и во ова да не сме топ во светски рамки ?
https://meta.mk/mz-15-godishna-devojka-pochina-od-kovid-19-na-klinikata-za-infektivni-bolesti/
https://meta.mk/mz-15-godishna-devojka-pochina-od-kovid-19-na-klinikata-za-infektivni-bolesti/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
u momentot aus ima pomala nevrabotenost nego pred covid lol i belezime porast na ekonomijata i pokraj lock daunot (ova e za prosliot kvartel koga 29 od 90 dena NSW bese u lokdaun)....
Ајде на избори!
...Sinofarm ili Sinovac?![]()
Па е моја и на било кој друг работа бидејќи се работи за заразна болест која што се шири доста лесно и има опасност од смртен исход во мал % или во прилично значаен % потенцијал за хоспитализација и лонг ковид.
Па бројките покажуваат дека не си во право. Туку дај покажи каде Фаучи тврди дека смртноста кај тие помлади од 50 години била 0.01%. Јас сум чул за 0.1%, а ти сега тврдиш 0.01%. Навидум мала разлика, но тоа е 10 пати повеќе.
Е сега што е интересно тука е и што тие 0.1% се во случаите на помлади од 50 години екстра смртни случаи во однос на нормалните бидејќи тоа не се луѓе со „една нога во гроб“. Само за илустрација тоа се на наше ниво 900-1000 екстра мртви млади луѓе. Исто така интересно е како е границата поставена под и над 50 години, доста фино ги маскира многу повисоките проценти на смртен исход кај тие меѓу 40-50 и над 65 кои се кријат во прилично големите кохорти пред нив.
п.с Ајде да зборуваме за крузери
Дајмонд Принцес - 3711 невакцинирани - 712 случаи - 9 до 14 мртви (тука е таа дискусија со Ковид или од Ковид)
Карнивал Виста -4400 скоро сите вакцинирани - 27 случаи со лесна клиничка слика
На 4ца дневно заболени,да пуштиш коронаши од цел свет да влагаат слободно и да сеат вирус низ државава,и сега откако сме лидер по бројки на умрени и новозаболени,кога другите треба да се плашат од нас,воведоа мерки за влез у дувлово на Ковид.Ако доживеат старост и умрат од природна смрт моменталниве власти,тоа ке биде најголемата неправда светот што ја памети.Откако ја претворија територијава у дувло на Ковид,со мерки ке ја спасувале.Ден да не видат се да им ебам по список
Кога ќе видиш со hindsight што би рекле,како брзо ја припремија територијава за нештата што се случуваат сега, многу ствари стаануваат јасни....дека им требало апла лудаци за да се спроведе ова.Кога ќе дојде живот во Северна
![]()
Кога ќе дојде живот во Северна
![]()
Ништо посебно не употребил освен тоа што се изолирал во еден дел од огромната куќа и ги искористил најскапите достапни лекови за лечење што ги нема во Македонија... Дали кажа дека вбризгал и антитела?![]()
Џо Роган има ковид, а се лечи со лек за коњи - Слободен печат
Џо Роган, еден од најпознатите и највлијателни водители на подкасти во светот, се зарази со коронавирусот, пренесува Си-Ен-Ен. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Роган се зарази со вирусот, неколку месеци откако на својот подкаст „Искуството на Џо Роган“, ги поттикна младите и...www.slobodenpecat.mk
еве за вас антиваксерите упатства за лечење од Џо Роган.
Извор: Trust me broДали кажаа некде по порталиве починатиов од вчера што е од Охрид е со 2 дози фајзеР?
Како шо ти ветрее вакцината а си стреско затворен далеку од сончевите зраци, слушај и ти ова.![]()
Џо Роган има ковид, а се лечи со лек за коњи - Слободен печат
Џо Роган, еден од најпознатите и највлијателни водители на подкасти во светот, се зарази со коронавирусот, пренесува Си-Ен-Ен. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Роган се зарази со вирусот, неколку месеци откако на својот подкаст „Искуството на Џо Роган“, ги поттикна младите и...www.slobodenpecat.mk
еве за вас антиваксерите упатства за лечење од Џо Роган.
Жалосно е што умираат луѓе поради незаинтересираност на сите влади во последните 30 години кои што или не инвестираа или инвестираа премалку во еден од најбитните државни сектори, здраствениот.