Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    282
Од каде ова? Не верувам ова да е точно, а да е без медиумско присуство.
Не верувам и јас за рамстор го купија знам за студио модерна топ шоп дека го купија и изјавија медиумите дека и тинекс го купиле ама го демантираа тоа и од тинекс и од вива фреш

Не знам колку е точно ама денеска ми кажаа дека ке се гради во Драчево лидл, послем Гиго маркет
Автоматски споено мислење:

едит
Веќе се градел маркетот

Тоа е просторот дупката што беше?

Нели старачки дом ќе било?

Први месеци нема да има влагање.
Jas mislam nedela dena ke trae celata buka.
Spored mene sepak mislam deka narodov malce se ima civilizirano zadni godini, se patuva bez vizi, pocna da se ide masovno u Grcka na odmor, se leta niskobudgetno so Wizz niz Evropa, odat do Kyustendil, Vranje po tamosnite Lidl prodavnici...
Mada koga gledam sto se slucuvase vo Srbija, a Srbija vazi za mnogu pocivilizirana od nas, togas mozda i 1 mesec da trae ludiloto po Lidl.

Jas mislam nedela dena ke trae celata buka.
Spored mene sepak mislam deka narodov malce se ima civilizirano zadni godini, se patuva bez vizi, pocna da se ide masovno u Grcka na odmor, se leta niskobudgetno so Wizz niz Evropa, odat do Kyustendil, Vranje po tamosnite Lidl prodavnici...
Mada koga gledam sto se slucuvase vo Srbija, a Srbija vazi za mnogu pocivilizirana od nas, togas mozda i 1 mesec da trae ludiloto po Lidl.
Каков месец они ке затворат до тогаш
уствари чекај бе нема ни да отворат они само перат пари
:masa:

Оглас за Специјалист за онлајн маркетинг и социјални медиуми

Познати се овие финти ама сепак делуваат сеуште добро.
Маркетингот го прави своето, со летоците на пример ти ствараат потреба да купиш нешто што пред тоа не си имал на ум. Исто така една релативно нова појава е секој ден да те внесат во маркет пошто сепак нешто покрај тоа за што си идел ќе земеш. Затоа акции кои траат ден, два или три. На акции луѓето се палат често. Црвените етикети со попустот се тригер и ако не ги знаеш цените си зел нешто што не е ни на попуст. Ако си видел, редовна цена пример 2ЕУР другата ден пак 2ЕУР ама црвена етикета на рафт и се продава подобро. Брендови на попуст кои сепак се поскапи од но нејм производ подобро се троши а е горе долу ист.

Што не ти е јасно?
Разбирам видеово трикови на маркетите за да те натераат да потрошиш повеќе. Ќе влезеш за едно ќе купиш уште нешто плус, исто и со летоци па и производите намерно повеќто се во пошарени бои. Плус цело време во фаца наметнување маркетинг реклами на секое место во маркетот, билборди, на телевизија, на социјални мрежи. Трикови да те натераат да потрошиш повеќе пари дури и на тоа што не си помислил некогаш дека ќе сакаш или е потребно во моменти да го купиш.

Него не ништо ново ниту нешто за кој многумина не знаеле до сега.

Последно уредено:
Не се овдешните маркети исти со америчкиве. Иако има некои сличности како рентањето полици на фирмите и тие џиџи миџи пред каса кои те тераат да трошиш.

Не се овдешните маркети исти со америчкиве. Иако има некои сличности како рентањето полици на фирмите и тие џиџи миџи пред каса кои те тераат да трошиш.
Имаше член овде кажуваше како еден познат скУпски маркет наплаќал на дистрибутер за да им ги реди продуктите во "златната зона". Финтите се препишани и се исти секаде.

Имаше член овде кажуваше како еден познат скУпски маркет наплаќал на дистрибутер за да им ги реди продуктите во "златната зона". Финтите се препишани и се исти секаде.

тоа е психологија на продажба. Некој разбрал како функционира човечкиот мозок и така ги дизајнирал дуќаните. Они редовно експериментираат со полици кога гледаат дека некои производи не се трошат во некои редови. Све пратат статистики.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom