Препорака за моторка за сечење дрва.

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.843
Поени од реакции
1.636
Ми треба да купам ваква моторка, па некој со искуство да сподели добар модел или бренд?

Daewoo добри се?

Благодарам однапред.

Ми треба да купам ваква моторка, па некој со искуство да сподели добар модел или бренд?

Daewoo добри се?

Благодарам однапред.
Stihl ili Husqvarna se najdobri.

Daewoo добри се?

Благодарам однапред.
Се е мејд ин Чајна сега ама Stihl од секогаш ми било поим за моторка :)

Daewoo добри се?

Благодарам однапред.
Си ракувал ли некогаш со моторна пила, за која намена, каде ќе сечеш, дај ни повеќе информации, иначе ок е дечки знаеме кои се најдобри брендови на моторни пили но тоа не значи дека тие ни се потребни, не сме сите дрвосечачи јебига.
Мене ми требаше пила за да го потсредам дворот(дрва и гранки еднаш до два пати годишно) и долго гледав што има на нашиов пазар, барав поволна буџет варијанта, според моите потреби се одлучив за електрична(помали се, полесно се ракува, low kickback,не се толку бучни, поевтини се) фаворит ми беше електичната на Парксајд(кошташе околу 3 500) од Лидл.рс ама кога ја начекав се распродаде пребрзо.
Преминав на втора(Einhell 4 790) и трета опција(Ingco 5 700) ја земав Einhell од Електрометал и сум презадоволен сум, работи подобро од очекуваното така да имате препорака ако вашите потреби се слични на моите ;)

Си ракувал ли некогаш со моторна пила, за која намена, каде ќе сечеш, дај ни повеќе информации, иначе ок е дечки знаеме кои се најдобри брендови на моторни пили но тоа не значи дека тие ни се потребни, не сме сите дрвосечачи јебига.
Мене ми требаше пила за да го потсредам дворот(дрва и гранки еднаш до два пати годишно) и долго гледав што има на нашиов пазар, барав поволна буџет варијанта, според моите потреби се одлучив за електрична(помали се, полесно се ракува, low kickback,не се толку бучни, поевтини се) фаворит ми беше електичната на Парксајд(кошташе околу 3 500) од Лидл.рс ама кога ја начекав се распродаде пребрзо.
Преминав на втора(Einhell 4 790) и трета опција(Ingco 5 700) ја земав Einhell од Електрометал и сум презадоволен сум, работи подобро од очекуваното така да имате препорака ако вашите потреби се слични на моите ;)
Ја се интересирав дребонг од Einhell, ама кога побарав на нет, не слушнав ништо позитивно

Благодарам на одговорот.

Моторката ќе се користи еднаш до два пати годишно.

штилл
оно ко за беља некоја кинеска ке исече 500 кубика ко за беља и ке ја утепа од фалење некој :vozbud::vozbud:

Здраво. Ми треба совет дали некој има искуство со Sonic MP 658? https://mtdgradina.mk/gradinarska-programa/pili-za-drva/benzinska-pila-41-expert-mp658-
Ми треба покрај спастирање оклу куќа и за сечење за огрев и за кинење на стари дрва, претежно овошки. Фала.
Вака цена со спецификации е супер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom