Супер лига, да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .
Па нели потпишани се договорите, никој не може да излезе од Супер лигата.

Од кај ги вадите извориве? Од твитер шо си пишаат децана?

Пишаа доста новинари што го пратат Челси, Мет Лоутон на пример. It's happening. Секоја чест за навивачите на Челси.

Лелелеееј ако испадне стварно дека се повлекуваат овир екипи, па кои мемиња ќе се прошетаат по нетот со Перез од синоќешното интервју.

Ме занима што им е примарна дејност на овие 12 фудбалски клубови? Упс се извинувам, на овие 12 бизнис корпорации?
Ако не им одговара да си ја тераат примарната дејност според статут, нека си напраат промена на дејност и нека си работат како што кур сакаат, само нека не се прикриваат како фудбалски клубови.
Друго, ако веќе решиле да се отцепуваат до крај и немаат отстапки, а уефа им забрани учество на сите натпреварувања организирани од нив и од фифа, играчите би можеле (нормално ако сакаат) да бараат раскинување на договорите, пошто според тие треба да земаат бонуси во домашната лига, во ЛШ или ЛЕ и слично. Со СЛ тоа веќе не е возможно.
Мислам дека не размислиле баш добро на сѐ, ама признавам дека размислиле добро од нивна перспектива.

ЕДИТ: 27 минути каснам со праќањево, лигава више се распаднала, свашта се десило..

Последно уредено:
Сакам да ги искористам моментот да ги поздравам сите подржувачи на Лигава со песната.

Притисна цел фудбалски свет, мораше да има некаква реакција. Оние кретени од луѓе што решиле да прават Супер Лига треба,да бидат некако банирани од секаков контакт со фудбал.

Додека не пишат ОФИЦИЈАЛНИ известувања од клубов не верувајте. Како може да пишат ДЕКА влегле у лигата, а дека излегле да нема?

Ако го направи Челзи ова, масивно ќе ми се подигне респектот за клубот, дури ќе се расправам со Ставро катадневно ако треба.
Мене ми се изгуби, пички испаднаа. :icon_lol:

Ама како сега вака, па ова 3 години се планирало, со однапред направена game theory, со однапред испланирани последици, блефови.

Пишав и вчера, ме зачуди колку само негативен набој направи ова, и тоа што се вклучија политичари во сето
Можда Хари Селдон го пишувал сценариото.

Тешко дека празните закани на УЕФА имаат било каква врска со повлекувањава.

Доколку не е блеф и во дослух со УЕФА сето ова:

1) Нека биде излитено колку сака, реакцијата неочекувана на навивачи, најава за протести, откажување на сезонски билети, лошиот медиумски однос.

2) Најавената државна интервенција во Велика Британија. Најважниот сегмент во целата приказна. Толку е силен слободниот пазар и толку е цврст капиталот.

Како и да е, ова се моменти на сатисфакција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom