Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.336
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Не велам дека не се провокации. Реков дека е политика.Provokaciite se konstantno od nivna strana.
Erdogan e diktator, sho ja ima privilegijata da ne bide zadevan od zapadot zatoa sho drzavata mu sluzu kako parking na NATO.
Ме чуди што луѓето сеуште паѓаат на картата на религиите... Ердоган ова го направи за да се доближи со муслиманскиот свет за да пак остане на власт... не е насочено кон надвор ова...
Замисли му текнува на Ердоган да ја доуништи старата византиска уметност во Аја Софиа? Што ќе направи светот?
Војна?
Ердоган ќе нареди да се опколи со динамит... на првото паѓање бомба во Турција, оди Аја Софиа во неповрат... и за што ќе е војната? Бидејќи ја уништиле Аја Софиа?

Уште еднаш ќе прашам: зошто луѓето сеуште паѓаат на картата религија? Посебно кога се работи за вековната омраза помеѓу исламот и христијанството!
Ова со „културно наследство“ е само параван. И да е џамија сега Аја Софиа, пак е културно наследство... но не им се допаѓа на христијаните тоа што од status quo (на никој не е Аја Софиа) сега Ердоган ја направи џамија, автоматски дел од исламската култура...
Ќе умре Ердоган, нема шанси пак да се врати Аја Софиа да е музеј, паркинг, место за концерти..? Не знаеме иднината што будали ќе донесе на власт!