Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Искрено не ме интересира мигранти ако не се муслимани.
Се што ќе им ја затне муцката на племето сум за.
Имам еден познаник од племето кој секогаш не испушта да каже, па шиптарет шка мачедонис, мислејќи дека не го разбираме.
Без Албанците нема Македонија.

Искрено не ме интересира мигранти ако не се муслимани.
Се што ќе им ја затне муцката на племето сум за.
Имам еден познаник од племето кој секогаш не испушта да каже, па шиптарет шка мачедонис, мислејќи дека не го разбираме.
Без Албанците нема Македонија.
Во право е познаникот твој. Се прашувам дали го сака Енвер Хоџа.

Незнам има неколку парадокси околу историјата на Македониа.,

МИцкоски вика дека не треба дасе пазариме,
Филипче вика ние можиме подобро да се испаззариме,.

Европа била фашистичка и зато ги примила Бугарите денес у еу оти биле на нивна стран во први и други светски рат,

Македонските граѓани сакатда работат во таа фашистишка европа ама неможат и зато земат бугарски пасош

СРбија не ј апримат у еу зато што била пторив бугари у први светски рат и солунски фронт,.

Тито бил на страната на Бугарија во првата свестска воња со австроунгарија ама потоа
преминал на другата страна на наеутралната комунистичка
и бил трета опција и трет оператор ни четник ни нацист

четврто Мицкоси се националистичка партија слична на нацизам.,

пето ќе влегува нов трет Унгарски оператор мобилен

Ќе видиме на крајот кој ќе се смее, сега нека лае.
Не воведоа ред ни во нивните редови. А како би вовеле кога овие нашиве профи криминалци кој како се збогати гитла прај. И само ви се редат триесе години. Не оди така, треба да смениме.

Од ова “70% oд Бугарите според него се одродени Македонци“ можам да заклучам дека твојот Дедо бил многу паметен човек!
Според мене не 70% ама над 50% сигурно, еве земи ги змија и роден по цел ден висат на Македонски форум и си леат комплекси.

Само од ова “Германците биле господа“ гледам дека не си се метнал на него.
И денес голем број мисли исто па ги викаат да не погосподат :)

Не се тоа Бугари туку одродени Македонци.
Имаат поднесено барање за бугарски пасош па им рекле ако сакаат да се забрза постапката да дојдат овде на форумов и да шират нацифашизам.
Јас кажав како ми беше мене пренесено за бреме на втората и првата светска војна во неговиот реон. За Германците немора да ми кажуваш доволно време ‘кај нив’ живеам. Ѓубриња :pos:

Последно уредено:
Парите го вртат светот... За жал кај нас има доста одродени.....
Не е само до пари, државата е исто виновна, да не е ваква рамковна и е таква каква што треба да биде, македонска, тогаш неможе никој да те руши од внатре и на рати.

Не е само до пари, државата е исто виновна, да не е ваква рамковна и е таква каква што треба да биде, македонска, тогаш неможе никој да те руши од внатре и на рати.
Чекај сега значи сакаш да кажиш дека за овие платенициве татарски на форумов крива е државата? Па ако нејќеш ти да се продадеш на бугарите, државата како може да те натера? Ај не заебавај сега...
Автоматски споено мислење:

Oва е пораз за сите нас..

Не би требало да постои човек кој нема да го заболи душата кога ќе го прочита ова, а да вели дека ја сака државата....

Политичари сите до еден, срам и арам да ви е, низ крв да го плукате секој денар украден од државата.....

Последно уредено:
Чекај сега значи сакаш да кажиш дека за овие платенициве татарски на форумов крива е државата? Па ако нејќеш ти да се продадеш на бугарите, државата како може да те натера? Ај не заебавај сега...
Автоматски споено мислење:

Oва е пораз за сите нас..

Не би требало да постои човек кој нема да го заболи душата кога ќе го прочита ова, а да вели дека ја сака државата....

Политичари сите до еден, срам и арам да ви е, низ крв да го плукате секој денар украден од државата.....
Еј @Vartolu дај не заебавај, како не е државата? Па што прават бошњаците турците ромите, ќе фатат ќе се пишат староседелци и ете им пари и вработување, па тоа го прават и македонци... Не треба да сме ајнштајн да разбереме дека утре луѓе ќе се пишуваат бугари за вработување, кога бе до сега имало бугари во Македонија? Никогаш, освен тие од Босилевград од Србија.
Но не е крива државата, цацко е крив.
Се растури Југославија по етнички линии, ние од нашата земја градиме нова Југославија за нов распад, какви генијалци сме ние.
Чекај да ги ставиме во устав па како Албанците кога ќе почнат со агентури тука и да истураат пари пред попис.
Но да не заборава Македонлето оти Борис Трајковски е херој, се криел во касарна за да не потпише воена состојба и не спасил од лошите бугари со рамковниот :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Улава рамковна држава, улави политичари и улав народ ако им верува.
Само Македонска држава и ништо друго.

Последно уредено:
Еј @Vartolu дај не заебавај, како не е државата? Па што прават бошњаците турците ромите, ќе фатат ќе се пишат староседелци и ете им пари и вработување, па тоа го прават и македонци... Не треба да сме ајнштајн да разбереме дека утре луѓе ќе се пишуваат бугари за вработување, кога бе до сега имало бугари во Македонија? Никогаш, освен тие од Босилевград од Србија.
Но не е крива државата, цацко е крив.
Се растури Југославија по етнички линии, ние од нашата земја градиме нова Југославија за нов распад, какви генијалци сме ние.
А дај просветли ме те молам како е тоа да се пишиш староседелец живти се?

Баш ме интересира....

А дај просветли ме те молам како е тоа да се пишиш староседелец живти се?

Баш ме интересира....
Ќе дојде попишувач за етнос ќе одговориш албанец, утре и електронски тоа ќе се прави, јас со две раци ти потпишувам дека на следен попис ќе има над 5000 татари.

Ќе дојде попишувач за етнос ќе одговориш албанец, утре и електронски тоа ќе се прави, јас со две раци ти потпишувам дека на следен попис ќе има над 5000 татари.
Колку и да се тоа не е проблем. Проблем е ДПМНЕ моментално кое со секој ден изминат се повеќе и повеќе се побугарчува.

И тука државата ги присилува да се пишат татари или тоа што немаат рбет?

И тука државата ги присилува да се пишат татари или тоа што немаат рбет?
А што направила државата за да имаат рбет?
Кога последен пат е снимен некој филм за да се идентификуваат особено младите. На улица да ги прашаш не знаат ни кога е дигнат Илинден. Држава која незнае кај тера и дозволува играње шота на мечкин камен и ги учи децата за граѓанско општество и мултикултурализам заслужува се што и ќе се случува од нејзините соседи и комшии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom