Za magiite na balkanot.

:pos2:
Ziveeme na podracje na koe sto imalo (a jas se nadevam deka ke ostane na prefiks za minato svrseno vreme) tolku mnogu vojni (koi sto by the way ne resile i razresile nisto i sekoe edno novo resenie nametnati preku niv e poloso od predhodno postojnoto),imame tolku slicna kultura i obicai i vo isto vreme (a za sekoj normalen covek sekade vo svetot nespoivo so prvo navedenoto...t.e vojnite) tolku mnogu mesani brakovi,sto vo momentov balkanov e edna golema MIRIZLIVA corba,so sekakvi mirudii koi sto vo odredeno vreme davaat izostren i prefinet vkus...ama vo odreden moment...hehehe...pogotovo koga ke se spojat vkusovite na cubricata,vegetata,tuzotot i bukovecot ...blutkav i nezaboravno los vkus!
Sega jas se prasam koj pat da go fakjam so makedonec...moj brat,egeec,ama od preku granica...i dali rafalno da mu odstrelam edno naravoucenie koe sto na dvajcata ke ni ostavi tragi(i mene ke me boli,posto jas znam deka on e makedonec...ama golem del od niv...pogotovo egejcite se NAJgolemite i najdicni bugari vo Bugarija) ,ili da probam miroljubivo da odcitam edna lekcija za zabludite koi sto SVESNO gi propagira negovata zemja,R.Bugarija.
Nejse...se povekje sum ubeden deka inatot,suptilnosta i suetata se pogolemi od faktite na balkanot...pa ke pijam edna dobra rakija (connecting people:pos2: ) vo cest na toj...neposakuvan ishod i triumf na nazadnoto nad progresivnoto...ke gledam zamisleno i ke zamisluvam i razmisluvam kade ke se pee naredno Jedna zvijezda na nebu nad Balkanom-Zabranjeno pusenje...pa ke frlam uste edna na Brat moj-Laibach...pa uste nekoja na starite makedonski pesni i ke dojdam do NEMINOVNIOT zaklucok deka ovde gjavolot ja odnel shegata...i deka vo interes na moite idni pokolenija i nivnata dobrobit i blagosostojba mozda e najdobro da si zaminam vo nekoja 'kulturna' zemja...kaj sto od benigni raspravii na varijanta na kogo mu e pogolem NIKOGAS ne se stignuva do voeni scenarija...
I togas...stigam pak do onaa neponovliva magija na balkanot...koja sto tamu nema da mozat da ja izziveat vo nikakov slucaj...zosto tamu nema takvi mirudii...(hehehe :pos2: ) koi sto zivotot na moite deca bi go napravile da bide ednakvo interesen i opasen u isto vreme...
Nejse...so rakija tesko ke stignam do zaklucok...ke mora na trezno da resam deka ke se iselam od balkanot.
A po temata...(za onie koi sto ne procitaa megju redovi

)...tesko e koga se raspravas so brat koi sto e ucen,naucen i frustriran vo isto vreme radi toa...
ama MAKEDONIJA nema nikakva druga alternativa osven onaa da se izborime i preborime so elementite na propagandite od nasite...'dobri' sosedi!