Глума

• Креатор на темата Креатор на темата FrEaKy GiRL
  • Време на започнување Време на започнување
Викаат дека ако можеш во секое време да заплачеш, имаш талент за глума. Тестирајте се :vozbud:

Мене Марија Новак, со која работев на „Сомнително Лице“ (комедија, за тие што не знаат) ми кажа дека ако низ цела драма успеам да останам сериозен, ни еднаш да не се насмеам, ме бива за таков тип на драми и да не пробувам друг жанр. Затоа што ми успеа, глумам само во комедии. Годинава во „Солунски патрдии“. :helou:

Па се разбира дека на сите не мора да не бидува за играње во претстави и филмови али ипак јас како аматер во нашиот театар во Струмица-„Антон Панов“ мислам дека ли4но за мене барем јас така сум заклучил дека ме бидува во таа работа тоа го правам од прво одделение а сега сум II година и се уште се наога на врвот од моите хобиња, а за фах на драмски тешка работа ама сепак надешта последна умира.

glumaaa...aaa pa brate ja sam ti prava glumica....sala na strana za gluma mislam deka treba da se ima telent ...toa si e darba ..

Па заглума мислам дека не сум толку лоша , али шо знам не сум пробала нешто посериозно до сега, ама кај нас па и да пробаш џабе ти е....

поседувам талент за глума :pipi:

обожавам го театарот иде ми се на некоја претстава да се качам на сцената :vozbud:
ако имам можност некогаш у живото ќе се запишам драмски

Па заглума мислам дека не сум толку лоша , али шо знам не сум пробала нешто посериозно до сега, ама кај нас па и да пробаш џабе ти е....

Било кај и да пробаш џабе ти е, ако не се заангажираш доволно. Се се почнува со мали чекори. Дури и во Америка да си, доколку не си доволно заангажиран, нема никој да те забележи како талент и нема да успееш. Се согласувам со тоа дека кај нас театрите се...ноу комент, и дека аур од оваа професија нема, но ако е желбата силна...се е можно... :)

Ногу јако глумам кога се тепаме со сестрами се јас попрв заплакам...и после.....на неа се е....:pos2::pos2:

Многу ја ценам оваа професија и ги имам изгледано сите претстави и на ДТ и на МНТ и секогаш кога уживам во претставите ми доага огромна желба да бидам на сцената и да бидам некој друг. Имам желба како хоби да поднаучам и да видам дали ке ме биде барем малку за глума. Ако знаете да ми посочиш некој линкови или контакт информации за аматерски клубови слобоно информирајте ме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom