Darling
High Value
So netrpelivost ja cekam negovata Haha reakcija na mojot postеве @Avenger99 кај што те чита се гази од смеење, само му срам да ти каже.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
So netrpelivost ja cekam negovata Haha reakcija na mojot postеве @Avenger99 кај што те чита се гази од смеење, само му срам да ти каже.
Многу ми е жал за ваквите ко тебе искрено, напатени душички.еве @Avenger99 кај што те чита се гази од смеење, само му срам да ти каже.
@Darling нестрпливо те чека, дај опушти се не се срами и насмеј и се.Многу ми е жал за ваквите ко тебе искрено, напатени душички.
Знам дека многу сакаш да се вратиш во Македоничкава наша, ама нешто во себе, не ти дава, не те пушта да се вратиш овде да живееш меѓу своите. Ај, ќе се пензионираш таму, па пак ќе ни дојдеш тука назад, нестрпливи сме@Darling нестрпливо те чека, дај опушти се не се срами и насмеј и се.
А и се насмеа на @Darling ? или уште срце те стега, ајде пополека, ќе те биде и тебе, тука сум јас да помогнам, ќе те носам јас ко дете за раче, не каса таа, само насмеј и се.Знам дека многу сакаш да се вратиш во Македоничкава наша, ама нешто во себе, не ти дава, не те пушта да се вратиш овде да живееш меѓу своите. Ај, ќе се пензионираш таму, па пак ќе ни дојдеш тука назад, нестрпливи сме![]()
Пост нема да не стропаш некоја глупост, она и ќе напише нешто асално, ама ти си непоправлив, ама сепак те сакаме, гастарбајтерите ми се омилениА и се насмеа на @Darling ? или уште срце те стега, ајде пополека, ќе те биде и тебе, тука сум јас да помогнам, ќе те носам јас ко дете за раче, не каса таа, само насмеј и се.
ооо па ти многу се опушти, видиш пополека го победуваш срамот, ќе треба и пијачка да частиш, ептен ми е ќеиф што ти помогнав, се надевам ќе бидеш поактивен во иднина, гледаш и сам, не болело, само диши длабоко и напред.Пост нема да не стропаш некоја глупост, она и ќе напише нешто асално, ама ти си непоправлив, ама сепак те сакаме, гастарбајтерите ми се омилени![]()
Јасно ми е тоа мене, не се менува преку ноќ. И не ми беше целта само патриотизмот, ја лично знамето со кутлеш ни сум го прикажувал некаде, ни па мислам да го ставам некаде. Не дека ми е срам или пак страв, која е целта од тоа?Ne sakam da ti ja urnam nadezta, ama novite generacii se desentizirani od realniot svet.
Konceptite kako patriotizam, rodoljubie se pomalku bitni od popularnost na socijalni mrezi i licna sueta kaj makedoncite.
Stereotipot iznesen vo 2014-2015 godina kaj makedoncite deka patriotizamot e seljacka i zaostanata osobina uste se reflektira na socijalni mrezi a mozes da primetis i tuka na forumov.
Slika so znameto na kutlesh e predmet na potsmevanje na primer, dodeka kaj shiptarskite tiktokovi, instagrami, slika so golema albanija sobira iljadnici lajkovi.
Prosecen makedonski tinejdzer poprvo bi stavil nekoi stranski socijalni dvizenja kako Black Lives Matter, odkolku slika so makedonski simboli.
Ти како родител треба да го учиш детето што полесно да помине во животот....по линија на помал отпор. Никако не смееш да го учиш да р'мба,да биде добар и сите тие други глупости. Така да ова учи за да не работиш е добро....иако кај мене не се исплатеше.Добро а сте се прашале зошто е главно мотото "Учи за да не работиш?". Зошто во социјализмот ова мото не било главно? Па затоа што немало газди крвопијци. Ок има газди секоја им чест, ама многумина гледаат само да го искористат работникот. И ве молам некој спомна Германија и Јапонија, не само менталитетот и државата им е спејс шатл за нашава вукојебина.
Јас мислам дека ова мото е баш останото од тоа време.Добро а сте се прашале зошто е главно мотото "Учи за да не работиш?". Зошто во социјализмот ова мото не било главно? Па затоа што немало газди крвопијци. Ок има газди секоја им чест, ама многумина гледаат само да го искористат работникот. И ве молам некој спомна Германија и Јапонија, не само менталитетот и државата им е спејс шатл за нашава вукојебина.