Најдобар македонски бенд на сите времиња

• Креатор на темата Креатор на темата Sawyer88
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е според вас најголемиот македонски бенд на сите времиња?

• Вкупно гласачи
    76
Леб и сол афкорс, нема по чујно име, плус на Влатко дај му гитара само нему давај да збори.

Sekogas vakvite temi mi bile glupavi, cisto radi toa shto muzikata ne se meri, nema merka pa da ja sporeduvas.

ako zboruvame za grupa na site vreminja, ili za tie vreminja, bi rekol leb i sol.

ako gi prasate leb i sol, ili lugjeto shto imaat svireno tamu na chelo so vlatko stefanovski, ke vi rechat Chromatic Point.

Јас гласав за Архангел. За мене се најголем рок бенд по осамостојувањето на Македонија. Четири извонредни албуми. Песни што никогаш нема да ми здосадат и кои како станувам постар се повеќе ги ценам. Нормално, најмногу поради извонредните текстови на Вртев. Штета што нивната приказна заврши прерано, што Ристо не продолжи со творење и што веќе не свири со Гино и другите од старата екипа.

Онака општо земено Леб и сол се сепак најголем македонски музички бренд. Непроценлива е нивната работа и влијанието што го имаат извршено и на помладите бендови, но и на популаризирањето на македонската музика, прво низ бивша Југославија, па после и низ светот. Влатко секако е најзаслужен за тоа. Број еден гитарист на Балканот, па и пошироко.

Толку многу ги сакав Аранџеле, растевме со нивните песни на касети, сите ги знам напамет, ама откако се појавија на тоа гомното од настан познато како НАТО Фест, епска глупоштиња, чинам си се испосраа целосно и на името и на филозофијата која ја застапуваа. Не ми дава душава да речам дека се тие.
Затоа ќе гласам за Мизар, уште едно вонвременско име, заедно со Анастасија.

Леб и сол, најдобри.

САФ, традиционална Влашка музика - ќе свириме се на НАТО фест, само не Раце Горе, пошто сме тажни... Се уништија за дузина илјади евра.

Куку Леле ми е онака врв, само Роберт Саздов може да прави такви хитчиња. А Панки е таква фаца незаборавна што го доловуе тоа сељачкото во стиховите. Али ако гледаме квалитет, Анастасија ми оставиле најголем впечаток.

Леб и сол, најдобри.

САФ, традиционална Влашка музика - ќе свириме се на НАТО фест, само не Раце Горе, пошто сме тажни... Се уништија за дузина илјади евра.
Митко беше ли таму?

Леб и Сол убедливо и заслужено први. Втори Архангел и трети Анастасија...покана, море која покана, предизвик до сите македонски музичари да склепаат подобар текст од овој:

За мене, една од најпотценетите песни на Леб и Сол.

Да ги споменеме:

Рамковно Лева Патика

Република 903

Бастион ... ниту Милчо Манчевски, ниту Кирил Џајковски заслужиле... чисто ради Ана:

Фолтин:

Паркети:

Студени Нозе:

Чиста Околина:

Кисмет:

Анастасија:

Искрено заборавив да ги ставам Анастасија во анкетата. Тоа е, мора да има некоја утка. :) Инаку нема збор, безвременска музика.

Искрено заборавив да ги ставам Анастасија во анкетата. Тоа е, мора да има некоја утка. :) Инаку нема збор, безвременска музика.
Гарант ќе излезе уште некоја, ама затоа кога ќе му текне на некој си ги додава своите фаворити. Према мене анкетата не е важна колку што е важна дискусијата и да се подсетиме на музика која ја сметаме за убава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom