа што во моментот е загрозено,а има доста легитимни причини за да го имаш тоа право.
Не е до годините, си има проблем човекот!Колку години имаш жити кариера?
Зошто воопшто си примил било каква вакцина? Со секој вирус телото ќе се помачи 10тина денови и ќе почне да се бори, е сега ако вирусот е троа побрз и нема да мора да се бориАнтителата не ги произведува организмот без потреба. Туку само во моментот кога ќе дојде во контакт со вирусот, така да јас иако сум прележал и најверојатно сум имун (поради некои случки сигурен сум во тоа) и на новиот сој, нема да имам антитела за да докажам дека сум имун, освен ако немам допир со вирусот. Зошто да го превземам ризокот од вакцинацијата, ма колкав и да бил, но сепак доволен за да морам да потпишам дека ја земам вакцината на моја одговорност? А притоа со стекнат природен имунитет ниту го пренесувам, ниту заболувам. за разлика од оние кои се вакцинирани кои го пренесуваат.
Иначе вакцината за сипаниците е нова вакцина незнам многу за оваа вакцина, но е една од спорните вакцини. Порано ние не сме се вакцинирале од сипаници, туку не носеле нашите кај заразени деца, за да стекнеме природен имунитет. Луѓе што прележале сипаници имуни се 100%, луѓе кои само се вакцинирале од сипаници немаат 100% имунитет и процентуално тие што прележале наспроти тие што се вакцинирале, смртност и тешките последици кај прележаните е 0%, а кај вакцинираните, колку и да е, е бесконечно пати повеќе одколку кај прележаните . Истото е и со заушките. А најверојатно исто е и со КОВИД-от. Опасен е за возрасни, но не и за деца. Доколку се прележи како помлад, ќе се стекне со 100% имунитет. И ќе стане она што го викаме детска зараза, попут сипаниците и заушките. Вакцините, вакви какви што се, со променета дефиниција, само ќе го попречат патот.
Еве две години поминаа, ќе поминат уште 2, па ќе збориме пак![]()
А сепак, со голем процент на вакцинирано население нема епидемија на морбили. Дали можеш да го кажаеш истово за ковид вакцината?Пак фаќаш, само симптомите се далеку послаби, генерално поминува за 7-10 денови во домашни услови без сериозна температура и трајни последици. Поголема е шансата за козметички последици ако ги чешаш, отколку далеку пострашните кои биле пред вакцините.
Од моја гледна точка има преголемо право на избор, па имаме и многу разгалено население.
Инаку и јас сум да прележаните бидат третирани исто како вакцинирани со две дози.
Проблемот е што и они се малку во однос на непрележани/невакцинирани, па ради нив сите мора да трпат.
Па не е исто пренослив, за морбили треба да ти се искива/да фатиш на нешто каде ги има и да ги пипнеш очите/носот, ковид се пренесува и на растојание од 1 метар дури и од аеросолите.А сепак, со голем процент на вакцинирано население нема епидемија на морбили. Дали можеш да го кажаеш истово за ковид вакцината?
И сам знаеш дека податоците те демантираат. Веќе има земји со над 80% население вакцинирано и тоа не ја сопира трансмисијата. Не само што не ја сопира, туку и процентот на заштита опаѓа премногу брзо.
Значи установивме дека не може да се спречи ширењето, отаму нема потреба да се залажуваат граѓаните како @PticaSelica со некакви колективни имунитети. А кога не може да се спречи ширењето, нема поента и да се тера некој да се вакцинира.Па не е исто пренослив, за морбили треба да ти се искива/да фатиш на нешто каде ги има и да ги пипнеш очите/носот, ковид се пренесува и на растојание од 1 метар дури и од аеросолите.