Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Vikas ke gi zrtvuvaat? Mislam nemase problem voopsto da razmisluvame za nivno vakciniranje ako imavme pogolem broj sovesni vozrasni. Toa e.
Значи сега сакаме свесност од 12 годишни деца кои генерално поминуваат асимптоматски!? :D

Мене двајца ме држеа и еден ме боцкаше, кога имав 12 години. Бев борбен, но недоволно. Потфрлив. Уште од тогаш се плашев од иглата ради "Трнорушка". Затоа неЌам стари сестри и докторки, имам трауми од детството. Сега мора и лична волја и согласност од родители. Бре модерни времиња!

Во превод: не очекувај голем интерес и процент на имунизација кај децата, барем не кај нас. :)

Значи сега сакаме свесност од 12 годишни деца кои генерално поминуваат асимптоматски!? :D

Мене двајца ме држеа и еден ме боцкаше, кога имав 12 години. Бев борбен, но недоволно. Потфрлив. Уште од тогаш се плашев од иглата ради "Трнорушка". Затоа неЌам стари сестри и докторки, имам трауми од детството. Сега мора и лична волја и согласност. Бре модерни времиња!

Во превод: не очекувај голем интерес и процент на имунизација кај децата, барем не кај нас. :)

Podobro da se ima vakcini nego da se nema. Decata nikoj ne gi tera so sila od 12 nagore tesko toa da gi nateras ako ne sakaat. Sekako zimava site ke ja pominat ja ne gledam potreba za niv ama deka ima nesovesni vozrasni ima.

Ti pa poznat si vo temava so relevantni muabeti.
Glup si ili sto e rabotava.. I VAKCINIRANITE PRENESUVAAT KOVID.. sto k*r kazuvas sovesni da bile povozrasnite.. oni ako zqmislile i bebinja da vakciniraat, i toa ke go sprovedat bez razlika na toa kolky se vakcinirani povozrasnite

Vikas ke gi zrtvuvaat? Mislam nemase problem voopsto da razmisluvame za nivno vakciniranje ako imavme pogolem broj sovesni vozrasni. Toa e.
Размисли логички.....имаш син/ќерка на 15 год. кој што е здрав/здрава како дрен. Шансите да му се деси нешто од корона се скоро нула, и ти одиш да го бодеш со игли и му убризгуваш експериментални вакцини......колку памет треба да имаш?

Размисли логички.....имаш син/ќерка на 15 год. кој што е здрав/здрава како дрен. Шансите да му се деси нешто од корона се скоро нула, и ти одиш да го бодеш со игли и му убризгуваш експериментални вакцини......колку памет треба да имаш?
Da imase pamet nemase ova da go pise

Glup si ili sto e rabotava.. I VAKCINIRANITE PRENESUVAAT KOVID.. sto k*r kazuvas sovesni da bile povozrasnite..

Me mrzi sekoj den istoto da poftoruva. Vakcinirani pomalku se zarazuvaat i pomalku sirat. Primer: 10 vakcinirani i 10 nevakcinirani lugje. Od nevakciniranite site se razboluvaat i sirat. Od vakciniranite 2 ili ete 4 da se, pak 6 pomalku koi mozat da sirat. Lesna matematika. Plus toa pomalce mutacii i zrtvi ama aj.
Автоматски споено мислење:

Citaj dobro. Kade su propagiral vakciniranje na deca? Ako saka nekoj 15 godisen da se vakcinira, i ke se vakcinira od druga strana.

Pak ke recam. Ti poznat si po pametni i relevantni pisuvanja.

katie-i-dont-want-the-covid-vaccine-i-dont-trust-what-they-put-in-it-also-katie-snorting-cocaine.jpg

Уште барате памет од верник, слеп почитувач на системот кој напишал:
Грип нема бидејќи се почитуваат мерките, маски се носат и се држи дистанца.
Корона има бидејќи не се почитувале мерките, маски не носат и не се држи дистанца

Или па:
Toa e tvoj imaginaren svet, kade sto se zamisluvas gazda na svojot zivot koj sam za sebe odlucuva koj go ima svojot zivot vo svoj race. Makedonskiot Neo koj izlegol od Matrix a nas drugite, slepite, kade sto ni pustaat ubavi sliki i ne drzat kako robovi. Tazno.

Или па, не барал сите да се вакцинираат, ама морало :tapp:.

Ама со мој термин еден ред што се стави, па па па.

Sent from my 4047X using Tapatalk
Да, некој не го почитуваат, но пред тоа без дебели врски не се одеше на доктор..
Мајката е да се признава и приватно здравство во висина која се плаќа на државното, па да има конкуренција....
Па имаше предлог, Барем за Ковидот, да се користат приватните капацитети, ама Филипче НЕ ПРИФАТИ, туку отвореи модулни крематориуми...

Уште барате памет од верник, слеп почитувач на системот кој напишал:
Грип нема бидејќи се почитуваат мерките, маски се носат и се држи дистанца.
Корона има бидејќи не се почитувале мерките, маски не носат и не се држи дистанца

Или па:

Или па, не барал сите да се вакцинираат, ама морало :tapp:.
Еве во Хрватска ИМА и Грип, кај нас само уште не е дозволено да се каже дека има Грип...

Me mrzi sekoj den istoto da poftoruva. Vakcinirani pomalku se zarazuvaat i pomalku sirat. Primer: 10 vakcinirani i 10 nevakcinirani lugje. Od nevakciniranite site se razboluvaat i sirat. Od vakciniranite 2 ili ete 4 da se, pak 6 pomalku koi mozat da sirat. Lesna matematika. Plus toa pomalce mutacii i zrtvi ama aj.
Од невакцинираните 8 веќе имаат прележано и нема ни да го фатат повторно вирусот...

Конспирси теористоте у старт помислија дека намерно ги бутнаа децава со физичко присуство за да извршат притисок за вакцинација на родители и наставници антиваксери.

Не. Децата беа бутнати у школи по директива на СЗО, а во контекст на општото прифаќање на новото нормално. И тоа е притисок врз сите влади, не само врз нашава. Потоа, има попис и избори. Како они ќе покажат дека е нормална ситуацијата ако школи не можат да работат заради ковид, како ти ќе пуштиш попишувач дома, како ќе идеш на избори?

Меѓутоа, состојбата со 1200 дневно (околу 1-ви септември), не е баш за пуштање у школо. Ја моето дете не го пуштив.
Сега, како и што мислев, бргу ќе ретерираат. На пример, од пред некој ден 40 општини во Србија отидиоа он-лајн, а од вчера и Косово целосно се префрли он-лајн. Едноставно не е возможно да не се шири вирусот по школите. Особено со оглед на начинот на применување и почитување на протоколите, а во контекст на сосема различната заразливост на овој сој.

Еве го и народниот правобранител.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom