Друштвени игри (Board Games) во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Exvareon
  • Време на започнување Време на започнување
Имам огромна желба за вакви игри но немам друштво кое го интересира ова. :toe:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Vikendot vi zemav:

Exploding Kittens

47E79416-14DB-4B88-B48F-2983A56B3563.png

Card game mix od uno i naseto makao so zabaven content, pozabavna verzija od Cards Against Humanity recimo, brzi partii

Everdell

Klasicen board game za 2+, FANSTASTICEN art na kartite, dvizenja ti se igranje karta, deploy worker ili da se pripremas za sledniot sezonsli ciklus. Sobiras resources po mapa za da si izgradis grad i da soberes sto poveke end game points. Ne e krajno zahteven managementot i planiranjeto a i lesno se uci, nema predolg learning curve. Partija fakja saat ipol. Mi fali bez centraliziran lik da igras no e zabavna za 2 iako e nameneta za 2 i nagore.

993BCE69-F3CD-4586-8E2A-54ED74632F2A.jpeg

Иначе дајте предлог игри што може да се играат и со 2 и со 5-6-7-8 души. Под може да се играат мислам да е и интересно, не мора еднакво интересно, ама колку толку да може да се игра, дека има некој што пишува 2-Х ама ептен е тапа со 2.

Vidi pogore predlog za 2. Sledno samo za 2 planiram 7 Wonders Duel, Epic: Galaxies pa i Disney Villainous. Mislam nema greska so ovie.

Vidi pogore predlog za 2. Sledno samo za 2 planiram 7 Wonders Duel, Epic: Galaxies pa i Disney Villainous. Mislam nema greska so ovie.
Aко ти е само за двајца, тогаш да ти кажам дека Epic: Galaxies и Disney Villainous не се стриктно игри за двајца.
Ретко кои игри што се за 2+ играчи имаат исто добра игра со двајца, како со повеќе. Кај тие игри, обично се подобри партиите со 3, 4... играчи.
Ако ги играш со двајца барем 80% од партиите, тогаш ти е боље да си земеш игра која е дизајнирана само за двајца. Какви што се 7 Wonders Duel и др.

• Ми се допаѓа
Vecerva unboxing na Wonderlands War

Malce pohaoticna e pretstavena, pieme caj i vojnata za vlast pocnuva. Ke videme kako ke se pokaze. Everdell do sega kd 10tina igri epten dobro mi legna.

D837B9A6-D6CD-4656-A5D9-630EE5508C71.jpeg

Videoto koe mi ja prodade:

Има ли некој порачувано игри од странство? Знаете ли некој добар сајт?

• Ми се допаѓа
New babies

IMG_1721.jpeg

Gloomhaven light verzija od ogromnata
RPG co-op campaign, edvaj cekam

Decorum za da ima za sto da se karame po doma

Decorum is a cooperative, hidden information game where you and your partner share the same objective: decorate your home in a way that makes you both happy. The problem is, different things make each of you happy and nobody says exactly what they need. Can you find a happy compromise, or is it time to move out?!

New babies

Прегледај го приврзокот 391561

Gloomhaven light verzija od ogromnata
RPG co-op campaign, edvaj cekam

Decorum za da ima za sto da se karame po doma

Decorum is a cooperative, hidden information game where you and your partner share the same objective: decorate your home in a way that makes you both happy. The problem is, different things make each of you happy and nobody says exactly what they need. Can you find a happy compromise, or is it time to move out?!
JotL е одлична игра, јас ја купив пред некој месец, во моментов сум на пола кампања :D
Оваа ми беше прва co-op/rpg/card-game, со друштвото не потсети на добрите стари world of warcraft времиња.
Поради неа сеа ќе ја земам и Arkham Horror LCG, која мислам дека овозможува уште повеќе customatiozations на карактерите.

• Љубов
На ФБ и Инстаграм ми се појави реклама за Монопол дека ќе се пушта во продажба оргиналната верзија со човечето со мустаќите на кутијата верзија на македонски јазик. Вероватно земана е лиценца да биде како во оргиналот.

Дали ќе биде прилагодена за македонски пазар со македонски улици и други места не знам ама на страната на ФБ и Инстаграм имаат слики со места од Македонија.

Многумина ќе се бунат што е North Macedoniа пишано ама тоа е што е.

И кој знае колку поскапа ќе биде споредено со копиите што ги има веќе во Македонија.

Последно уредено:
Ако е квалитетна изработката секако дека ќе кошта

Каде се организирате? Јас се зачленив скоро у еден клуб каде што имаат и некои друштвени игри покрај другите активности, ама до сега само микадо, џенга, домино, шах (треба да научим), catan, uno (уште не разбрав точно како се игра правилно).

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom