Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Згрижен е возачот во душевна болница, не беше добро со здравјето.
Абе ОК тоа , се гледаше дека не му е арно, ама со колата што бидна , очигледно никој не пројавил интерес... На времето Горде трчаше да го вози џипот на Бекам, сега трчаат да го возат Бентлито, а Опел никој нејќе :( ...

Абе ОК тоа , се гледаше дека не му е арно, ама со колата што бидна , очигледно никој не пројавил интерес... На времето Горде трчаше да го вози џипот на Бекам, сега трчаат да го возат Бентлито, а Опел никој нејќе :( ...
Можеш да издејствуваш преку твоите од ДУИ да го запленат у Грчец,после јас ке го купам од вас.Бива?

So kogo bre SOZIVOT ne si prajte bajram na mozokot,ni bilo ni ke bide.
Brastvo i edinstvo i aj i tie vo nasi redovi vo partizanskite edinici za vreme na 2 s.v.
Dobro bre ne bile site takvi ili onakvi ama imalo i vakvi (za sto ic ne znaete)
Nasite borci fatile pozicija i razvile borba so fasistite.Bilo sto bilo ednite izgubile ili se povlekle.
Toa sega i ne e bitno,potoa se razbira sekoj si gi sobira svojte zaginati i raneti.
I..,? vo zaginatite partizani-borci imalo i takvi koj se pogodeni ubieni so kursum vo grbot.
I sto, toa nekoj od koj vie barate sozivot se namestil na najgornata tocka na nasata pozicija i na nisan gi imal podole pred nego drugite borci od ednicata.Toj ne mislel na nikakov SOZIVOD more ni na zivod,toj samo gledal da ubie..kako i sto ubiva kaj obikolnicata i na drugi mesta...toa im e.

So kogo bre SOZIVOT ne si prajte bajram na mozokot,ni bilo ni ke bide.
Brastvo i edinstvo i aj i tie vo nasi redovi vo partizanskite edinici za vreme na 2 s.v.
Dobro bre ne bile site takvi ili onakvi ama imalo i vakvi (za sto ic ne znaete)
Nasite borci fatile pozicija i razvile borba so fasistite.Bilo sto bilo ednite izgubile ili se povlekle.
Toa sega i ne e bitno,potoa se razbira sekoj si gi sobira svojte zaginati i raneti.
I..,? vo zaginatite partizani-borci imalo i takvi koj se pogodeni ubieni so kursum vo grbot.
I sto, toa nekoj od koj vie barate sozivot se namestil na najgornata tocka na nasata pozicija i na nisan gi imal podole pred nego drugite borci od ednicata.Toj ne mislel na nikakov SOZIVOD more ni na zivod,toj samo gledal da ubie..kako i sto ubiva kaj obikolnicata i na drugi mesta...toa im e.
Успеа да им средиш кров на внуците?

Успеа да им средиш кров на внуците?
Не знае он дека да ги молеше за кров албанците како што ги молеше македонците ќе добиеше нова куќа со се опрема внатре. А тука едвај плек му купиле.

Не знае он дека да ги молеше за кров албанците како што ги молеше македонците ќе добиеше нова куќа со се опрема внатре. А тука едвај плек му купиле.
Кога се донира и помага се гледа ли националноста?
Ако си сакал ти или алипаша да му помогне, ќе сте му помогнеле(не судам, ваша работа е тоа) ќе сте споделеле некаде кај луѓе кои би помогнале. Или ти и во вакви ситуации ги делиш луѓето?

Денеска ни е празник инаку, еве за промена сте можеле да честитате а не за ова да се фатите.

Баш ја одбра темата за сеир да фаќаш.

Сигурно ќе му купевте...како што ја цицате државава со седење дома, земање државна плата, неплаќање комуналии и давачки - многу сте солидарни и племенити.

Добиваш пари лесно = донираш лесно.

Баш ја одбра темата за сеир да фаќаш.

Сигурно ќе му купевте...како што ја цицате државава со седење дома, земање државна плата, неплаќање комуналии и давачки - многу сте солидарни и племенити.
Не знам за другите албанци, ама јас минимум 1000 евра годишно донирам за сиромашни, не пари туку услуга кога ќе им градат некому цела куќа.
Ниту земам плата, ниту заостанувам со даноци или сметки, за другите кур ми чуе, си има институции кои треба да се грижат за тоа.
Наместо да затворат невини за почеток можат да фатат криминалци и убијци кои се шетаат слободно, наместо да казнуваат сиромашни за банални причини можат да ги прочешлат олигарсите и политичарите кои се збогатија за неколку години.
Не знам дали албанците се солидарни или племенити ама знам дека за рекордно време можат да собираат пари за да му изградат некому куќа.
Автоматски споено мислење:

Добиваш пари лесно = донираш лесно.
Туше.

Фино. Али вака никад не влегуваа ни по џамии, ни по дворови за време на ифтарот.
Уште еден пример за двојните аршини.

Фино. Али вака никад не влегуваа ни по џамии, ни по дворови за време на ифтарот.
Уште еден пример за двојните аршини.
Смеат да влезат у петок у џамија, освен нели ако не идат да се поклањаат.

Само што ги пребарав на фејсбук сите постови од пријатели и сите паблик постови со содржина: "Среќен Божиќ на сите од христијанска вероисповед" и од Турци и Роми најдов постови ама од браќата Шкиптари ниеден пост? Само нашите браќа соживотари не сакаат да ни честитаат, ваљда дека е грев... Не сакаат да му погрешат на пророкот Мухамед.

b-2.jpg

......а овие подолу, ќе ги казни ли некој!? НЕ ......Локалот за нешто ќе одговара!? НЕ
06.01.2021 Аустриан палас во стара Чаршија -Скопје
ErIdNnBXMAApaPL.jpeg
Вакви слики и видеа може да вадиме без престан, врие по социјалните мрежи, полно е......реакција од власта НЕМА! .....трагично е што ниту очекувам да има, сите знаеме кој е кој во оваа наша државичка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom