Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Милке, збориме за децата. Тој што смета дека дома детето може да му го донесе Бетмен, после 20месеци и смета дека тешко ќе пројде, нека си се вакцинира. Многу е просто и едноставно.

Кај да е, невакцинираните ќе ги обвиниш и за финасиска криза, и за поскапување на струјата, и за глобалното затоплување/ заладување, уствари за што сакаш, слободно одбери си.

па вие го кочите процесот. Не сакате да се вакцинирате ги полните болниците. Вие сте главни саботери во целата работа. Мрееме у место ради вас, здравството не функционира пошто сите болници ве лечат вас невакцинираните. Буквално немаме живот од вас Бафра

Не, тоа не влијае никако врз мојата одлука. Ама се прашувам како некои луѓе сеуште мислат дека не постои никаков вирус, дека нема пандемија, дека све е испланирано (оттука зборот "пландемија") за на луѓето да им дадат вакцина за контрола на популација или којзнае за што.

Твој избор е дали ќе се вакцинираш или не. Секој треба сам да си одлучи дали би имал повеќе придобивки или ризик од вакцината. Дали е поголем ризикот од сајд ефекти од вакцина или е поголем ризикот ако фатиш Ковид невакциниран.

Ама некој да негира дека постои вирус откако умреа милиони луѓе ми е равно на лудост.
Што има врска тоа што го збориш со поентите што ги набројав во врска со сомнежот за вакцината?

Ти си тој што го поврзува сомнежот на вакцината со рамноземљаши, сакајќи најверојатно самиот себеси да се убедиш дека исправна е твојата одлука.

па вие го кочите процесот. Не сакате да се вакцинирате ги полните болниците. Вие сте главни саботери во целата работа. Мрееме у место ради вас, здравството не функционира пошто сите болници ве лечат вас невакцинираните. Буквално немаме живот од вас Бафра

Па не ги лечи де, ама не ми наплаќај здравствено, врати ми ги парите досега што сум ги уплатил. Што сум ја виновен што некој 75годишен не сака да се вакцинира... оти мене ми воведуваш, речи им нема пензија за тие над 65години и завршена прикаска.
Плус сега бар има место во болниците, па не лажи.

Дај одлучи се, еднаш пишуваше колку е лошо здравството, сега ние со чиста крв сме виновни.
Уствари нели напишав, за се што сакаш, обвини ги тие со чиста крв и немај гајле.

Па не ги лечи де, ама не ми наплаќај здравствено, врати ми ги парите досега што сум ги уплатил. Што сум ја виновен што некој 75годишен не сака да се вакцинира... оти мене ми воведуваш, речи им нема пензија за тие над 65години и завршена прикаска.
Плус сега бар има место во болниците, па не лажи.

Дај одлучи се, еднаш пишуваше колку е лошо здравството, сега ние со чиста крв сме виновни.
Уствари нели напишав, за се што сакаш, обвини ги тие со чиста крв и немај гајле.

Бафра живот немаме ради вас и живееме во затвор 2 години, до скоро немаше чаре од пролетоска има. Вие го одбивате и нас не кочите. Место да живееме без маски ние се оправаме со антиваксери по форуми. Време е наративот да се сврти против вас место да ве одобрува. Па ваљда тогаш ќе ви упали сијалицата дека треба да се вакцинирате.

Бафра живот немаме ради вас и живееме во затвор 2 години, до скоро немаше чаре од пролетоска има. Вие го одбивате и нас не кочите. Место да живееме без маски ние се оправаме со антиваксери по форуми. Време е наративот да се сврти против вас место да ве одобрува. Па ваљда тогаш ќе ви упали сијалицата дека треба да се вакцинирате.
Така бе дечко, кажи оти ти е за шетање, ради невакцинирани не излегуваш од детската, не мотајте дека ви е грижа за постари.

Се слагам бе Милке, ама еве две години никако наративот да се сврти. Тие што миевте раце,што носевте маски на отворено, што држевте социјална дистанца, што се изолиравте, што се вакциниравте, пак живеете исто под страв.

Не знам оти вакциниран, а немаш живот и бараш мерки за другите или присилна вакцинација. Што не си гледаш у своите штипки мор Милке, што се мешаш у моите...

Ne e problemot do vakcinata.
Zosto zaboravate deka prethodno imase ispolneti kapaciteti od pacienti od grip bukvalno sekoja godina pred 2020.
Ednostavno toa ni e zdravstvoto Ron, nemame kapacitet, zatoa zaraza da se prosiri vo edno uciliste kaj nas e epidemija.

Се слагам бе Милке, ама еве две години никако наративот да се сврти. Тие што миевте раце,што носевте маски на отворено, што држевте социјална дистанца, што се изолиравте, што се вакциниравте, пак живеете исто под страв.

Не знам оти вакциниран, а немаш живот и бараш мерки за другите или присилна вакцинација. Што не си гледаш у своите штипки мор Милке, што се мешаш у моите...

ти ме тераш да се мешам, ти ми блокираш болници, ради тебе морам да носам маски по продавници. Ти ме кочиш бафра. Да беше југа камења ќе кршевте на голи оток, сега памет ќе ми продавате тука.
Автоматски споено мислење:

Zosto zaboravate deka prethodno imase ispolneti kapaciteti od pacienti od grip bukvalno sekoja godina pred 2020.
Ednostavno toa ni e zdravstvoto Ron, nemame kapacitet, zatoa zaraza da se prosiri vo edno uciliste kaj nas e epidemija.

не релативизирај жити све, до една едноставна услуга не може да дојде човек на специјалист а да не чека со месеци. Било блокирано и порано, жими тасета.

И знаејќи го ова свесно не се вакцинираш? Па далеку поголема е шансата невакциниран да завршиш да те лекуваат ботовите во нашите клиники, отколку вакциниран.

ти ме тераш да се мешам, ти ми блокираш болници, ради тебе морам да носам маски по продавници. Ти ме кочиш бафра. Да беше југа камења ќе кршевте на голи оток, сега памет ќе ми продавате тука.

Милке, немој да лажеш. Болниците не работеа март, април, мај, јуни, јули, август 2020. Тогаш немаше пациенти, а Филипче ги блокираше. После 20месеци, потрошени 4.3 милијарди евра, имаме само модуларни болници полнети со пур пена.

Оти бе ради мене маска... нели си вакциниран...

Милке, немој да лажеш. Болниците не работеа март, април, мај, јуни, јули, август 2020. Тогаш немаше пациенти, а Филипче ги блокираше. После 20месеци, потрошени 4.3 милијарди евра, имаме само модуларни болници полнети со пур пена.

Оти бе ради мене маска... нели си вакциниран...

бафра, би направил исто како на пописов од куќа по куќа. Двајца батки два метра широки у рамената и една сестра, па ќе видам тогаш колку ќе лаете за права и пичке си матерне.

И знаејќи го ова свесно не се вакцинираш? Па далеку поголема е шансата невакциниран да завршиш да те лекуваат ботовите во нашите клиники, отколку вакциниран.
Da zatoa sho site moi vrsnici prelezaa prelesno i pred vakcini da postojat vo domasni uslovi izolirani.
Ako ti si uplasen deka imas komorbiditeti i deka toa bi te dovelo vo bolnicki krevet, slobdno vakciniraj se.

Едно прашање до антиваксерите.Од шо се плашите?Пример ако те боли глава бараш лек,аналгин кафетин итн.Значи веќе е очигледно дека невакцинираните се со многу потешки симтоми и смртноста кај нив е поголема.Друго дали антиваксерите се само против оваа ковид вакцина или против сите вакцини воопшто?Или можда е ова некоја врста на бунт против елитите?Која друга опција ја предлагате за да заврши ова ковид лудило?Ако не е вакцина кој е тогаш лекот според вас?

не релативизирај жити све, до една едноставна услуга не може да дојде човек на специјалист а да не чека со месеци. Било блокирано и порано, жими тасета.
Pa ne bese blokirano oti ne vladeese siot ovoj pandemonium od mora da naprais kovid test pred da te pregleda specijalist.
Site zarazni bolesti bea tretirani na isto nivo.
Kovid so 1% smrtnost go prevzema prestolot.

Што има врска тоа што го збориш со поентите што ги набројав во врска со сомнежот за вакцината?

Ти си тој што го поврзува сомнежот на вакцината со рамноземљаши, сакајќи најверојатно самиот себеси да се убедиш дека исправна е твојата одлука.

Јас сум се убедил дека е исправна мојата одлука кога сум ја носел. И никаде не спомнав равноземљаши. Ти си тој што ги спомнува и пробува да ги поврзе со носењето на мојата одлука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom