Skopje East Gate

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
... а што не би на 24 год да отвори кафич, забрането ли, штом тато е/ беше градоначалник на метропола, ќерката на Димитров си доби 40 000 Е стипендија, од чичко Заев, па било проблем кафичов!
и што ако добила 40000е стипендија и ја оштетила државата кога еден/а ... Тоа е тој менталитет. Другиот краде повеќе, значи логичен заклучок е дека овој е одличен

и што ако добила 40000е стипендија и ја оштетила државата кога еден/а ... Тоа е тој менталитет. Другиот краде повеќе, значи логичен заклучок е дека овој е одличен
Бијонс е далеку од капацитетот да запознае или сфати поими како whataboutism.

Во интервјуво спомна дека ќе има уште некој брендови.

65ee4c414cdbab3c3a2e2507b425e843.jpg 0c165c2dfcbe284418b84a33763e9c06.jpg

...во скоро сите поголеми молови каде ни треба цел ден за да се поминат сите продавници, на секој втора продавница надвор има место а седење,

e252201bc34f19f5d37e91a4f42b06f9.jpg

каде купувачот може да здивне, да се јави на фон, да си ги среди работите купени во дотичната продавница, да направи некој муабет со некој со кого ќе се сретне,

auto_samirmane-51635610045.jpeg

а не ова ходници бескрајни во „East Gate Mall“ Скопје не дај Боже да ти се свитка ногата нема да се допечаши до местото да се седне, немојте да ми кажете дека една ластовица прави пролет, како што се овие единствени ребрасти нестабилни клупи, повеќе ставени за украс отколку безбедно и комфорно да се седне,

Прегледај го приврзокот 312075 Прегледај го приврзокот 312076

...во скоро сите поголеми молови каде ни треба цел ден за да се поминат сите продавници, на секој втора продавница надвор има место а седење,

Прегледај го приврзокот 312078

каде купувачот може да здивне, да се јави на фон, да си ги среди работите купени во дотичната продавница, да направи некој муабет со некој со кого ќе се сретне,

Прегледај го приврзокот 312079

а не ова ходници бескрајни во „East Gate Mall“ Скопје не дај Боже да ти се свитка ногата нема да се допечаши до местото да се седне, немојте да ми кажете дека една ластовица прави пролет, како што се овие единствени ребрасти нестабилни клупи, повеќе ставени за украс отколку безбедно и комфорно да се седне,
Потполно си во право, нозе ни капнаа од одење, а сите места каде што имаше за пиење или јадење беа фул, кластери огромни и со колешките ја киднавме одма.
Вецињата прљави, корпите преполни, сензор чешми некои веќе беа расипани, закачалки одлепени или украдени боље речено ...ништо посебно а очекував да бидам со Вауууу фаца.
Прашина се изнаголтавме, надвор сеуште копаат, садат трева, цвеќиња....баш се разочарав.
Никој не ми побара сертификат у онаа гужва...:toe:..и тие од обезбедување беа со маските на врат.
Ако за една недела бројката на заразени од коронава не порасне, значи дека нешто не е во ред.

Потполно си во право, нозе ни капнаа од одење, а сите места каде што имаше за пиење или јадење беа фул, кластери огромни и со колешките ја киднавме одма.
Вецињата прљави, корпите преполни, сензор чешми некои веќе беа расипани, закачалки одлепени или украдени боље речено ...ништо посебно а очекував да бидам со Вауууу фаца.
Прашина се изнаголтавме, надвор сеуште копаат, садат трева, цвеќиња....баш се разочарав.
Никој не ми побара сертификат у онаа гужва...:toe:..и тие од обезбедување беа со маските на врат.
Ако за една недела бројката на заразени од коронава не порасне, значи дека нешто не е во ред.

Забораваш дека живееш во Скопје, топ 3 загадени градови во Европа и свет. Не живееме во Сингапур. Класика Македонското рокај кеш да се праи кога ќе удри короната ќе му ја мислиме.

Плус какви рендери имаа со зеленило и чуда помини таму сеа тешко депре ѓубре, едно јаворче стаиле демек.

Последно уредено од модератор:
Паркингот доправен ли е?

И ако е колку се плаќа од саат ако може некој да ми каже. Фала

Прегледај го приврзокот 312075 Прегледај го приврзокот 312076

Прегледај го приврзокот 312078

Прегледај го приврзокот 312079

Сити Мол и други трговски центри намерно немаат клупи. Наместо да седиш на газот треба да се движиш и да трошиш. А ако веќе сакаш да седиш ќе седнеш во кафиќ и ќе нарачаш нешто, и ќе трошиш.

Затоа такво е целото искуство со трговските центри. Затоа и немаат прозори. Кога ќе влезеш внатре, се убаво се е пријатно и топло, убави светла, убави продавачки. Твое е да праиш spend spend spend.

За другите луѓе надвор од Скопје, или па за оние кои обожаваат да трошат во молови, може не е така, ама јас едино во Сити Мол што можам да си го потрошам е само времето. Ништо не би купил, едни те исти продавници, цените плафон, попустите демек огромни, а врска си нема.

Паркингот доправен ли е?

И ако е колку се плаќа од саат ако може некој да ми каже. Фала
Се прави, вчера на секторот А ставаа сијалици и хоризонтална сигнализација.
Засега е бесплатен, барем јас си влегов и си излегов раат, рампите беа дигнати.

Бебињата прљави, корпите преполни, сензор чешми некои веќе беа расипани, закачалки одлепени или украдени боље речено ...ништо посебно а очекував да бидам си Вауууу фаца.
Да кажевте порано, за вас ќе имаше и фотелји.

За другите луѓе надвор од Скопје, или па за оние кои обожаваат да трошат во молови, може не е така, ама јас едино во Сити Мол што можам да си го потрошам е само времето. Ништо не би купил, едни те исти продавници, цените плафон, попустите демек огромни, а врска си нема.
+1, кога морам да одам во ваквите молови ми е најодвратниот ден.
Откако е отворен Сити Мол имам купено едвај 2 парталчиња + патики, и 2 пати влегов во Carrefour, и тоа бидејќи правев друштво па ај да не излегувам празен.

Не разбирам само колку треба да е чукнат некој во главата за да чека ред на она некни, од гужва ми требаше цел саат за да излезам од градот, па згора и сред пандемија :facepalm:

Да кажевте порано, за вас ќе имаше и фотелји.

+1, кога морам да одам во ваквите молови ми е најодвратниот ден.
Откако е отворен Сити Мол имам купено едвај 2 парталчиња + патики, и 2 пати влегов во Carrefour, и тоа бидејќи правев друштво па ај да не излегувам празен.

Не разбирам само колку треба да е чукнат некој во главата за да чека ред на она некни, од гужва ми требаше цел саат за да излезам од градот, па згора и сред пандемија :facepalm:
Бреее, ама си бил вицкаст.....клупи, фотељи, столови, мора да има човек за да седне....а и да ти кажам дека не е срамно да излезеш со празни раце.
Моловите не се само за шопинг, туку фино место за прошетка, за да седнеш со друштво на пијачка, да однесеш дете во игротека, убави кино сали идр.
Со парталчињата што си ги купил што направи :pos:

Да се надоврзам на муабетот мој, исто зошто се помалку купувам во македонскиве продавници да речам, не знам за другите, ама јас ги доживувам газдите како да им пишува на чело ДАЈ МИ ГИ ПАРИТЕ И ОДИ СИ. Дали е во продавница за облека или некаде за јадење, исто е. Прескапо, ретко некаде да вреди за парите, најчесто и не чини.

Во друга земја а да не е МК или БГ, го немам тоа чувство. Знам дека и да платиш и малце поскапо, ќе вреди, односно сите страни ќе бидат задоволени, газда-вработен-купувач, без некој да се чувствува заебано или излажано.

Бреее, ама си бил вицкаст.....клупи, фотељи, столови, мора да има човек за да седне....а и да ти кажам дека не е срамно да излезеш со празни раце.
Моловите не се само за шопинг, туку фино место за прошетка, за да седнеш со друштво на пијачка, да однесеш дете во игротека, убави кино сали идр.
Со парталчињата што си ги купил што направи :pos:

Клупите не носат пари, а зафаќаат простор, ако најдат начин да ги рентаат ќе ги има на секои 5 метри.

Баш тие се златни места за со децата, не можеш да отидеш во Градски Парк на отворено, мора да ги дишеш пувежите на уште 5000 души во мол со вентилација која го врти истиот воздух со саати. Пијачка може да пиеш на уште стотици места во градот.

За Кино одиш, се качуваш до киното, гледаш филм, ауфвидерзен, не значи ако си тргнал во кино дека треба да окапиш во молот.

Од сите трговски центри во градов, единствен во кој влегувам на неделно ниво е Веро, мал е, за пазарење во маркетот имам 2 часови паркинг без пари, аптека, дрогерија, плус за играчки и се наоѓа низ Њу Јоркер гардероба. Сите останати се непрактични грдосии во кои ќе го потрошил пола ден, и ќе претплатиш што и да купуваш.

Да се надоврзам на муабетот мој, исто зошто се помалку купувам во македонскиве продавници да речам, не знам за другите, ама јас ги доживувам газдите како да им пишува на чело ДАЈ МИ ГИ ПАРИТЕ И ОДИ СИ. Дали е во продавница за облека или некаде за јадење, исто е. Прескапо, ретко некаде да вреди за парите, најчесто и не чини.

Во друга земја а да не е МК или БГ, го немам тоа чувство. Знам дека и да платиш и малце поскапо, ќе вреди, односно сите страни ќе бидат задоволени, газда-вработен-купувач, без некој да се чувствува заебано или излажано.
Во молови имам влегувано во други земји, и генерално таму е поисплатливо со тоа што имаат подобри попусти, плус ќе вратиш данок.
Декатлон ми е место за облека која ја носам низ дома/тренинг, ем поефтини се производи со солиден квалитет, ем си враќаш данок.
Но и таму, 1-2 пати во годината ми се денови за такви пазарање, одам, купувам се што ми треба за нареден период, и не помислувам да се ашкам по облека во следните мин 6-12 месеци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom