Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Researchers reviewed data from 728,321 individuals aged 12 or above who had received the third dose of the BNT162b2 vaccine. These individuals were carefully matched 1:1 with 728,321 individuals who had received only two shots of the BNT162b2 vaccine at least five months prior.
The study included a total of over 12,000,000 person-days of follow-up.
The results show that, compared with individuals who received only two doses five months prior, individuals who received three doses of the vaccine (7 days or more after the third dose) had 93% lower risk of COVID-19-related hospitalization, 92% lower risk of severe COVID-19 disease, and 81% lower risk of COVID-19-related death. Vaccine effectiveness was found to be similar for different sexes, age groups (ages 40-69 and 70+) and number of comorbidities.
Ги следеле 8 дена?
Неверојатно какви глупости се преставуваат како студии.

Покажуваат колку е неефикасна вакцината по 5 месеци и заговараат 3 доза од исто таква неефикасна вакцина.

Во кои гомна е наукава, тоа е неверојатно.

Ги следеле 8 дена?
Неверојатно какви глупости се преставуваат како студии.

Покажуваат колку е неефикасна вакцината по 5 месеци и заговараат 3 доза од исто таква неефикасна вакцина.

Во кои гомна е наукава, тоа е неверојатно.
Го прочита ли воопшто цел текст?
The study took place from July 30, 2021 through Sept 23, 2021, coinciding with Israel's fourth wave of coronavirus infection and illness, during which the Delta (B.1.617.2) variant was the dominant strain in the country for new infections (with very few exceptions).
Што е најбитно овие позитивни бројки се за ефикасноста на 3та доза против Делта сојот :)

Го прочита ли воопшто цел текст?
The study took place from July 30, 2021 through Sept 23, 2021, coinciding with Israel's fourth wave of coronavirus infection and illness, during which the Delta (B.1.617.2) variant was the dominant strain in the country for new infections (with very few exceptions).
Што е најбитно овие позитивни бројки се за ефикасноста на 3та доза против Делта сојот :)

Добро свесен си дека 12 милиони дена за 2 * 728,321 луѓе e 8 дена?

Ете толку ги следеле.

Студијава само покажува колку е неефикасна вакцината после 5 месеци.

Тоа што пробуваат да протнат муабет дека ако сите примат 3 доза ќе бидат заштитени 8 дена, тоа е веќе друга работа :pos:

Нетанјаху ги продаде граѓаните на Израел на Фајзер. Сега се лабораторски примероци. И за тоа Израел плаќа 40 долари од доза вакцина.

Искрено, не знам од каде муабетот дека Евреите се паметни.

Researchers reviewed data from 728,321 individuals aged 12 or above who had received the third dose of the BNT162b2 vaccine. These individuals were carefully matched 1:1 with 728,321 individuals who had received only two shots of the BNT162b2 vaccine at least five months prior.
The study included a total of over 12,000,000 person-days of follow-up.
The results show that, compared with individuals who received only two doses five months prior, individuals who received three doses of the vaccine (7 days or more after the third dose) had 93% lower risk of COVID-19-related hospitalization, 92% lower risk of severe COVID-19 disease, and 81% lower risk of COVID-19-related death. Vaccine effectiveness was found to be similar for different sexes, age groups (ages 40-69 and 70+) and number of comorbidities.

WHO Collaborating Centre

The Clalit Research Institute in Israel has been designated the WHO Collaborating Centre on Noncommunicable Diseases (NCDs) Research, Prevention and Control, under the WHO European Region’s Division of Noncommunicable Diseases and Life-Course.
As part of our mandate as a WHO Collaborating Centre, we undertake activities to contribute to policy development, prioritization and planning pertaining to the implementation of the Global Action Plan for the prevention and control of NCDs 2013-2020.
Additionally, as a WHO Collaborating Centre, we provide technical support in the follow-up of the September 2013 Tallinn meeting on the use of new data sources in NCD surveillance, and follow-up of the December 2014 Vilnius meeting on integrated NCD surveillance.

Испостава на СЗО во Израел, ништо чудно за пласирање на вакви статии.
Најчудното е што се регистрирани за незаразни болести ( Noncommunicable Diseases), а даваат статии и истражувања за заразни болести. Модерни времиња.

Добро свесен си дека 12 милиони дена за 2 * 728,321 луѓе e 8 дена?

Ете толку ги следеле.

Студијава само покажува колку е неефикасна вакцината после 5 месеци.

Тоа што пробуваат да протнат муабет дека ако сите примат 3 доза ќе бидат заштитени 8 дена, тоа е веќе друга работа :pos:

Нетанјаху ги продаде граѓаните на Израел на Фајзер. Сега се лабораторски примероци. И за тоа Израел плаќа 40 долари од доза вакцина.

Она што го покажува студијата е тоа дека има потреба за 3 доза, за 6 месеци и 4та и се така исто како со грипот.
Не знам зошто толку се плашите од вакцини што се тестирани на пола свет. Ама добро вие си знаете доволно сте возрасни.
Автоматски споено мислење:

WHO Collaborating Centre

The Clalit Research Institute in Israel has been designated the WHO Collaborating Centre on Noncommunicable Diseases (NCDs) Research, Prevention and Control, under the WHO European Region’s Division of Noncommunicable Diseases and Life-Course.
As part of our mandate as a WHO Collaborating Centre, we undertake activities to contribute to policy development, prioritization and planning pertaining to the implementation of the Global Action Plan for the prevention and control of NCDs 2013-2020.
Additionally, as a WHO Collaborating Centre, we provide technical support in the follow-up of the September 2013 Tallinn meeting on the use of new data sources in NCD surveillance, and follow-up of the December 2014 Vilnius meeting on integrated NCD surveillance.

Испостава на СЗО во Израел, ништо чудно за пласирање на вакви статии.
Најчудното е што се регистрирани за незаразни болести ( Noncommunicable Diseases), а даваат статии и истражувања за заразни болести. Модерни времиња.
Ги откри :vozbud:
Антиваксери 1- Тажни ваксери што бегат од дискусија како мене-0
Поздрав се одјавувам и јас од темава.

Она што го покажува студијата е тоа дека има потреба за 3 доза, за 6 месеци и 4та и се така исто како со грипот.
Не знам зошто толку се плашите од вакцини што се тестирани на пола свет. Ама добро вие си знаете доволно сте возрасни.

Наеднаш податоците од Британија се проблем. Стварно зошто се плашат од тие податоците ?

Воедно исто од Британија.

Патетика ...

И не се плашиме од вакцини, затоа што ова не се вакцини.

неможеш со антиваксери со студии да им докажеш. Само цврста рука за нив е лекот.

Има големи непознаници кај докторите во врска со ковидов. Затоа едно што кажувале претходно, сега не важи. Што е нормално за релативно нова болест. А и ние по нив како гуски во магла, се фаќаме за сламка како ни одговара.
Па далеку е од вакцина за сезонски грип. Прво, за сезонски не треба испитување д-димери и слично, за овој вирус, со оглед како ги качува тие параметри, се потребни кај ризични групи и постари. За сезонски не качува шеќер, овој да. И ред други нуспојави кои не се нималку наивни.
Втора работа е што за сезонски е еднаш годишно (оваа година поретко, нигде ги нема), а за овој е на 3 или на 6 месеци.
На страна парите што ги заработуваат, нешто им недостасува на оние кои експериметираат со вакцините за ова чудо за да создадат вакцина (или лек, било што) која ќе функционира малку подолго и ќе штити малку подобро, со помали ризици за хроничните и старите.

Значи во најмала рака треба да се испитаат редовна крва слика, хемостаза, фибринолаза, д димери или како и да се викаат тие тестови (тоа докторите си знаат) затоа што нема заебанција како со болеста така и со вакцината. Или ништо да не се испитува, па да се иде на ризик, ко преживи...

Последно уредено:
Мене лично ми смета најмногу ставот на проваксерите
п***** ви мајчина, зашто не се вакцинирате !!!
Антиваксерите да кажат п***** ви мајчина, зашто се вакцинирате, НЕМА !!!

Мене лично ми смета најмногу ставот на проваксерите
п***** ви мајчина, зашто не се вакцинирате !!!
Антиваксерите да кажат п***** ви мајчина, зашто се вакцинирате, НЕМА !!!

брат, да цитирам такви у темава мене што ми се закачиле еден пост нема да стигне.

...понекогаш не е доволно да се чека на природна селекција, токму затоа можеби е најден побрз начин да опстанат најсилните и најпаметните, некој друг тоа го планира, а народ како народ, каде еден таму сите!

брат, да цитирам такви у темава мене што ми се закачиле еден пост нема да стигне.
Рон ај не лажи.
Повеќемина сме ти викале и трета да си клајш, а не зашто.
Тие што ти пишувале зашто, било оти преку врски си отишол. :D

Па нели кај нив прикаската е да си го жртвува синот... така да, ништо ново за нив, да принесат неколку жртви, за да добијат тоа што сакаат :D
ВСВ исто било, па ништо не им фали.
Мудри се тие ај ај, знаат дека нема ништо бесплатно.

Досега гледав да не постирам вакви работи, ама со оглед дека тераат агенда за задолжителна вакцинација на децата, не можам повеќе.

Можите да и го проверите профилот на https://twitter.com/eekymom

tmhc1f5arsw71.jpg

Досега гледав да не постирам вакви работи, ама со оглед дека тераат агенда за задолжителна вакцинација на децата, не можам повеќе.

Можите да и го проверите профилот на https://twitter.com/eekymom

tmhc1f5arsw71.jpg
Проваксерите се убедени дека тоа се измишљотини, али да не ти дојде на врата.
Е ај сега замисли како би изгледало на нашиве простори, со нашево здравство, некој да добие миокардитис. Дај по 2-3 дози 2-3 антибиотика, ај пријатно.

Година дена досега дадени 7 милијарди дози вакцини. Кои долготрајни последици се појавиле и колку да чекаме уште дур утврдиме дека нема?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom