Пророкот
Ќе ме биде...
Мора да признам дека Скопје е најразвиен град во МКД и статистички по можности и услови е најдобар град во МКД. Но иако имам обезбедено домување во Скопје, за личност како мене што е од мал град никогаш или многу тешко може да се навикне во таков град и ретко одам во Скопје. Сепак е тоа мое мислење и не е за осудување.
Што се однесува до Солун, јас сум многу позитивно изненаден од солун, поготвото што немаат или многу ретко имат згради повисоки од 7 стпрата.BTW метрото е готово и пуштено во тест повеќе од 6 месецит (може да се користеи само во одредени тури како промоција) за пуштање во масовно користење се планира за максимум оваа година
![]()
Μετρό Θεσσαλονίκης: Κοσμοσυρροή για ξενάγηση στον σταθμό "Αγία Σοφία" | Βραδινό δελτίο | 25/11/2023
Δείτε περισσότερα στο https://www.skaitv.gr/show/enimerosi/ta-nea-tou-ska-stis-2000/sezon-2023-2024#tab1Καθημερινά στις 19.50Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ...www.youtube.com
Скопје воопшто не е „развиен„, туку е разбиен, а уште помалку е „град„. Се чини дека недоволно добро ја познаваш збирштинава, која по инерција ја нарекуваме „град Скопје„.