Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Проблемот е што има уште 70 илјади заинтересирани кои не се вакцинирани, односно што само 440 илјади се пријавени, јас очекувам да одиме до 500 илјади и тука да се заврши што е многу малку за имунитет и да се спречат следни бранови.
Еден куп луѓе што беа строго против се вакцинираа периодов, дури и врски фатија, така да не мора да значи.
Во лош период дојде пандемијава, антиваксерството веќе зазимаше огромен замав кај нас дури и за старите посигурни вакцини.

Примив J&J преку компанијата, една доза сега раат. Ме напрај пуздер првите 2 дена, температура, омалаксаност, главоболка...ваљда се дешава нешто хех. За 2 недели го прогласувам короната за мртво, преку глава од тестови. Едно патување 4 тестирања (175 евра најефтин ПЦР тест во некои земји лол), што е многу многу е.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Прашање до оние кои ја прележаа короната:
Има ли зголемено опаѓање на косата после короната?

Озбилно сега, не можам да читам нагоре, може сте расправале за ова, ама мене ова ми се дешава и ако некој има некое малооооо решение вечно ќе му бидам благодарна.

Во декември прележав корона, до мај немав воопшто вкус и мирис. Од мај до денес многу се ретки работите кои ги мирисам како што вистински мирисаат. Се ми мириса и има вкус на исто. Грдо, гнасно, гадно, како смрден чорап ми мириса се, јас мирисам уствари некој мирис ама не знам што е. Дали е парфем, пот, запршка не знам, се исто. За вкус да не зборам, тажно е колку ми е мачење кога јадам.

Да, забележав дека доста ми опада периодот после тоа. Веќе последните 2-3 месеци се стабилизира и ми се враќа во нормала.
И не само јас, неколкумина од моја околина го имаа истиот проблем.

А за миризбата и вкусот? Ќелава ќе се прифатам, ама се мачам со миризбите многу.
Едни пријатели прележаа на почеток октомври. Нивните деца сеуште се мачат со мирисот.
А немаа некои потешкотии при прележувањето.

Едни пријатели прележаа на почеток октомври. Нивните деца сеуште се мачат со мирисот.
А немаа некои потешкотии при прележувањето.
Јас имав и потешкотии.
Многу е лошо, замисли многу си гладен и си купуваш или си правиш омилено јадење и јадеш смрдливи чорапи.

Да, зголемено паѓање на косата скоро сите прележани од ковид имаат.
@Хоуп имало некој грчки спреј за нос, токму за таа проблематика, со изгубениот мирис..незнам како се викаше, но знам луѓе кои после употреба веднаш им се подобрила состојбата.
Инаку и мене мирисот сеуште не ми е вратен 100%.

A da i nenormalno kosa mi pagja. I mene.

Обиди се со Магнезиум ,Омега 3 масни киселини и витамините Б, Д и Ц. Конзумирај храна која содржи поголема количина на железо. Не е лошо да си направиш и крвна слика, да провериш дали ти е намалено железото.

Замислете лани за време на ифтарското самоволие да беше британскиот сој.
Автоматски споено мислење:

Нано-црви ставале во маските.
- ова ново ми е, до сега не го имав слушнато

Последно уредено:
Ах има уште, вакцинираните испуштале некој работи (заборав точно кој му е терминот) и тоа може негативно да влијае на невакцинираните, па затоа им се препорачува да држат дистанца со вакцинирани, од 2 метра :D

Ваљда сега ако му кажат носете маски покрај вакцинирани и ќе носат :pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom