Глума

• Креатор на темата Креатор на темата FrEaKy GiRL
  • Време на започнување Време на започнување

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Веб-сајт
sorrow-witch.deviantart.com
Не знам колку од вас луѓе ве бива за глумење и колку од вас некогаш учествувале во некоја претстава,меѓутоа јас сум заљубена во глумата, театарот, филмот...Секогаш во слободно време земам некоја драма и сама пошнувам да глумам.Сепак...животот е глума...

Абе глумец ми е една од неостварените желби во мојот живот....Али во Македонија што ако си глумец ето и да си најпознатиот најдобриот едноставно сета таа мака е за џабе!!!!

Абе сеа ти ако толку голема амбиција имаш за глума пробај во странство,зашто во оваа земја што функционира како што треба па и актерството...

Што знам, би било нескромно и необјективно да кажам дека имам талент, ама со сигурност можам да кажам дека имам желба и интерес. :)
Во средно три години по ред глумев во француски драми во МКЦ, во основно исто така многу се ангажирав (или подобро кажано, со насиље ме ангажираа :pos:) по разни претстави, драми, глупости.

Мене ми е тоа забавно и мислам дека сум релативно добра во тоа.

Ама тоа не значи дека би се одлучила на таква професија, особено не на нашиве простори. Имам една другарка што само што ја примија на ФДУ после долги маки (и без врски, на тоа е горда:) ), ама што после? Хонорарна работа во Драмски. :toe: Не е воопшто добро платена и почитувана таа професија кај нас, за разлика од Западот каде ја форсираат до максимум.

За глума многу многу не ме бива, ама за суфлер ме бива :). Ја знаев целата „Сомнително лице“ напамет на времето, и како што поминува времето, ми бледнеат одредени сцени... :(

Ја сакам глумата, театрот исто така, имам желба да глумам но и страв дека можеби нема да ја изиграм улогата, да ја доловам вистинската како што треба. Останува љубов кон глумата и одење во театар:helou:

mnogu sonuvav kako mala da stanam glumica.se sekavam deka mn pati stoev pred ogledalo so razni marami okolu mene,gi oblakav fustanite na mama i glumev deka sum nekoja filmska DIVA.pa se zamisluvav deka cekoram po crveniot tepih i sl:kesa: ,dosega osven vo skolski pretsavi nemam glumeno na dr mesto.ama mn cesto odev vo teatar da ja gledam sestrami.inaki mnogumina mi imaat kazano deka vredi da se obidam,zasto ko bozem sum imala talent.toj zaklucok mi go izvadija posle site glumenja pred profesorite pred koi samo za da se izvlecam od isprasuvanje znaev da putam vistinski solzi,pa duri i da padna vo nesvest:nesvest:

Па од малечок се бавам со глума да кажам. Во некои така мали претстави,но пред една година се деси и “големото“ го глумев војникот во “Викенд на мртовци“ дадов се од себе.
Се зависи до улогата,дали и како ќе се соживееме со неа ако успееме тоа да го направиме тогаш и споредната улога може да биде на исто ниво како главната.

Од обврските не можам понатаму да продолжам со театарот:( но ете прва голема претстава пројде, но со неа и првото гостување во Драмски во Скопје:):)

Правевме нешто драми во основно според сценарио од мој школски другар во „Антон Панов“ - Струмица.

Првата театарска претстава беше „Звукот и тишината“ со глуви лица, интересно беше имаше дружење и научив многу работи за глумата и општо за животот на актерите. Се спријателивме со многу професионални актери, но како што некој погоре кажа овде не се цени нивната работа и слабо се платени за разлика од странските земји. Доаѓавме во Скопје во МНТ со представата под раководство на Магдалена Ризова. Супер беше.

Подоцна повторно глумев во „Погрешен правец“.
Со оваа требаше да имаме турнеја низ Македонија и да учествуваме во натпревари ама ништо од тоа.
На крај завршивме со тие работи и останаа само добри спомени, интересни случки и минимално искуство во актерските води.

Викаат дека ако можеш во секое време да заплачеш, имаш талент за глума. Тестирајте се :vozbud:

Пробав нешто аматерски,добро испадна немав трема ама за нешто големо незнам...ама во план ми е...чим сум пеел во дискотека за глума ли е проблем :pos:

Ко мала сакав да станам глумица, ама у Македонијава не се заработува од тоа...Иначе глумата е супер ствар. Се согласувам дека животот е глума...Секој глуми од време на време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom