Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Колку се такви во сообраќајка загинати што ги запишале како починати од Ковид? 5-10-15 или 11.000 ? Посебно младите скоро сите се умрени во болнички услови и умираат од Ковид. Пак разликата во мртви и таа што би требало сите од прв до последен да фатат Ковид со 0.01% е 50% до овој момент сега.

Колку се заразени пак можеш логички да гледаш. Дури и да ги помножиме бројките за зарани х5 кои се дадени како најголемите проценки за стварно заразени во однос на дијагностицирани пак имаш 130 милиони незаразени Американци и огромна база за да се помоча и понатаму врз 0.01%, а многу е веројатно дека бројката на вистински случаи е поблиска до дијагностицираните 40 милиони отколку хипотетскиот максимум од 200 милиони.

Во ред, зошто не сакаш да се вакцинираш? Страв ти е од нуспојави?
Не ти е страв од вирусот цитирајќи ја неговата наводна ниска негова смртност во твојата возрасна група, а страв ти е од вакцината која што уште толку го намалу тој процент, помага да го олабави за сите здравствениот систем и има стапка на смртност микроскопска, скоро па 0 на до сега преку 2 милијарди луѓе целосно вакцинирани и скоро 3.1 милијарда барем со 1 доза.

Во таков случај твоја си е одлуката, но разумно гледано не е многу паметна и продукт на инат затоа што „тебе нема кој да ги кажува и ти најбоље знаеш“.

Пак тој сое бројките :facepalm:
Значи кога научно е потврден колкав е % на смртност, причината за бројките треба да ја бараш на други места.
Е ако не веруваш на истражувањата од Фаучи, на резултатите од крузерите, тогаш не си разумен, па немаш право ни тежина, на било кого да му кажуваш што е разумно или не.

Дали сум вакциниран или зашто не сум вакциниран, не е твоја работа, небитно е тоа, битни се мерките.
Со мерките нема да ги натераш тие над 50/60г да се вакцинираат, а ќе направиш дополнителна штета. Не толкава како со држење затворени ко глувци, ама пак штета. Основно треба да биде, не прави штета, посебно кога самите викате лотарија бил Бетмен.

Исто така мислам дека има добар дел на луѓе кои примија вакцина многу рано и сега се чувствуваат заебано, па бараат сите да се вакцинираат и вршат притисок
Рон и Лестер им помина дејството сакаш да кажеш? Еве ја им поклонувам по еден бустер од двете дози шо ми следуваат.

кога беше транзициона крими приватизација и пропаст на големите фабрики, ( посебно 2004-2006) САМО 1 година даваа на технолошки вишок по 3300мкд ПОМОШ...Ги Упатуваа на ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈА
сега нашите угостители да им кажеш дека има потреба од мензи со шалтер за храна за носење не им се слуша, они бараат кафанско мезење и пиење, со билдање сметки...
Ама има и друго, чување кози и овци...

https://klaster.mk/после-22-години-добре-ја-напуштил-кафеан/

Кутриот он, сеуште со чиповите, досаден си со тоа. Пробај нешто поново, метали, магнети, ова она.

Туку ми те сврби газето или што...

Нели бараше да не те замарам... ај сподели нешто научно, па после 5 мин избриши го постот, за да си останеме наивни.

Ајде наши луѓе сме па ти, кажи со која вакцина?

Ајде наши луѓе сме па ти, кажи со која вакцина?

Кога би било, тоа секако би било со Кинеска. Кога ќе бидне, ако бидне, тебе меѓу првите ќе те известам :cujte:

Пак тој сое бројките :facepalm:
Значи кога научно е потврден колкав е % на смртност, причината за бројките треба да ја бараш на други места.
Е ако не веруваш на истражувањата од Фаучи, на резултатите од крузерите, тогаш не си разумен, па немаш право ни тежина, на било кого да му кажуваш што е разумно или не.
Па бројките покажуваат дека не си во право. Туку дај покажи каде Фаучи тврди дека смртноста кај тие помлади од 50 години била 0.01%. Јас сум чул за 0.1%, а ти сега тврдиш 0.01%. Навидум мала разлика, но тоа е 10 пати повеќе.
Е сега што е интересно тука е и што тие 0.1% се во случаите на помлади од 50 години екстра смртни случаи во однос на нормалните бидејќи тоа не се луѓе со „една нога во гроб“. Само за илустрација тоа се на наше ниво 900-1000 екстра мртви млади луѓе. Исто така интересно е како е границата поставена под и над 50 години, доста фино ги маскира многу повисоките проценти на смртен исход кај тие меѓу 40-50 и над 65 кои се кријат во прилично големите кохорти пред нив.

И btw. Фаучи си го читаш како ти одговара, кога ќе каже 0.1% тоа е свето писмо, кога ќе ти каже вакцинирај се рептил што сака да ви направи холокауст.

п.с Ајде да зборуваме за крузери
Дајмонд Принцес - 3711 невакцинирани - 712 случаи - 9 до 14 мртви (тука е таа дискусија со Ковид или од Ковид)
Карнивал Виста -4400 скоро сите вакцинирани - 27 случаи со лесна клиничка слика

Дали сум вакциниран или зашто не сум вакциниран, не е твоја работа, небитно е тоа, битни се мерките.
Со мерките нема да ги натераш тие над 50/60г да се вакцинираат, а ќе направиш дополнителна штета. Не толкава како со држење затворени ко глувци, ама пак штета. Основно треба да биде, не прави штета, посебно кога самите викате лотарија бил Бетмен.
Па е моја и на било кој друг работа бидејќи се работи за заразна болест која што се шири доста лесно и има опасност од смртен исход во мал % или во прилично значаен % потенцијал за хоспитализација и лонг ковид.

2 години не одат на училиште децата. Свесен ли си колкави дупки има во знаењето, дека ништо не се учи онлајн. Ова лудилово крај нема, дали тоа значи со години ќе треба онлајн да учат? Па тие исти деца по 5 години, 10, треба да бидат академски граѓани на општествово, да придонесуваат со своето знаење за подобро утре.
Пола од маливе деца ќе се претворат во дивјаци ако се продолжи од дома, социјализација 0, не смеат да се поздравуваат со никој, дистанца од сите. Знаеш ли кон што води тоа? Тоа е 10 пати полошо од оваа ебана корона.
Малце чукнете си ги главите ако ви останало нешто.
А инаку се скапаа од учење со физичко присуство. Кој сака и има желба и на марс ќе учи. Отиде у курац тик ток генерацијава.

Brat, do koga vekje, aman vishe, NE UMIRAAT OD KOVID, TUKU SO COVID, potocno da ti bide pojasno zosto vo nashite bolnici smrtnosta e golema ke ti kazam eden podatok, si cul za STREPTOKOKA, e od toa umiraat vo nasite bolnici, a ne od mocan Covid.
Umiraat zosto na umreni lugje carshav baraat nazad, umiraat zosto gi krkaat so apcinja so nema blaga veza so covid, umiraat zosto se sakato doktori stanaa, umiraat zosto slusat nasoki od WHO, na primer niv skoro vekje niedna drzava od svetot ne gi shisha, sekoja drzava si izgradi svoj zdrastven protokol vo odnos na covid i.t.n
Аман, умираат од Ковид. Кога имаш дијабетис и живееш со него со години под контрола и наеднаш после Ковид завршуваш во гроб многу е јасно кој бил убиецот. Да не правиме муабет за дебелина или било кој друг рандом коморбилитет бидејќи скоро секој што е на 30-40 години има по некој од коморбилитетите, но речиси никој не умрел од нив.

Да, докторите наши и болниците ни се тапа, но секоја година имаме грипови и разни вируси и болести, па нема такви умирачки. На годишно ниво имавме скок од 25% на вкупниот морталитет. И не сме осамени, во повеќето држави ситуацијата е слична. Еве за пример Австралија, таму смртноста кај дијагностираните случаи е околу 2%,а за Австралија можеме да бидеме сигурни дека бројот на дијагностицирани е најблиску до вкупниот број на заразени. И таму ли умираат од чаршави и стрептококи,а докторите немаат поим?

Исто така мислам дека има добар дел на луѓе кои примија вакцина многу рано и сега се чувствуваат заебано, па бараат сите да се вакцинираат и вршат притисок врз политичарите.

И така сега е малце заебано, угоре високо, удолу длабоко, а реални податоци за барем пола година унапред немаат, па да проценат што ќе биде помала штета.

Мојот третман го примам секој месец во форма на инекција со имуносупресив.

Вакцинава ќе излезе дека треба да се прима секој месец, бидејќи нели има разни варијанти ковидов.

Ќе прашам да ми ја стават заедно во истиот шприц, да не и го трошам времето на сестрата да иде па да ме боцка два пати...

Да не излезе дека сум против лекови и медицина.

Мене тие лекови ме држат здрав на некој начин, иако некои ми направија многу лошо наместо добро, ама ми ги тргнаа кога видоа дека не делуваат.

Сега имаме вакцина која не покажува резултати кои ги очекувавме од неа, па на одреден период ги намалуваме тие очекувања и постојано се оправдуваме дека еве, подобро е да примиш бидејќи те штити толку и толку проценти.

Еден лек, или делува, или не, тоа сум го искусил на мене уште од пред 20 години.

Треба да се даде избор на тие кои не сакаат да се вакцинираат, да бидат третирани ко рамноправни, бидејќи на крајот се испоставува дека тие кои се пазат, се оние кои најмалце заболуваат и умираат.

Можеби се само исклучоци, ама од каде да знаеш дека нема и ти да си “само еден исклучок”?
Па знае, твоите пријатели веќе ја пополниле квотата за исклучоци.
Подобро да закачиш корона со вакцина и потенцијално така да добиеш доживотен или барем потраен имунитет отколку да ти се случи истото без вакцината.
А тоа што мРНА ќе го направи кај општиот имунитет кај повеќето луѓе, ќе праиме понатака м0абет.

Последно уредено:
Кој сака да се клади дека леков ќе има ист состав како Ивермектин :)

На 4ца дневно заболени,да пуштиш коронаши од цел свет да влагаат слободно и да сеат вирус низ државава,и сега откако сме лидер по бројки на умрени и новозаболени,кога другите треба да се плашат од нас,воведоа мерки за влез у дувлово на Ковид.Ако доживеат старост и умрат од природна смрт моменталниве власти,тоа ке биде најголемата неправда светот што ја памети.Откако ја претворија територијава у дувло на Ковид,со мерки ке ја спасувале.Ден да не видат се да им ебам по список

Знам за тоа викам, Нов Зеланд може ќе се спаси, али вие тешко. На тие 1000, има уште толку недектирани, кој шетаат шират и тн. Веч видено кај нас.

izgleda si vo pravo... poleka i viktorija ide nad 100+ i se poveke se zbori deka tesko vrakanje na 0. planot se menuva, ke se ide na brza vakvinacija na 70 pa 80%... 70% e predvidena za 20tina dena od sega a celosno 80% od naselenieto nekade noemvri.

spored novite planovi aus ke se otvori za internacionalni letovi od nova god za nekolku drzavi (usa, uk, canada, nz, singapur) a za ostatokot na azija od maj.

u momentot aus ima pomala nevrabotenost nego pred covid lol i belezime porast na ekonomijata i pokraj lock daunot (ova e za prosliot kvartel koga 29 od 90 dena NSW bese u lokdaun)....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom