Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Redno e bijons da kaze deka za dzabe seese nesigurnost okolu temava sterilitet.
... вака на форум можеш да осудуваш и без веза да лепиш етикети, не велам не, ти се може вака од некој анонимус од под бриџот таму, ама моја препорака во реалниот живот да пазиш како разговараш и како им лепиш зборови на луѓето што не ги кажале, вака на форум одличен си све што не посакувам да има некое младо момче, ти го имаш!
... повторно ќе кажам тоа што ми го превртуваш во значењето:

јас приложив само клиничката студија која е во тек, околу можните реакции од антиковид вакцини конкретно тие со mRNK технологија или со генетски модифицирани организми (ГМО) врз резервите на јајниците (фоликули) што би биле причина за стерилитет, со што клиничката студија завршува после една година т.е. во фебруари 2022 година, кога ќе се дадат резултати од 200 волонтерки фертилни жени од 18-40 години, ништо повеќе ништо помалку,

ice_screenshot_20210902-184057.jpegice_screenshot_20210902-184027.jpeg

Шведски систем за одвивање на настава со физичко присуство.

Како тоа се одвива во Шведска?
Швеѓаните свесни дека животот (годините поминуваат) тече и дека нема крај на ова лудило, уште лани ги пуштија децата НОРМАЛНО да си одат во школо БЕЗ МАСКИ или БИЛО КАКВИ МЕРКИ.

Пример 30 деца во клас, едно се заразува, секако си оди дома на лекување додека ОСТАНАТИТЕ 29 НОРМАЛНО си продолжуваат со настава (во превод утре дента се во школо).
И така во круг, повеќето деца стекнаа природен имунитет, без никакви последици и НИТУ ЕДЕН смртен случај на дете.

Едноставно без да му се даде ПАНИЧНО значење на вирусот, во однос на децата.
ЗОШТО?
Бидејќи докажано дека вирусот НЕ ГИ УБИВА децата, односно децата доколку се заразат го поминуваат МНОГУ ЛЕСНО.

Но кај нас мора да се драматизира, да се ствара ПАНИКА, народот да биде во ГРЧ. Едно дете се разболело -СИТЕ ВО ИЗОЛАЦИЈА

Кој постапува правилно, кој греши? Секој може да си го толкува како сака, но сепак интересно е за размислување.

Инаку на прашање во однос на вакцинација против Ковид кај деца? СТРОГО СУМ ПРОТИВ (лично мое мислење).

Screenshot_20210902_184411.jpg

Трендс душо, смени став конечно...еве да те потсетам на едно старо мислење

Дури и Данска се прешалта на шведска стратегија, за една недела ги укинуваат скроз сите мерки и корона вирус нема да се рачуна како закана за нормалниот живот во општеството.

Дури кај нас се убедуваме дали да одиме на школо или не...

More than 70 per cent of Danes are fully vaccinated and the low levels of Covid in the country led the health minister on Friday to announce that the virus is now 'under control'.

Интересно

ISRAEL is now the world's Covid HOTSPOT = Cases soar despite country's trail-blazing vaccine roll-out -
Sparking fears other highly-vaccinated countries
will be hit by another wave
due to jabs' waning immunity

TOKYO—The foreign substance detected in some vials of Moderna Inc.’s Covid-19 vaccine in Japan was stainless steel and it isn’t believed to affect the vaccine’s safety or efficacy, Moderna and its Japanese partner said.

Moderna and Takeda Pharmaceutical Co. reported the initial results of their investigation after Japan last week recalled three lots of the Moderna vaccine containing a total of 1.63 million doses, citing unspecified contamination.

The foreign substance detected in some vials of Moderna’s Covid-19 vaccine in Japan was stainless steel and it isn’t believed to affect the vaccine’s safety or efficacy.

Ееееј, челик во вакцината. Но не влијае на сигурноста на вакцината. :facepalm:
Може ли подолно од ова, изјава од производителот дека не е ништо страшно, вакцината пак ќе делува. И после не верувате дека луѓето лепат лажици на рамото.
Кај мислите дека ќе завршат овие челични честици, мала помош, најситните капилари се во мозокот, белите дробови, срцето и бубрезите.

@kano џабе (ти) ни е чекањето:

Малку и лепено сечено, ама добро сработено
Gladys Berejiklian Takes Over the World - Australia Madness

ne ne... ona e ok. kaj mene daniel andrews e apla pogolem kreten ovaa se bori bar NSW da moze da ima internacionalni letovi stom stignat do 80%.. veke pocna da gi dupi drugite premieri, polesno ke bide od sidnej do kanada nego li kens... ovde zapadna aus i kvinslend em ne se vakciniraat em se protiv otvaranje ama ok, mislam do nova god ke se sredi se.

Ај едно онака блиц прашање, ме занима искрено што мислиш....
- Уште колку време, месеци, ќе можеме да одолговлекуваме за да не се вакцинираме!!

More than 70 per cent of Danes are fully vaccinated and the low levels of Covid in the country led the health minister on Friday to announce that the virus is now 'under control'.
Данска пиле не смееше да прелета, исто така се беше затворено,без сертификат за вакцина или негативен тест немаше шанса да припариш некаде
Автоматски споено мислење:

TOKYO—The foreign substance detected in some vials of Moderna Inc.’s Covid-19 vaccine in Japan was stainless steel and it isn’t believed to affect the vaccine’s safety or efficacy, Moderna and its Japanese partner said.

Moderna and Takeda Pharmaceutical Co. reported the initial results of their investigation after Japan last week recalled three lots of the Moderna vaccine containing a total of 1.63 million doses, citing unspecified contamination.

The foreign substance detected in some vials of Moderna’s Covid-19 vaccine in Japan was stainless steel and it isn’t believed to affect the vaccine’s safety or efficacy.

Ееееј, челик во вакцината. Но не влијае на сигурноста на вакцината. :facepalm:
Може ли подолно од ова, изјава од производителот дека не е ништо страшно, вакцината пак ќе делува. И после не верувате дека луѓето лепат лажици на рамото.
Кај мислите дека ќе завршат овие челични честици, мала помош, најситните капилари се во мозокот, белите дробови, срцето и бубрезите.
Ете мене ми седи залепена на рамо а не сум вакцинирана, чаре :unsure:
Можи на спиење ме вакцинирал некој а да не сетам :toe:

Ај едно онака блиц прашање, ме занима искрено што мислиш....
- Уште колку време, месеци, ќе можеме да одолговлекуваме за да не се вакцинираме!!

Се зависи од системот, каде работиш и што сакаш да правиш во животот. Ама најверојатно до април 2022 ќе се форсира, после ќе олабават.

Е децата т.е. до 18г :toe: .
Од Берикот линкот интересен е. Ги пуштаат во школо, ама ако едно е позитивно, цел клас во изолација. За политичарите тоа не важи, за администрација тоа не важи, за никого уствари веќе не важи, ама децата мора затворени дома. Одлична мерка, слична на таа со маските на отворено :aplauz:

Се зависи од системот, каде работиш и што сакаш да правиш во животот. Ама најверојатно до април 2022 ќе се форсира, после ќе олабават.

Е децата т.е. до 18г :toe: .
Од Берикот линкот интересен е. Ги пуштаат во школо, ама ако едно е позитивно, цел клас во изолација. За политичарите тоа не важи, за администрација тоа не важи, за никого уствари веќе не важи, ама децата мора затворени дома. Одлична мерка, слична на таа со маските на отворено :aplauz:
Сакале или нејќеле, ќе мораме ако сакаме да не бидеме затвореници во своите ќелии од домови ....нема да издржиме таква тортура и ќе се предадеме за да можеме да се движиме каде сакаме...помалку од една година ни е рокот.

Одма ќе ѝ се предадам на некоја млада, ведра и атрактивна докторка/сестра која ќе изрази иницијатива да ме боцне. Тоа ми е слабата точка, а не кафана, ресторан или кладилница.

А види какви пуштаат по центрите! Некои со крештави гласови, бабачковци, кога ќе те фати, нема бегање. :unsure:
На кого сакаш предај се и седни ја у скут,баш ме брига, но јас веќе почнав да чувствувам притисок, па уште и забраниве, не мислам за кафичите, но сакам да ручам у ресторан, сакам летен одмор на море, сакам зимски одмор, скијање, бањи.... Шетањето ми се ограничи, а овие немаат намера да сопрат со закани во мерките за вакцинација
Сега Ронче бомбонче ликува додека чита, убаво му доаѓа на душичката :)

Сакале или нејќеле, ќе мораме ако сакаме да не бидеме затвореници во своите ќелии од домови ....нема да издржиме таква тортура и ќе се предадеме за да можеме да се движиме каде сакаме...помалку од една година ни е рокот.

Не знам на каква тортура мислиш, но шибни си од кинеските и не му ја мисли многу. Како што направија профити од неефикасниот тамифлу, сега решиле да направат од вакцините, а тоа се неброени милијарди од државните буџети, во приватни џебови. :cuc:
Бил геј дека се разведе, па од акциите што ги има кај производителите да наполни сметката :cool:

Тотално си небитна во приказната, не ми е јасно зашто се експонираш.
Приказната е ептен озбилна за некој имбецил да трола и омаловажува.

Е добро де, се случува при производство некое парче метал, пластика, глушец, лебарка да влезе во производот. Последиците од тоа се едно, но каква врска имаше тоа со лепењето метал на раката? Челик во крвта и челик на раката како се поврзуваат ?
И после не верувате дека луѓето лепат лажици на рамото.

Има и поинтересни видеа.
На пример @Ron Burgundy можеш да ни кажеш дали после неколку месеци од втората доза, исто вака ли светиш:

Не знам на каква тортура мислиш, но шибни си од кинеските и не му ја мисли многу. Како што направија профити од неефикасниот тамифлу, сега решиле да направат од вакцините, а тоа се неброени милијарди од државните буџети, во приватни џебови. :cuc:
Бил геј дека се разведе, па од акциите што ги има кај производителите да наполни сметката :cool:

Е добро де, се случува при производство некое парче метал, пластика, глушец, лебарка да влезе во производот. Последиците од тоа се едно, но каква врска имаше тоа со лепењето метал на раката? Челик во крвта и челик на раката како се поврзуваат ?

Има и поинтересни видеа.
На пример @Ron Burgundy можеш да ни кажеш дали после неколку месеци од втората доза, исто вака ли светиш:

не гледаш дека е тоа УВ мастило и сијалицата прави УВ светлина? Ова видео е само за вас направено да верувате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom