Obicno uverenie deka po moe baranje za liceto toa I toa koga e roden koga e pocinat podatoci od majka tatko zena e takvo samo mozele da izdavaatKakvo uverenie prilozhi i koja postapkata da se dobie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Obicno uverenie deka po moe baranje za liceto toa I toa koga e roden koga e pocinat podatoci od majka tatko zena e takvo samo mozele da izdavaatKakvo uverenie prilozhi i koja postapkata da se dobie.
по дете : tакса од 56 евра (50+6) и 15 евра по страница за заверка на превод (6 страници = 90 евра)Благодарам, а колку плативте?
Epa napravi zaverka na toj del vo ambasadata ili na notar vo Sofija samo na taa strana (ili na nash notar i zaradi sigurnost zemi apostil od Ministerstvo za pravda, so koj se verifikuva potpisot na notarot, ama vaka kje nemash vreme). I napravi cel prevod na bugarski, bilo kaj ovlasten preveduvach pred ambasada, napravi zaverka na prevodot, ili na ovlasten preveduvach vo Sofija i zaveri na notar tamu. I mislam ok kje si.vo edinstveniot dokument od penzisko kaj so dedo mi veli deka smenal prezime bara penzija vrz osnova na sluzba vo jna i to e tamu pisano i mu priznale promena na prezime vrz osnova na ta izjava so ja dal, dokumenti kako lican kartai sl so dal kaj so e so segasnoto prezime i mu priznale promena na prezime. druga sansa nemam, momentalno ako ova ne uspej ke e otkaz. na prvata strana na ta kniska (ja imam original) pisi so pecat od ministerstvo za odbrana deka e napraena promena na prezime. jas ke ja dam ta strana i uste edna strana kaj vo nea pisi deka sluzel bugarska vojska zaverena na notar i prevedena. razmilsiv i imas pravo vo ta kniska na edna strana pisi deka e makedonec i za ova konzulot mi rece deka ke mi naprat problem. sega samo se molam da ne ja pobarat cela kniska oti maf mi e planot tamu i datata na raganje e gresna otkaz nema da mi izbega. slabi se sansite mn vo moj slucaj
Автоматски споено мислење:
greska od odbrana, da ima deka sluzel vojska vo nivnite knigi, ovde pisi i deka naprajl promena ama ne ja datat. odis baras, davat samo podatoci za sluzenjeto vojska (i ova so molenje go dobiv i to ne go davale) i nema da pisi deka naprajl promena , i samo ti vo molbata mozis nesto da povrzis podatoci i da pisis i tolku. slab dokument e ama prakjam samo oti e posledna sansa da aplicirav sega nemase
Какви видови на прашања ги прашаа нив и вам? Мојата сестра од 16г сака да аплицира за да може да студира факс надвор после средно, ама само јас имам добиено а родителите не па веројатно би можела со истите документи за потекло? Дали би можел некој да даде мислење за оваа ситуација бидејќи не е како повеќето каде родителите више имаат државјанство
Доколку од која било причина не е можно да се обезбеди присуство на двајцата родители, тогаш може да се направи изјава (од родителот кој не е присутен) кај нотар, преведена и заверена. Прашањето е, дали родителот кој не се согласува ќе сака да ви даде заверена изјава дека се согласува?Zadolzitelno li e prisustvoto na dvata roditeli? Procitav deka mozelo i so izjava na notar, bidejki edniot roditel saka no drugiot ne se soglasuva so idejata
Epa napravi zaverka na toj del vo ambasadata ili na notar vo Sofija samo na taa strana (ili na nash notar i zaradi sigurnost zemi apostil od Ministerstvo za pravda, so koj se verifikuva potpisot na notarot, ama vaka kje nemash vreme). I napravi cel prevod na bugarski, bilo kaj ovlasten preveduvach pred ambasada, napravi zaverka na prevodot, ili na ovlasten preveduvach vo Sofija i zaveri na notar tamu. I mislam ok kje si.
I sepak nosi go originalot na uvid da ne go baraat. I so srekja.Epa napravi zaverka na toj del vo ambasadata ili na notar vo Sofija samo na taa strana (ili na nash notar i zaradi sigurnost zemi apostil od Ministerstvo za pravda, so koj se verifikuva potpisot na notarot, ama vaka kje nemash vreme). I napravi cel prevod na bugarski, bilo kaj ovlasten preveduvach pred ambasada, napravi zaverka na prevodot, ili na ovlasten preveduvach vo Sofija i zaveri na notar tamu. I mislam ok kje si.
Dokumentot go prevediv samo stranite so mi trebat kaj ovlasten notar od konzulat, ponedelnik go zavervam v konzulat i odam bg. Kniskata ke ja nosam za sekoj slucaj, ama tamu pisi deka e makedonec so odma ke mi daj otkaz. Prvicno nema da ja dam, ke se pram deka e kaj rodnina, ne znam nesto ke lazam oti konzulot rece zosto pisi makedonec vo nea otkaz ne mi bega a i datata na raganje e gresna. Nemam odluceno uste no verojatno ke lazam deka mi e vo makedonija i ne ja nosam...ne znam so e podobro iskrenoEpa napravi zaverka na toj del vo ambasadata ili na notar vo Sofija samo na taa strana (ili na nash notar i zaradi sigurnost zemi apostil od Ministerstvo za pravda, so koj se verifikuva potpisot na notarot, ama vaka kje nemash vreme). I napravi cel prevod na bugarski, bilo kaj ovlasten preveduvach pred ambasada, napravi zaverka na prevodot, ili na ovlasten preveduvach vo Sofija i zaveri na notar tamu. I mislam ok kje si.
Mozhebi neshto kje najdesh vo knigite na ovoj link, iako mislam deka nemash mnogu vreme.Dokumentot go prevediv samo stranite so mi trebat kaj ovlasten notar od konzulat, ponedelnik go zavervam v konzulat i odam bg. Kniskata ke ja nosam za sekoj slucaj, ama tamu pisi deka e makedonec so odma ke mi daj otkaz. Prvicno nema da ja dam, ke se pram deka e kaj rodnina, ne znam nesto ke lazam oti konzulot rece zosto pisi makedonec vo nea otkaz ne mi bega a i datata na raganje e gresna. Nemam odluceno uste no verojatno ke lazam deka mi e vo makedonija i ne ja nosam...ne znam so e podobro iskreno
Нема недостаток од документи за повеќето луѓе од Македонија за нивните предци до 3ти степен, тешкото нешто е да ги најдешMozhebi neshto kje najdesh vo knigite na ovoj link, iako mislam deka nemash mnogu vreme.
![]()
Онлайн Библитека Струмски - За библиотеката
Онлајн библиотека Струмски представлјава едно сборно мјасто на книги от народа за народа - тук ште намерите нај-вече книги, но и брошури, вестници, списанија, албуми, резолјуции, позиви, меморандуми, декларации и статии писани от револјуционери, обштественици и писатели родени в областта Македонија и...www.strumski.com
Interesni se ovie Makedonsko odrinskite svidetelstva, kade ima reshenija:
![]()
Онлайн Библитека Струмски - За библиотеката
Онлајн библиотека Струмски представлјава едно сборно мјасто на книги от народа за народа - тук ште намерите нај-вече книги, но и брошури, вестници, списанија, албуми, резолјуции, позиви, меморандуми, декларации и статии писани от револјуционери, обштественици и писатели родени в областта Македонија и...www.strumski.com
No iskreno ne znam kako se doagja do originalite na ovie dokumenti. A i site knigi ne se celosno dostapni.
Sluchajno go najdov ovoj link pred nekolku dena.
Statusot zadolzhitelen e so okolu 2 do 2,5 godini. Posle toa e Finalen status so traenje otprilika so mesec ili dva i konechno polozhitelen status so traenje 3 do 6 meseci i na kraj Status UKAZ.Здраво, имам неколико питања, ово је мој статус од децембра 2024. Колико отприлике треба да чекам до следећег статуса и који је следећи статус? Хвала унапред!!!
Образувана преписка N2023 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване
Колико је још времена остало до краја према тренутној ситуацији?Статус је дужан око 2 до 2,5 године. Након тога следи коначни статус који траје око месец или два, па коначно успостављени статус који траје 3 до 6 месеци и коначно статус УКАЗ.
У свим овим статусима можете добити додатни статус, који може трајати различито, а могуће је да захтева додатна документа, са роком за испоруку.
Mesec do dva otprilika. Koga go dobi brojcheto, odnosno pinot.Da pisham i ovde
Od pred 3 dena e na status
Broj 28*/2023 - Intervju skopje 1 nov 2022 preku roditel , kolku se ceka na ovoj status da znae nekoj od iskustvo?
- По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Zamenik pretsedatelot (Ilijana Jotova) potpishuva Reshenie za drzhavjanstvo ili UKAZ, a ne premierot. Otprilika 3 meseci, a mozhe i do polovina godina.Kolku vreme se ceka za potpis I dali ako predhodno nema potpishano premierot 2 meseci na tretiot ke ne potpisi site zaedno I tie so 3 meseci I nie so 1 mesec?
Od momentot koga kje dobiesh broj na prepiska ili pin, celiot proces e okolu 3 do 3,5 godini.Колико је још времена остало до краја према тренутној ситуацији?