The Championships, Wimbledon, 2021

Кој ќе го освои Вимблдон?

• Доминик Тим

Гласови: 0 0,0%
  • Милош Раонич

• Григор Димитров

• Качанов

• Денис Шаповалов

• Вкупно гласачи
    53
  • Гласањето е завршено на .
Не знам како е на другите терени, на централниов клизалиште, и Новак и другиов исто, има простор некој гадно да се сјебе на вакви услови, овој Дрејпер ко што е висок и спор, уште не ни знае како да паѓа ги нема тие рефлекси и искуство да изнуди добар пад, имаше среќа у пар наврати да не се сјебе посериозно.

Новак иначе имаше мислам у 2 наврати Федерер гејмови, со по 4 аса без да загуби поен, страшно сервира мора да признаам, да не исклиза у прв сет на брејк топката мислам дека го зимаше ова со 3-0, 7 брејк топки мислам имаше у прв сет, на две падна у поен кој го диктираше.

Грков сеа за сеа иначе мизерија, вчера изјави дека тука се младиве тенисери да стават точка на сонот на Новак за 4 слема у една година и види го шо праи. Игра против Тиафое со форхендиве од џеб што ги вади, рака на срце сеа за сеа го силува, грков е без желба за живот, у моментов точка со пенкало не е способен да стави на празен лист хартија, точка ќе ставал тој на сонот на Новак.

Ѓоковиќ 1.57 да освои, и до вчера беше 1.75, ваков фаворит според кладилнициге ни Надал во Париз не бил

Новак Иванишевич ... или Федерер, памтам на еден од мастерсиве мислам беше баш против Новак сличен гејм имаше Федекс.

45 секунди ... обично еден поен знае толку да сервира у случај да го утне првиот кој секако иде после 15-20 секунди у кртични моменти.

Иначе со затворен кров и голема влага теренов е исто една од најголемите препреки за играчиве, огромен ризик постои некој да закачи јака повреда, нарочито повисокиве играчи кои реагираат многу поспоро при падовите, Саша Озмо е у право за вчера, не е толку победата битна колку што Новак не се повреди а и Дрејпер, имаше двоцифрен број на клизања у сецкања кои знаат ако ништо друго да ти нанесат повреда доволна за да се откажеш од турнирот. До душа стартов е посјебан после откако ќе се разгази тревава колку толку поприфатливо е во овој контекст, иако преубаво вака изгледаат терениве без изгазена трева и земја кај бејслајнот.

Во рок од неколку саати двајца повредени од лизгавата трева, на истиот терен ми се чини, двајцата го предадоа мечот. Манарино и Серена. Не знам шо се деси со Серена, само падна.

Киргиос ќе се прошета до 1/4 финале. Едино Беретини може да го сопре.

Ѓоковиќ 1.57 да освои, и до вчера беше 1.75, ваков фаворит според кладилнициге ни Надал во Париз не бил
Сигурен ли си? :D
Инаку само некоја повреда може да го спречи Новак да освои. Ждребот му е комедија, нема од кого да изгуби.

Интересна телевизија Спорт Клуб мора да се признае, на сред пренос на Киргиос си решија да прекинат и да пуштат снимка од Векич со Потапова.
Заев ако беше тв пренос. Значи 10 канали има спорт клуб на ниедна не иде а у меѓувреме ми даваат хокеј и мрсни доташи како играат дота и смрдат, можда е и лиг оф леџендс но дали е тоа битно ? Секако дека не.

Дами и господа, Енди Мареј. :cuc: Од авион се гледа дека е 14 000 нивоа испод неговото најдобро, али братот се бори како лав, трча, копа за поени, шампиончина. :cuc:

Mnogu sakam da go tepa i Shapo ama mislam
deka tolku ke mu e.. kakov tenis kakva atmosfera, sekoja mu cest

Тоа и јас забележав, веројатно квотата нагло падна по испаѓањето на Циципас. Не само според кладилници, според сите е*ани параметри е толку голем фаворит колку што кладилниците кажуваат :)
Интересна Анкета. Опции Раониќ и Тим кои не настапуваат. Одлично познавање на тенисот од страна на @Trent Alexander Arnold
Тие и да настапуваа, сувишно е да се стават во анкета. :pos:

''U redu mi je i da nikada ne osvojim grend slem. Znam da će ovo mnoge naljutiti, ali ovo je moj život. Za mene je dovoljno da uživam, da priređujem šou. Ne mogu svi da budu Federer ili Đoković. Oni su sportisti koji se pojavljuju jednom u deceniji, koji inspirišu milione. Oni su poput bogova… A onda imate ljude sa kojima drugi mogu da se poistovete, koji privlače i druge navijače, koji su normalni. Ja sam jedan od njih. Ne mogu svi da budu Federer, Đoković ili Nadal. Ja sam Nik Kirjos i to je to“

Кој баксуз е овој Унгарецов, 6-ти пат ќе игра против Рубљев од РГ(2020) навака, а ги изгуби последните 5 меѓусебни натпревари.

:pos:

Зашто бе прави вакви глупости...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom