Декриминализација на марихуаната во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата spamer
  • Време на започнување Време на започнување

Дали е добар потег да се легализира рекреативното конзумирање на марихуаната?

• Да.

Гласови: 47 63,5%
  • Не.

Гласови: 17 23,0%
  • Можеби.

Гласови: 10 13,5%

• Вкупно гласачи
    74
Глупости на тон. Кристалниот мет не ти утрнува непце, јазик, вилица, ноздрва, плус дејството му е до 48 часа понекогаш. Не велам дека има квалитетен кокаин во Македонија, односно некрстено бело, пример ставаат амф, креатин, апчиња, ама сигурно не и кристал мет. Колку пари толку музика.

Не знам, не сум пробал ни едно ни друго, инфото е од втора рака, човекот беше многу време "во шемата'.
А од каде знаеш ти за дејството, си пробал мет и кокаин?

Не знам, не сум пробал ни едно ни друго, инфото е од втора рака, човекот беше многу време "во шемата'.
А од каде знаеш ти за дејството, си пробал мет и кокаин?

Зарем не ти е јасно!?
Само човек што пробал знае какво е чувството, а ние останатите што нејќеме ни да говориме за такви ѓубриња, ниту во сон па би пробале, ете ние ниту можеме да претпоставиме какво е тоа чувство.
Еднаш реков, еве пак...можеби ќе ме избришете, но аман луѓе може ли темава некако да биде сокриена,!!

Зарем не ти е јасно!?
Само човек што пробал знае какво е чувството, а ние останатите што нејќеме ни да говориме за такви ѓубриња, ниту во сон па би пробале, ете ние ниту можеме да претпоставиме какво е тоа чувство.
Еднаш реков, еве пак...можеби ќе ме избришете, но аман луѓе може ли темава некако да биде сокриена,!!

Добро.

Петко, сочуство до фамилијата и роднините, а особено до пациентите твои.
Со текстов... не знам од кај да почнам.

Петко, сочуство до фамилијата и роднините, а особено до пациентите твои.
Со текстов... не знам од кај да почнам.

Мора да се издвои :

Марихуаната се употребува со пушење како цигара како тутун, но некои ја внесуваат со вшмркување, џвакање или голтање.

По употребата на марихуаната кај консументот најчесто се појавуваат повеќе несакани ефекти: црвени капаци на устата, кошмари, амнезија, агресивност, појава на рана шизофренија , намалување на плодноста и негативни ефекти при бременоста.

и за крај...

...Штетата од употребата на дрогата е и за самото општество, наркоманот зависник не е во состојба да работи и да ги исполнува работните обврски, но и никој не сака да вработува наркоман од страв дека тој нема да ги извршува работните обврски или ќе изврши кражба таму каде што е вработен.

не бил доктор изглеа, само неинформиран шабан

Инспекторите, обично знаат доста за овие теми. Овој останал забулен, цел живот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom