Пожар во Тетовскиот Ковид центар, 15+ мртви

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Мене не ми е јасно, а толку ли нема на форумов некој член од Тетово, да објават во јавност дека во модуларна болница има посета секојдневно и треба одговорност за цел персонал оти они се соучесници во тоа злодело и ширење на зараза, да се обелодени дека се плаќало пари за да некој пациент биде подобро третиран.
Јас да видам дека кај мој болен човек во соба му доаѓаат непознати луѓе во посета на други пациенти, одма пријавувам кај директор, па и во медиуми ако треба.
Сите се соучесници, ако немале доволно персонал, требале да побараат и ќе им се прати од други градови
Вака што направија, ширеа зараза,наместо да лекуваат...толку еден вработен од таму не се најде совесен.
Кажуваат дека и во Гостиварската болница влегувале пациенти и посета низ прозор, кога сакале доаѓале, кога сакале си оделе.
Казни за сите, дисциплинска постапка за сите, од чистачка, портир па до директор и се до Венко.
Ako ne si procital dosega vo javnost za sekojdnevnite poseti vo modularnata vo Tetovo, togash ne znam shto vesti i portali gledash.

Мене не ми е јасно, а толку ли нема на форумов некој член од Тетово, да објават во јавност дека во модуларна болница има посета секојдневно и треба одговорност за цел персонал оти они се соучесници во тоа злодело и ширење на зараза, да се обелодени дека се плаќало пари за да некој пациент биде подобро третиран.
Јас да видам дека кај мој болен човек во соба му доаѓаат непознати луѓе во посета на други пациенти, одма пријавувам кај директор, па и во медиуми ако треба.
Сите се соучесници, ако немале доволно персонал, требале да побараат и ќе им се прати од други градови
Вака што направија, ширеа зараза,наместо да лекуваат...толку еден вработен од таму не се најде совесен.
Кажуваат дека и во Гостиварската болница влегувале пациенти и посета низ прозор, кога сакале доаѓале, кога сакале си оделе.
Казни за сите, дисциплинска постапка за сите, од чистачка, портир па до директор и се до Венко.
... види ја, зашто си таква, ти пријавуваш нешто самоиницијативно све тоа што опиша за ГОБ 8ми сптември како пропаѓа и други негативности? се плашат луѓето, нема кој да ги брани ни синдикат, ни судство, све корумпирано, безаконие, на улица за 5 минути ќе се најде секој кој ќе каже тоа што не смее да се каже,
...инаку, секаде се поткупува медицински персонал за дополнителна нега, па и за било каква интервенција од лекар до хигиеничар, за пол на новородено треба пари да се даде, а не пак за друго, како да не знаеш ... од север и југ, од запад до исток сите исти институции под калап, ретко исклучоци!
...има доволен кадар секаде, ама на други места, лесни, без тешки обврски и пациенти, заштитени рамковни, заштитени ВИП деца тукушто вработени, непотизам до небо, кадар цела војска, а нема кој да работа, да не се повторам и ти тоа убаво го знаеш,
@Dardan-ia
@Tigri11
@puno
@Anon
Вака од прва неколку албанци што ми текнаа.
Дали бевте на протестот денеска и зошто не?
...јас пак логички ќе прашам, колку Македонци биле на протестот и зошто не?

Зошто не се објавуваат имињата на трагично изгорените жртви?
....ме замисли, навистина зошто? ...но за нас обичен народ, ништо нема да ни смени или да ги врати жртвите, трагедијата е таа, изгореа живи луѓе, но ме стави на логичко размислување :(

Последно уредено:
@Dardan-ia
@Tigri11
@puno
@Anon

Вака од прва неколку албанци што ми текнаа.
Дали бевте на протестот денеска и зошто не?
Koga se organizirashe vo sabota bev. No vceca ne bev zaradi ovie pricini:
Zashto treba da se odi kaj shtabot na DUI koga treba da se bara pravda kaj instituciite, primer Sudot i Bolnica.
Site izjavi na DUI se deka ova se politizira, a so vakvoto odnesuvanje (da se odi kaj nivniot shtab, koga imash 100 drugi lokaci kaj shto treba da se protestira) samo im odi na prilog pripadnicive na DUI.
Koga gledav koj e organizator (bratot na toj El Cheka od Kicevo), ne mi se dopagjashe bidejki ne znam koj im se pricinivi na ovie dve am ne mi izgledat mnogu seriozni za da nekoj sa im se pridruzhi, kako i shto beshe parollata kaj opshtinata.

Koga se organizirashe vo sabota bev. No vceca ne bev zaradi ovie pricini:
Zashto treba da se odi kaj shtabot na DUI koga treba da se bara pravda kaj instituciite, primer Sudot i Bolnica.
Site izjavi na DUI se deka ova se politizira, a so vakvoto odnesuvanje (da se odi kaj nivniot shtab, koga imash 100 drugi lokaci kaj shto treba da se protestira) samo im odi na prilog pripadnicive na DUI.
Koga gledav koj e organizator (bratot na toj El Cheka od Kicevo), ne mi se dopagjashe bidejki ne znam koj im se pricinivi na ovie dve am ne mi izgledat mnogu seriozni za da nekoj sa im se pridruzhi, kako i shto beshe parollata kaj opshtinata.
Не, не, какво одење кај ДУИ, зошто да се оди кај ДУИ, тие се само власт 20 години.

Треба Стразбург да одите, човекови прави, малцинство... Само за тоа треба да се протестира

Не, не, какво одење кај ДУИ, зошто да се оди кај ДУИ, тие се само власт 20 години.

Треба Стразбург да одите, човекови прави, малцинство... Само за тоа треба да се протестира
Ti ne mozesh da go mrazish DUI poveke od mene, bidejki site lloshi stvari shto gi napraell DUI gi naprael vrz Albancite. No ovoj moment ne beshe za protesti vo nivniot shtab, i zatoa i ne paleshe mnogu.
Zas Makedonci nemashe ni vo Sabota ni vcera?

Ti ne mozesh da go mrazish DUI poveke od mene, bidejki site lloshi stvari shto gi napraell DUI gi naprael vrz Albancite. No ovoj moment ne beshe za protesti vo nivniot shtab, i zatoa i ne paleshe mnogu.
Ако имаше македонци може со бекатон да удреше некој полицај шќиптар, па поголем конфликт после.

Јас реков дека ќе подржам и и ако можаж ќе дојдам на протест па макар и насилен. Ама никој не извести, појма немав дека имаше протест.

... а можеби имало, а можеби немало кои ги знае кога немало директен пренос како што има од други настани, на пример од ЛГБТ настан, протест на сексуални работнички...итн!
или можеби, затоа што немало кои да ги организира, од толку МКД партии сите се силни само на ФБ и ТВ и членството послушници на лидерите кои можеби се НЕзаинтересирани било што да се промени во државава можеби сите имаат дел од колачот, па се само силни наратори,
... во модуларната болница не изгореле само пациенти етнички Алабанци, туку и пациенти Македонци и нема да ме чуди да % бил повеќе затоа не ги кажуваат имињата на починатите!

...жалосно што никој нема да одговара, луѓето живи изгореле, барем паричните средства што ги дале на германскиот тим од Федералната криминалистичка служба (BKA), двајца крим-техничари/форензичари за истражување на пожари и двајца крим-техничари/форензичари за ласерско мерење на простории и фотографирање, да ги дадеа на ожалостените семејства на починатите!

Дали е точно дека на состанокот на кој се дискутирало за модуларните болници, сте биле предупредени од стручно лице, дека ПУР панелите не смеат да бидат вградени во модуларните болници и доколку е точно, дали на состанокот настанала караница по што лицето што Ве предупредило за панелите, било избркано од состанокот?

Ако има вистина во ова, тогаш нема само морална одговорност.

Ако има вистина во ова, тогаш нема само морална одговорност.

Интересно. Бил предупреден и сепак одлучил модуларните да бидат со пур пена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom