Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Интересно, започнав со една глупава теза да видиме до кај ќе стасам, и не само што не ми дадоа сериозен одговор, туку го покажаа своето право лицеПрав крстоносец, туѓ срам да те фаќа.
Дека твоите предци биле православни христијани.Иначе колку за потсетување Али Паша Јанински извршил етничко чистење и огромни зулуми врз Власите во Албанија.Ништо подобро не поминале и другите христијани под негова власт.Ме праша што мислам што ја почна омразата кон православието, не ме праша кој почна.
И не е едноставно кој почнал, албанците не одговараат за постапките на отоманската империја, а србите треба да одговараат за постапките на својата држава, која континуално вршела чистења кон муслиманите особено кон албанците.
Автоматски споено мислење:
Што ти е поента?
Автоматски споено мислење:
Која вистина?
Лупаш глупости,Балканов ќе беше многу подобро место за живеење да не беше османлиската империја.Види ги само државите кои биле под австро-унгарија кој ментален склоп го имаат и спореди го со нашиот турско-анадолски менталитет на мито и корупција.Друго, албанезиве нема да го прифатеа исламот и ќе беа далеку попријатни за соживот.Вака генерации после нас ќе си имаат мака со нив.Тоа што султанот или царот бил или не бил христијанин е помалку битно за народот.
Ти ги спомна ДОБРИТЕ императори, па оти јас лупам глупости де кажи ми, од кое време се најголем број на маченици во христијанскиот свет.
Да не ти се верува 30 години имаме држава и уште Турците ни се криви.Лупаш глупости,Балканов ќе беше многу подобро место за живеење да не беше османлиската империја.Види ги само државите кои биле под австро-унгарија кој ментален склоп го имаат и спореди го со нашиот турско-анадолски менталитет на мито и корупција.Друго, албанезиве нема да го прифатеа исламот и ќе беа далеку попријатни за соживот.Вака генерации после нас ќе си имаат мака со нив.
Што си и ти лисица. Па кажи му како да биде прав крстоносец ко Скендербег, не вака да те фаќа срам.Прав крстоносец, туѓ срам да те фаќа.
Денешно Џ води потекло од романската кирилична азбука и мислам првпат се појавува (не сум многу упатен во ова, нека ме поправи некој ако грешам) во српски ракописи на свештеници/писмени лица кои со Големата Селидба од 1690 г. се населија близу Романија (Унгарија/Украина итн). Така да кај нас ваљда се појавила или преку македонски писмени лица кои избегаа со Србите, или директно преку Србите по природен пат/позајмување место пропаганда.Ај ова нека стои тука, не знам во која тема да го поставам.
Менталитет не се менува преку ноќ.Исто влиание на нашиот менталитет има предходниот систем.Да не ти се верува 30 години имаме држава и уште Турците ни се криви.
И за воља на вистината ни станаа главни сојузници, посебно во очите на многу конзерви.
Тие што пишуваат на википедија прво треба да престанат да користат google translate
Прегледај го приврзокот 295355
Ова не е од македонска википедија, англиска е, гугл ти ја преведува.Тие што пишуваат на википедија прво треба да престанат да користат google translate
Прегледај го приврзокот 295355
тоа е превод на гугл транслејт од википедија на англиски, кога пребаруваш на гугл он сам ги преведува првите пасуси и ги прикажува десно
Моја грешка тогаш. За други не сум начекал вака па затоа мислев некој само улетал.Ова не е од македонска википедија, англиска е, гугл ти ја преведува.