Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Од друга страна не сум сигурен дали суштински менува нешто и да има двајца таму. Што би направил нашиот комуњар? Еве јас сум на работа, дома ќе има веројатно 1 при попишувањето. Тој ќе каже колку души живееме во домаќинство и ќе даде лични карти. Поентата е дали во базите на податоци тоа ќе се вкрсти, а дека Аљбанците ќе лажат за број на луѓе кои живеат тука, дури и 2 Македонци да ги попишуваат е јасно. Друг е сомнежот тука според мене: Правилна проверка во бази на податоци и дали тие кои дошле на 2 недели тука ќе бидат попишани.
Помалку манипулации на терен. У право си дека нема нешто суштински да смени, ама сепак...

Па добро дали е здрав овој Мицкоски, во една реченица сам се побива 2 пати, прво објаснува како е лош пописот и кажува дека сепак до 1ви април имало време за промена а после додава дека ќе поднесел закон против попишување, на 20 дена пред почетокот он нема став, лидер на опозиција....

Еден ебан концизен став немал човеков овие пар години за ништо, потполно е изгубен и не знае што збори, секој ден сѐ повеќе ми делува дека е некој шиптаp или човек донесен од страна со цел уништување, замајување и раздор меѓу Македонецот.

И уште еднаш прашувам до неколкуте негови г'золижачи дежурни тука ќе се бојкотира пописот или не? Вие ќе се попишете ли?

IMG_20210302_114753.jpg

Ok, oti neli moze da se desi pola Svajcarija da se zapisat kako da ziveat vo Makedonija, zatoa prasav.
Мора да имаат лични карти со живеалиште во Македонија а ако нема, тогаш ќе биде само евидентиран како бројка на Македонец што живее во странство и која етничка припадност е.

ние што сне тазе отселени (помалку од 5 години), никогаш формално се немаме откажано од адресата во Мк. Тоа што Мк не е синхронизирана со Еу за адреси на лица прави да многу од нас имаме 2 адреси на живеење. Тоа е главната алка. Башка што на многу од иселениците им течи здрасвеното осигурување додека се во странство. (мене не, оти иам интернационално кое ми покривва и во мк).
Плус април - мај се враќаат обично иселениците па сигурно аљбанциве пописници се имаат и договорено кој ден кај кој иселеник да поминат на гости.

Тука малце сме и ние криви. Законски треба да пријавиш живеалиште на странска адреса, но никој не проверува кај нас.
Јас пријавив пред 2 години, ми дадоа некое картонче кое никој досеа не ми го побарал при влез/излез.

Мора да имаат лични карти со живеалиште во Македонија а ако нема, тогаш ќе биде само евидентиран како бројка на Македонец што живее во странство и која етничка припадност е.

Znam dosta lugje kade vo licnite karti seuste im pisuva zivealiste vo Makedonija iako se odseleni 20 ili 30 godini.

Основнијат ви проблем е , че се водите по ак'ла на шушумиги като Мицковски или по-скоро на тија които му казват какво да прави разни шушумиги -популисти като Пандов, Неделковски и други откачени. Това което в Б'лгарија е маргинал с 2-3% подкрепа у вас е опозиција с 45%.
Ние сме посебна хора..упропастивме дадена готова држава, уништивме се, Скопје врие од тешка ретардирана сељанчана....градот никогаш не бил волку ружен, прљав, загаден:(..

Не е луд този којто јаде зелник'т луд е тоја којто му го дава. Зашто толкова много хора гласуват за мицковски?

Зашто се ботови кои сѐуште се заглавени во груевизмот и слепо следат идоли а не гледаат кој што мисли или кој што направил. За среќа ги има сѐ помалку и се претежно во руралните средини, отвори фб и ќе видиш дека просечната старост на мицко поддржувачите е 50+.

Stvarno. A znaes deka mozes da ja obnovis primer ako si vo Makedonija so ista adresa vo Makedonija.
Така де душо, мора да дојдат во државава да поднесат лично барање за продолжување на документ...наши државјани се, каде и да живеат...оставаат отисок од прсти и тд..
Што те буни?
Автоматски споено мислење:

Спокојно , ште се оправите. У вас е силен егоизм'т.Мицковски ви води в кьорсокак не гласувајте за него просто е. Не четете курир, плусинфо, република, вечер, алфа и другите говномедии.
Така ли, а ти што предлагаше, за кого да гласаме!?

Така де душо, мора да дојдат во државава да поднесат лично барање за продолжување на документ...наши државјани се, каде и да живеат...оставаат отисок од прсти и тд..
Што те буни?
Автоматски споено мислење:

Така ли, а ти што предлагаше, за кого да гласаме!?

Da, idam sekoj pet godini da go prodolzam dokumentot kade sto stoi Makedonska adresa a ziveam so decenii vo druga drzava. Tie ke bidat popisani kako ziteli (iako ne se), taka?

Da, idam sekoj pet godini da go prodolzam dokumentot kade sto stoi Makedonska adresa a ziveam so decenii vo druga drzava. Tie ke bidat popisani kako ziteli (iako ne se), taka?

Логично би било да бидат попишани во графата иселеници. Не знам што ви смета толку, пописот се прави за статистика, тука влегува и бројката на иселеници.

Па затоа треба пописот, да видиме кој колку стана има, кој каде живее под кирија,...кој го издал станот или му седи празен.

Логично би било да бидат попишани во графата иселеници. Не знам што ви смета толку, пописот се прави за статистика, тука влегува и бројката на иселеници.

Prasuvam oti gledam deka ima prostor za manipulacija. Ne deka mi smeta ama fakt e deka najgolem del od iselenicite vo Licnite karti imaat zivealiste vo Makedonija. Ako se prijavat online, mozat da se popisat kako ziteli iako ne se.

Prasuvam oti gledam deka ima prostor za manipulacija. Ne deka mi smeta ama fakt e deka najgolem del od iselenicite vo Licnite karti imaat zivealiste vo Makedonija. Ako se prijavat online, mozat da se popisat kako ziteli iako ne se.
Контрола ќе има, барем така треба, физичка со попишувачи на лице место...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom